Sophia cucerește România! Andrada Creangă, o sibiancă ambițioasă, transformă o casă brâncovenească în casa Sophia!

Despre persoanele născute în săgetător se spune că sunt energice, eficiente și ambițioase. Au stofă de afaceriști și se descurcă excelent în domeniul finanțelor. Chiar dacă mulți ar spune că pentru o tânără de 26 de ani este greu să preia frâiele unei afaceri, Andrada crede că citatul lui Steve Case o definește în acest moment – Nu e despre cum să începi, ci despre cum să te faci remarcat. Și o determină să creadă că franciza Sophia din Sibiu se va transforma în casa Sophia.

Andrada este masterandă la Business Management în limba engleză, este implicată activ în viața socială și culturală a orașului, fiind membru al organizației Rotaract. Este pasionată de amenajări interioare și la 26 de ani managera viitorului magazin Sophia din Sibiu, împreună cu partenerii săi, Arminiu Creangă și Filip Nicolae un designer cu experiență, vor să aducă colecțiile de draperii și perdele Sophia și în casele sibienilor. Pe Strada Calea Dumbrăvii la nr. 33, într-o vilă elegantă, colecțiile Sophia vor crea decoruri de vis.

Draperiile și perdelele aduc retușul final camerei

Sunt ca o pensulă a artistului care, înainte de expunerea lucrării în galerie, vine și aduce nota finală. Ceva magic care transformă pânza într-o operă de artă. Toate țesăturile Sophia simt că sunt desenate de mii de pensule, iar arta și măiestria croitoreselor din cele trei ateliere Sophia, doamne cu mâini de aur, au reușit să decoreze sute de case in România, dar și castele, hoteluri, restaurante în țară și străinătate. Sunt exaltată, dornică de a face decoruri minunate pentru sibieni, pentru a le arăta portofoliul nostru și pentru a putea spune povestea Sophia.

Întotdeauna am fost pasionată de bunul gust, îmi plac lucrurile simple dar de efect, elegante. În viziunea mea, casa este templul fiecărei persoane, locul unde doarme, mănâncă și se relaxează. În casa ta ar trebui să te simți cel mai bine. Îmi place să văd bun gust și eleganță în jur în orice, inclusiv în atitudine.

Sunt pasionată de decoratiunile interioare și îmi doresc să redau oamenilor bucuria de a putea avea casa visurilor. Încă din adolescență mă uitam la emisiuni despre case și cum amenajau designerii fiecare detaliu. Iar cea mai mare coincidență a venit cu nasul nostru de cununie care s-a dovedit a fi un foarte bun designer de interior.  Țesăturile Sophia sunt pe sufletul meu, sunt fine și elegante și îmi doresc ca toată lumea să se poată bucura de ele la fel cum o fac și eu.

Spune-ne câteva cuvinte despre Andrada, tânăra care acum, la 25 de ani a ajuns să fie managera celui de-al 24-lea magazin din lantul Sophia. Cum a fost copilul Andrada?

De la grădiniță am învățat limba germană, apoi a urmat școala primară și gimnazială la Samuel von Brukenthal. Am vrut să urmez cursurile de la medicină dentară, dar viața mi-a oferit o altă șansă, așa că am urmat cursurile Universității Lucian Blaga, Facultatea de Științe Economice, sectia ECTS (economia în comerț turism și servicii). Am ales apoi să fac un master în limba engleză, Master in Business. Am considerat că mă poate ajuta pe viitor, atunci când voi decide să imi deschid propria afacere, dar acel moment s-a dovedit a veni mult mai repede decât m-am așteptat.

Încă de mică am fost dornică de aventură, mereu făceam câte o boacănă, împreună cu sora mea mai mică sau chiar și cu verisoara mea când venea în vacanță de la București. Pentru a-mi ocupa timpul, părinții m-au înscris la diferite cursuri. Am început lecțiile la pian, apoi la școala de limbi străine, înot, tenis.

Ești implicată actie în viața culturală și sociala din  Sibiu. Mici detalii ne poți da? Care a fost momentul în care ai spus – asta vreau să fac, aici mă simt bine, simt că pot să fiu aproape de oameni. Ce te motivează să faci parte din organizatie?

Anul trecut am decis că este cazul și timpul să mă implic în comunitatea mea și să ajut la dezvoltarea ei. Știam de Rotaract de foarte mult timp și mulți prieteni și colegi de școală faceau parte deja din acest club. În momentul în care au început recrutările, am aplicat și apoi am participat la un interviu unde am fost acceptată la început ca membru aspirant, apoi ca membru cu drepturi depline. Rotract este puiuțul mai mic a lui Rotary. Nu este un simplu club, este mai mult. Se formează prietenii și ai alături oameni pe care tot timpul te poți baza în orice situație. Încercăm prin diferite proiecte să facem un bine Sibiului, iar grija noastră, în momentul de față, este renovarea secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu. Avem un proiect în derluare – O cana de fericire. Oameni pot achiziona o cană personalizată de pe siteul www.ocf.rotaractsibiu.ro sau din centrul comercial Promenada Selimbar, în fiecare weekend în perioada 01.12.-24.12.2020. Speranță prin Artă este un alt proiect , realizat în colaborare cu Rotary Club din Sibiu, aflat deja la ediția cu numărul 13. Lucrări de artă care vor participa la o licitație, iar banii strânși vor fi donați Spitalui de Psihiatrie Doctor Gheorghe Preda din Sibiu. Contribuim astfel  la reinserția psihosocială, creșterea abilităților sociale, dezvoltarea relațiilor interumane și reabilitarea vocațională. Dorința de a-mi aduce aportul în comunitatea sibiană vine din mulțumirea pe care o simt atunci când văd că cei pentru care luptăm sunt fericiți și au zâmbetul de mulțumire la final.

Fiecare moment din viață are o poveste. Sophia va spune propria poveste despre frumos, culori și texturi în casele sibienilor

Nunta ta a avut un decor atent ales. Toate detaliile erau prețioase, iar voi foarte frumosi. Cum a fost o nuntă în această perioadă a  anului?

Inițial trebuia să avem nunta stabilită anul acesta în iulie la un domeniu foarte frumos de lângă Sibiu. Din cauza pandemiei am hotărât să facem o cununie mică cu oameni dragi. A fost superb, toată lumea s-a simțit bine, invitații s-au distrat, au dansat. Am reușit împreună cu Gabi Bârsan și toată echipa de la Kaffka Events să cream o poveste. O poveste mediteraneană cu muzică italienească, greacească, care să creeaze impresia unei vacanțe de neuitat. La noi a fost o cununie de neuitat. Iar pentru atenția la detalii, la arta floristică, culori, texturi mulțumesc echipei care prin creativitate și atenție la detalii au depășit orice așteptare. Eu am povestit și ei au transpus în realitate toate dorințele mele.

Nașul vostru, Filip, este un designer celebru. Voi acolo în inima țării sunteți înzestrați cu multă pasiune și dăruiți și altora frumosul. Cum ați decis să aduceți franciza Sophia în Sibiu împreună?

Într-o seară ne-a sunat Filip, nașul de la Alba, să ne facă o propunere – ce ar fi să aducem lumea delicată a perdelelor și draperiilor Sophia în Sibiu. Să fim antreprenori, să aducem brandul Sophia și să ne asociem. Ne-am documentat despre brand și ce înseamnă o franciză Sophia, apoi Filip ne-a făcut cunoștință cu Anamaria Ștefan Georgescu și am început să povestim. Și am povestit despre frumos, despre cum putem  transforma casele sibienilor, care sunt tehnicile folosite de alți antreprenori care dețin o franciză Sophia. Și nu a fost greu, pentru că pasiunea pe vcare am simțit-o încă de la primele discuții a reușit să mi-o transmită Anamaria. Are puterea aceasta asupra oamenilor.

În momentul în care ne-am hotărât să luam franciza, am început căutările pentru spațiu. Cea mai potrivită locație pentru noi a fost Vila Marioara de pe str. Calea Dumbrăvii nr 33. O vilă superbă, în stil brâncovenesc, construită în anul 1973, aproape de centrul Sibiului, vis-a-vis de viitorul comandament NATO.

Soțul tău este partener la Sophia Sibiu. Cum te încurajează? Casa în care locuiști are un anumit stil de decorare, are țesături Sophia?

Soțul meu este și îngerul meu păzitor, este baza mea, omul care mă susține și mă ajută. Este pasionat de frumos și de design ca și mine. Semănăm în foarte multe privințe. El este foarte implicat in jobul lui, lucrează pentru o multinațională din Germania ‘DKV’ în piața de carburant unde este extrem de apreciat. Nu are timp fizic să se implice alături de mine, dar cu un sfat, două este mereu alături. Noi locuim cu chirie în momentul de față, deci nu am încă țesăturile Sophia, dar plănuiesc cât de curând să schimb draperiile cu cele blackout care sunt preferatele mele. Este un penthouse decorat modern, este o combinație de culori și mobilă închisă la culoare. Casa are un vibe plăcut și intim și este perfectă pentru noi. Iar anul viitor când ne vom muta la casa noastră, cu siguranță voi decora cu cele mai frumoase țesături.

Care este stilul tău preferat de amenajare și de ce l-ai recomanda unei cliente? Care ar fi argumentele care te-ar ajuta să o determini să achiziționeze o draperie din colecția Antique Roma, de exemplu? Când crezi că ai să ai primele comenzi?

Mă regăsesc în mai multe stiluri și am multe care îmi plac, dar preferatul meu este Art Deco. Este stilul care dă eleganță și aduce frumusețe unei case. Vorbește despre lux. Dacă intru într-o încăpere mă uit mereu la cele mai fine detalii și la cele care chiar contează. Este un stil mai distins. Antique Roma este printre țesăturile mele perferate. Este splendidă, este elegantă, completează simplitatea dintr-o casă, aduce detaliul care lipsește.

Prietenii deja mi-au făcut reclamă prin oraș, iar postarea de pe pagina de Facebook Sophia Romania m-a ajutat fosrte mult. Chiar zilele trecute am avut și prima comandă. Zilele viitoare mai urmează câteva comenzi, iar clienții suna deja pentru casele lor care vor fi gata în ianuarie sau februarie să dea comandă de draperii, perdele, pernuțe decorative și accesorii Sophia. Am primit mesaje de la persoane care de-abia așteaptă să deschidem să poata să vina la showroom pentru o consiliere.

Showroomul va fi deschis de luni până vineri, începând cu ora 09-18:00 și sâmbăta 10-14:00. La început, vom începe consilierea online și pe whatsapp. Vom suna cu video și vom avea 1 ora de consiliere gratuită. Vom ajuta clienții să ia cea mai bună decizie și să alegem împreună cele mai bune și mai potrivite țesături.

În loc de final… Recomand toate produsele Sophia, dar dacă ar fi să fac un top 3 aș spune – șinele wave, șinele electrice, canafii – sunt slabiciunea mea. Canafi sunt un detaliu elegant și fin. Succes Sophia Sibiu! Abia așteptăm marea deschidere din Strada Calea Dumbrăvii la nr. 33. Casa Sophia din Sibiu.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON