Sophia in Ploiesti- O poveste despre familie, feminitate si culori

Fiecare proiect si fiecare franciza reprezinta o oportunitate de a avansa profesional, dar si de evolua pe plan creativ. Cu o pasiune pentru arta si design interior, Amalia Alexandru a fost si este in continuare alaturi de echipa Sophia de mai bine de 7 ani, cu un magazin in Ploiesti.

Cine este Amalia Alexandru?

“Cu toate ca personal imi desfasuram activitatea, anterior colaborarii cu Sophia intr-un alt domeniu, ce nu are legatura cu decoratiunile interioare, am fost intotdeauna o persoana fascinata de decoruri frumoase, care dau o nota de armonie si caldura fiecarui camin. Intoteauna mi-au placut culorile. Ca femeie, imi place sa-mi folosesc imaginatia in a aranja diverse lucruri si combina texturi, imi place sa interactionez cu oamenii si aceste aspecte m-au facut sa cred in pasiunea mea si sa-mi doresc sa o dezvolt intr-un business.

Totodata, aparitia celor doi copii minunati in viata mea imi solicita marea majoritate a timpului. De la an la an, parea ca au nevoie de mine mai mult si mai mult, iar pasiunea isi amana treptat acel start pe care mi-l doream.”

Cum a debutat magazinul Sophia in Ploiesti?

“Intr-o zi de septembrie, mai exact in anul 2012, am participat alaturi de sotul meu, el fiind producator de mobila, la Targul International de Mobila Bife Bucuresti, iar printre expozantii prezenti am dat peste un stand care mi-a atras atentia din prima: prin diversitatea culorilor, prin modul de prezentare a produselor total diferite si de aglomerarea de vizitatori. Incercand sa ma strecor printre cei care isi doreau sa atinga tesaturile expuse am dat peste un afis, care continea urmatorul mesaj –Vrei si tu un magazin Sophia in orasul tau?

Dupa ce m-am gandit si consultat cu sotul meu, raspunsul nu a intarziat sa apara –De ce nu?! Poate ca acum este momentul potrivit! Asa a inceput sa prinda viata pasiunea mea si am decis sa-mi deschid o franciza Sophia in orasul Ploiesti. Ideea de a fi francizat a fost pe placul meu inca de la inceput. Pe de o parte nu trebuia sa plec intr-un business nou, despre care nu stiam prea multe de una singura, nu riscam o suma mare de bani in achizitionarea unor stocuri, aveam pus la dispozitie un portofoliu deja realizat de care ma puteam folosi pe plan local, precum si de brand, nu era nevoie sa ma gandesc la realizarea unui atelier de croitorie si design, primeam un pachet de informatii complet legat de tehnici de decorare si instructiuni de calcul, iar de cealalta parte reuseam intr-un timp foarte scurt sa-mi dezvolt mica mea pasiune legata de decoratiunile interioare intr-un business. “

Care a fost experienta de deschidere a francizei?

“Dupa ce initial am avut deschis un magazin micut de doar 28 mp , ulterior cand am vazut ca lumea este interesata si incantata de produsele si conceptul de decorare pe care Sophia il promoveaza, mi-am mutat magazinul intr-un spatiu mult mai generos de aprozimativ 80 mp cu vitrine mari, central, care permiteau o expunere mult mai ampla.

De la an la an mi-am dezvoltat aria de cunostinte si am interactionat cu diverse persoane fie sofistiate si extrem de pretentioase, fie modeste si increzatoare in recomandarile mele. Mi-a facut placere sa stau de vorba cu fiecare in parte, sa ascult povesti de familie si sa schimbam opinii si ganduri, dar cel mai mult pot spune ca imi place sa vad acel zambet pe chipul lor atunci cand se finalizeaza o lucare, si caminul lor prinde conturul si caldura pe care si le doresc. Este minunat sa vezi ca poti sa inveselesti oameni prin culori si combinatii de tesaturi! “

Care sunt rezultatele muncii?

“Acum, dupa mai bine de 7 ani de parteneriat cu SOPHIA, pot spune ca dezvolt un sentiment de mandrie ca am reusit sa aduc un stop de culoare in casele clentilor mei, dar si in viata mea. Am invatat sa impletesc intr-un mod armonios viata plina de responsabilitati pe care o ai in plan familial, cu un domeniu de activitate, care ma reprezinta ca femeie si imi dezvolta creativitatea. Ma bucura nespus sa stiu ca suntem lideri pe piata din Ploiesti si ca am o echipa specializata pe design interior, cu doua colege talentate, amandoua cu numele de Georgiana.

Ele sunt in cadrul firmei de 5 ani si au dat viata la numeroase proiecte de design interior, care au bucurat inimile muntenilor.”

La Sophia, am dezvoltat un lant de 24 de magazine, in toata Romania, care sa aduca un strop de bucurie, tuturor celor care intra intr-o casa, intr-un restaurant sau intr-o vila primitoare.

Pentru a oferi servicii complete de design interior, francizele Sophia ofera si consiliere gratuita 2 ore la domiciliu si montaj, ca toti clientii sa aiba parte de un decor personalizat.  Cei dornici sa isi completeze decorul casei in Ploiesti, pot apela la franciza Sophia, la adresa: Str. Vasile Lupu nr. 2 (sens giratoriu Catedrală), telefon 0728 438 250 – Amalia Alexandru.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON