Un nou parteneriat în franciză a revenit în Brașov. Sophia Brașov

Brașovul continuă să atragă investițiile și în 2022. Și suntem bucuroși să anunțăm că Sophia Brașov a revenit în acest oraș după câteva luni în care am simțit că brașovenii ne-au dus dorul. Rețeaua magazinelor Sophia ajunge în acest moment la un număr de 30 de magazine la nivel național și unul în Miami. Decorațiunile interioare sunt, așadar, printre câștigătorii pandemiei, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată de dorința clienților noștri care ne-au trimis comenzi atât din țară, cât și din străinătate.

Profitând de tendințele pieței și urmărind dorința tot mai mare a românilor de a apela la sfaturile unui designer, precum și de trendul ascendent al decorațiunilor interioare, Andrada Creangă și Iulia Neagoș, surorile care deja au cucerit casele din Sibiu, au luat decizia de a reprezenta Sophia și în Brașov.  La numai 18 luni de la deschiderea showroom-ului din Sibiu, Brașovul pune sigla Sophia pe strada Zaharia Stancu, nr. 8.

„Sophia înseamnă curajul de a ne juca cu formele, culorile, modelele și texturile pentru a putea decora fiecare casă, hotel, pensiune sau birou într-un stil armonios și elegant. Urăm bun venit noii francize Sophia din Brașov și suntem fericiți că brașovenii se vor bucura de produsele noastre realizate în atelierele proprii din Iași. Andrada și Iulia sunt ambițioase și ne-au demonstrat încă o dată că tinerele acestea frumoase au viziune în business, iar dacă își doresc ceva, planetele se aliniază și planurile lor urmează făgașul spre succes” declară Anamaria Ștefan Georgescu, fondatorul brandului Sophia.

40.000 de euro valoarea totală a investiției la Sophia Brașov

Andrada Creangă era anul trecut cel mai tânăr proprietar de franciză din rețeaua Sophia, dar începând din 2022, o dată cu parteneriatul dintre ea și Iulia Neagoș, ne mândrim cu două surori cu viziune, entuziasm care emană tinerețe și căldură. Iulia la 27 de ani este mămica micuței Aria Maria, născută pe 29 noiembrie 2022. Cele două surori au grăbit deschierea magazinului, astfel că pe 10 septembrie 2022 Sophia Brașov, într-un spațiu comercial de 60 de metri pătrați, a reușit să deschidă dorința brașovenilor pentru frumos.

Cu o investiție de 40.000 de euro, bani ce includ taxa de franciză, amenajarea spațiului și toate produsele expuse, magazinul Sophia din Brașov a reușit să atragă clienți pasionați de frumos din orașul de pe Tâmpa chiar înainte de deschidere: „Suntem mulțumite de evoluția frumoasă pe care am avut-o în aceste prime luni. A fost greu, obositor, mai ales că am avut drumuri de făcut aproape săptămânal pentru diferite aprobări, dar atunci când am primit un telefon prin care cineva ne solicita un decor al noului apartament, în condițiile în care noi nici nu terminasem de amenajat magazinul ne-a dat încredere și speranță. În privința investiției, am solicitat și ni s-au și aprobat fonduri europene în valoare de 40.000 de euro prin Schema de ajutor de Minimis, prin OIR POSDRU”, mărturisește Andrada Creangă.

Pandemia a schimbat fiecare casă, oamenii fiind mai concentrați pe spațiile private

Când te uiți la întreaga industrie, pandemia a fost o perioadă de boom pentru decorațiunile interioare, pentru consilierea online sau la domiciliu pentru achiziționarea de mobilier, deoarece oamenii au fost tot mai mult concentrați asupra casei și a aspectului ei. „În timpul pandemiei am găsit noi modalități de a interacționa, care s-au concentrat toate pe casă, iar acest lucru a remodelat modul în care am lucrat, dormit, trăit și distrat. Acum investim mai mult timp și energie într-un nou stil de viață, care este centrat pe casă. „Colegele de la Sophia Sibiu, Sandra și Brândușa, au reușit să se adapteze condițiilor de lucru din pandemie”, declară încântată Iulia.  „Într-o perioadă cu atâtea restricții colegele noastre care se ocupă cu vânzarea și consilierea clienților telefonic sau online au reușit să facă față cu brio oricărei probleme apărute. Restricțiile se schimbau de la o zi la alta. Fetele au fost consilierii virtuali care s-au adaptat, au învățat și ne-au arătat că schimbările sunt bune.”.

Brașovul este o zonă care a atras și va atrage în continuare investitori. Sunt multe ansambluri rezidențiale care s-au construit, altele sunt în diferite stadii. Toate aceste apartamente vor avea nevoie de Sophia, pentru a le aduce culoare și stil. Publicul țintă în Brașov se află în grupa de vârstă 30-50 de ani, dar am avut și clienții peste 60 de ani. Sunt oameni cu studii superioare, care s-au mutat în casă nouă, dar și familii care în luna septembrie au dorit să-și decoreze casa achiziționată în oraș. Astfel, colegele de la Sophia Brașov, Rodica și Alina, au reușit să aibă o primă comandă în valoare de aproximativ 2500 de euro.  „Tot decorul casei a fost gândit de colegele noastre, iar proprietarii au dorit să creeze spații liniștitoare pentru o casă în care perdelele și draperiile Sophia au colorat sărbătorile.”.

Andrada și Iulia investesc acum în promovarea afacerii Sophia Brașov pe plan local, vizează hotelurile și pensiunile din zonă, cartierele noi, dar și proprietarii care doresc să facă un referesh casei. Cum din ce în ce mai mulți clienți lucrează cu un designer de interior, cele două surori au reușit să amenajeze un spațiu Sophia într-un concept store. „La ImaGOO Design perdelele și draperiile Sophia vor încânta pasionații de frumos. Mulțumim Patricia Potecea pentru susținere și mai ales pentru că ai fost de acord să expunem și noi o parte din pasiunea noastră.”

„Este un moment important pentru noi să facem față provocării și să realizăm ceva chiar mai bun decât ne așteptam să fie. Este interesant că doar în câteva luni de la deschidere, am reușit să convingem oamenii care iubesc brandurile românești. Consilierea online, consilierea pe Whatsapp funcționează și are rezultate spectaculoase. Proprietarii de case, viitorii proprietari de apartamente din Brașov, birourile și hotelurile din zonă au nevoie de creativitatea și frumusețea produselor Sophia”.

În magazinul Sophia Brașov veți găsi peste 140 de colecții de țesături care aparțin brandului, diferite compoziții tematice formate din perdele, draperii și pernuțe decorative, mobilier, colecții celebre care au cucerit casele românilor, dar și case din străinătate. Pentru consiliere gratuită, apelați la designerii Sophia România – Brașov la telefon 0754 459 479.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON