Top 5 hoteluri decorate de echipa Sophia. De la boemul stil francez la rafinamentul italian

Pornind din târgul frumos al Iașiului lui Eminescu, de pe meleagurile lui Ion Creangă, o echipă entuziastă de designeri, o doamnă pasionată și inspirată de autenticitatea exoticului indian, un atelier de croitorie și multă pasiune, Sophia a adus culori, stiluri și tendințe în designul interior. La Sophia creăm în fiecare zi decoruri de vis pentru fiecare încăpere. Oferim gratuit consiliere la domiciliu pentru a alege țesăturile perfecte. Dăruim personalitate fiecărui spațiu pe care îl decorăm, amenajăm cu mult gust și atenție la detalii. Suntem curajoși, ne jucăm cu liniile și cromatica, suntem o echipă creativă, iar mâinile de aur ale colegelor din atelierele proprii de creație transformă fiecare idee în opere marca Sophia. De 16 ani călătorim alături de fiecare client prin lumea plină de rafinament a perdelelor și draperiilor, creăm și dezvoltăm stiluri și tendințe în amenajări, edităm anual colecții noi de țesături. Recomandăm cu răbdare și decorăm cu suflet!

Proiecte speciale realizate din dorința de a găsi cele mai senzuale linii

După cele 24 de magazine proprii și în franciză din toată România, după cele peste 10000 de proiecte finalizate în locuințele, hotelurile sau muzeele din țară ne mândrim și cu sutele de proiecte de amenajare realizate în străinătate. Toate sunt speciale, dar am făcut un top cinci cele mai reușite proiecte realizate pentru hoteluri și castele.

Château St Pierre de Serjac. O experiență luxoasă de cinci stele, plină de farmec, într-un cadru confortabil și relaxant în Sudul Franței.  Castelul St Pierre de Serjac și-a deschis porțile în primăvara anului 2016, după o renovare de cinci ani. Este locul în care stilul art deco glamour întâlnește un stil regal de la mijlocul secolului trecut. Întregul castel are o rafinament elegant francez, amestecat cu elemente clasice, camere decorate în nuanțe de gri deschis și bleumarin amestecate cu un alb lejer, negru și culoarea maro a teracotei. Finisaje delicate de antichități unice, candelabre vintage și mobilier îmbrăcat în catifea.

După primele draperii confecționate în urmă cu patru ani, Sophia a realizat în primăvara anului 2020 draperii și fețe de pernă folosind țesătura draperie Plain Kraft /Color 218 în stil uni și Luxury Satin 5757/23. Am decorat barul, restaurantul și 7 dormitoare ale castelului. Sophia este astfel personajul principal al fiecărei dimineți. Cu draperiile noastre începe și se încheie fiecare zi de relaxare la Château St Pierre de Serjac.

https://www.serjac.com/ Adresa: D30, 34480 Puissalicon, France

Les Roches Blanches. Construit în 1887 pe malul mării, acest fost conac își ia numele de la stâncile de calcar care acoperă linia de coastă de la micuțul orășel de coastă Cassis până aproape de Marsilia. Beneficiind de o locație excepțională în inima rivierei franceze, Les Roches Blanches este înconjurat de orașe și sate emblematice de pe Coasta de Azur. Hotelul de cinci stele are o istorie lungă, oferind vederi excepționale către stânca maiestuoasă din Cap Canaille. Proprietatea a fost transformată într-un hotel la începutul anilor 1920, după care oameni celebri i-au trecut pragul – întâi Winston Churchill și mai apoi unica Edith Piaf. La sfârșitul secolului al XX-lea, hotelul a fost modernizat și extins de mai multe ori. Din această perioadă, clădirea păstrează câteva elemente frumoase ale arhitecturii Art Deco – intrarea din fier forjat încadrată de coloane, două balcoane și o scară uimitoare care s-a păstrat și la arhitectura actuală care urcă până la primul etaj,  Dar abia în 2018 hotelul a fost renovat complet.  Confort și calmitate, lux și eleganță în atmosfera unor terase impresionante cu vedere la Marea Mediterană. Un cadru sublim în care intensitatea culorilor mediteraneene se regăsește și în decorurile interioare. Totul este dominat de o atmosferă senină. Nuanțele de verde și gri, materiale prețioase în nuanțe de albastru marin sau galben lămâie. În toate spațiile se remarcă designul Art Deco – lămpile, podeaua din granit negru cu detalii din alamă, tapetele și fotoliile din catifea.

Sophia se mândrește cu cele 330 de draperii și perdele care înfrumusețează fiecare încăpere a hotelului, si cu cele 100 de perne decorative. Designerii Alain Della-Noce și Barbara Mico au ținut permanent legătura cu echipa din România pentru ca proiectul să fie terminat la timp. Colegii noștri din Iași, Mădălina (designer) și Mihai (operator montaj) au fost cei care s-au deplasat în Franța și au realizat montajul, au așezat, aranjat și finisat perdelele și draperiile.

 https://www.roches-blanches-cassis.com/ Adresa: 9 Avenue des Calanques, 13260 Cassis, France

Château Les Carrasses. Este ca o pauză încântătoare, un castel care strălucește precum o perlă  în mijlocul podgoriilor. O alee înconjurată de copaci traversează podgoriile către Chateau Les Carresses, un castel din secolul al XIX-lea care pare să provină dintr-un basm. Pentru proprietarii irlandezi Karl și Anita, acest basm a devenit realitate atunci când au decis să transforme elegantul castel din regiunea franceză Languedoc într-un domeniu luxos. Într-un cadru idilic, cu vederi spectaculoase spre podgorii, pajiști și păduri, castelul te face să pătrunzi într-o atmosferă relaxată. Casele elegante cu piscină privată sunt perfecte pentru o escapadă de lux cu familia. Castelul a fost renovat în 2011, păstrându-se elementele esențiale ale arhitecturii. Este ideal pentru vacanțele romantice, chiar și cei doi porumbei ornamentali de la intrare atrag iubirea.

Echipa Sophia a confecționat pentru frumosul castel opt draperii pe capse folosind țesăturile Arena Velvet și Saten – Blackout.

https://www.lescarrasses.com / Adresa:  Route de Capestang, 34310 Quarante,

Rețeaua de Aparthoteluri Archides din Paris. Având locații de cinci stele în mai multe cartiere renumite din Paris, Archides Groupe Hotelier a reușit să renoveze mai multe apartamente din cartierele istorice, zonele cu trafic turistic, pentru a le introduce în sistemul hotelier de închiriere. Au reușit să transforme cu ajutorul echipelor de arhitecți și designeri interioare impresionante, cu candelabre, stucaturi, tavane care te poartă prin camerele de la Versailles sau Louvre, fiecare apartament păstrează rafinamentul parizian. De la clasicul chic, cu nuanțele sale calde și aromă de lavandă, la stilul romantic într-un living spațios admirând Turnul Eiffel, la tonurile pastelate și cremoase, cu note de auriu, galben sau verde, cu antichități din loc în loc punctate cu stil și eleganță de sfeșnicele sau fotoliile moi și impunătoare, printre materiale prețioase de tapițerii și draperii confecționate în atelierele Sophia.

Aparthotelurile decorate de Sophia sunt situate în zonele Opera, Louvre și Champs Elysees din Paris. Șase suite au fost decorate cu draperiile confecționate în atelierele Sophia. Pentru Suite du Nil și Suite Alexandrie, catifeaua a fost vedeta. Draperiile au fost realizate din catifea și dublate tot cu catifea. S-au folosit țesăturile din colecțiile Kraft Print Antique și Marrakech.

În zona Louvre, la Suite du Roi și Suite Victoire, decorațiunile cheie au fost draperiile dublate, pernuțele decorative și traversele pentru pat. Pentru draperii s-au folosit colecțiile de catifea Chicago, Bruxelles, Athena, Montecarlo, Kraft Print Antique. Iar galeriile metalice din colecția Coloseum au întregit decorul.

Hotel Sonia. Este situat la doar 8 km de centrul orașului Trieste, în partea de nord-est a Italiei, lângă rezervația naturală Val Rosandra, aproape de granița cu Slovenia. Este un hotel de trei stele, recent renovat, ideal pentru familii. Echipa Sophia a confecționat draperiile și perdelele pentru întregul hotel. De la zona de lobby, la bar, restaurant și camerele moderne, Saten – Blackout grey și Voile Batist white au reușit să decoreze cu stil ferestrele încăperilor.

https://www.hotelsonia.com/ Adresa: Str. della Rosandra, 269, 34018 San Dorligo della Valle TS, Italy

Aceasta este o parte din portofoliul Sophia, lucrări de care suntem mândri, pentru că am reușit să fim prezenți și în decorarea unor castele impresionante prin vechimea și grandoarea lor.

Spor la decorare cu Sophia! www.sophia-romania.ro

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON