Zăpada visează în verde

Iarna aceasta ne-a surprins în fiecare săptămână a anului nou cu o altă schimbare de temperatură. Convinși de faptul că primăvara încearcă să iasă la suprafață cu orice ocazie, ne-am hotărât să dedicăm o postare de blog culorii care aduce viață în orice loc este prezentă și anume, culoarea verde.

De-a lungul anilor atelierele de creație Sophia au adus în casele românilor și nu numai o mulțime de țesături, însă cele de culoarea verde sunt astăzi în centrul atenției. Culoarea verde a fost descoperită cu mult înaintea apariției brandului Sophia, însă ceea ce este nemaipomenit este felul în care toate ființele s-au adaptat mediului înconjurător cu ajutorul acestei culori: păsări, animale, pești, nestemate și într-un final oamenii, cu ajutorul artei și țesăturilor.

Verdele este o culoare a naturii, reprezintă echilibru și armonie, inclusă în orice design această culoare are puterea de a da viață spațiului, fiind o culoare puternică de  sine stătătoare sau în combinație cu alte culori.

În ceea ce privește texturile, cele mai reprezentative sunt catifeaua și satinul. Aparținând stilului burghez, acestea din urmă dau esență și greutate unui spațiu, având capacitatea de a atrage lumina și a o concentra pe propria formă, însă fără tendința de a deveni kitsch.

Verdele, prin toate nuanțele pe care le prezintă pe spectru are o unicitate aparte, deoarece poate transpune o mulțime de stări printr-un singur element sau chiar mai multe, mai ales când este combinat cu niște culori la fel de bine reprezentative pentru decor precum se poate observa în imaginea de mai jos.


Verdele, pe lângă toată superioritatea pe care o inspiră, este totodată și o culoare liniștitoare. S-a dovedit faptul că această culoare este foarte potrivită persoanelor care suferă de diferite afecțiuni precum astm, bronșită sau chiar anxietate sau depresie, având rol adjuvant în momentele de agitație și inducând persoanelor o stare de relaxare generală. Iar dacă tot vorbim de relaxare, o altă modalitate prin care verdele este o culoare care continuă să ofere este aceea a vinului. Deși un vin alb, Verdelho este obținut din boabele verzi ale strugurelui, care în urma procesului de producție rezultă într-un vin aromat, cu nuanțe de laur proaspăt și citrice.

Eleganța și rafinamentul sunt imperioase atunci când reprezinți un brand internațional, de aceea Sophia pune preț atât pe calitatea produselor, cât și pe rezonanța acestora cu clientul, motiv pentru care designerii noștri sunt dedicați în descoperirea celor mai bune idei de design în fiecare spațiu și proiect.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON