Toate drumurile trec prin Roman. În inima Moldovei, Sophia România Roman va reuși să se lipească de inimile romașcanilor!

Pe 29 octombrie 2021 prezentam pe pagina de Facebook Sophia Romania câteva imagini ale viitorului showroom Sophia din orașul Roman. Deschiderea celui de-al 28-lea showroom Sophia în Roman, lângă Banca Transilvania, intersecția cu spitalul vechi, fosta cofetărie Victoria. La începutul lunii decembrie lucrările pentru showroom vor fi finalizate și vom sărbători deschiderea oficială! Showroom-ul va fi cu adevărat deosebit, veți regăsi conceptul de design specific brand-ului Sophia, vor fi expuse o multitudine de perdele și draperii la care designerii Sophia lucrează deja, în strânsă colaborare cu atelierele de creație. Vă propunem însă o mulțime de alte categorii de produse din gama decorațiunilor interioare pe care le puteți vizualiza în cataloagele special concepute de echipa noastră de marketing: candelabre, piese de mobilier, covoare, lenjerii, cuverturi etc.

Astăzi, vă prezentăm omul care va reuși să aducă zâmbete pe chipurile locuitorilor din întregul județ Neamț, omul care va aduce dorința de schimbare, de redecorare, de culoare și armonie. Isidor Blăjuț, proprietar al francizei, îmbrățișează meseria de arhitect de 11 ani și, după nenumărate proiecte de colaborare cu echipa de designeri Sophia din Iași, a luat decizia de a-și folosi cunoștințele și experiența în propria sa afacere, rămânând totodată alături de noi!

Creativitate, colaborare și culoare

Toată lumea are o pasiune pentru ceva din viața lor care motivează sau inspiră. Pasiunea noastră pentru ceva, o activitate sau un obiect, de exemplu, este responsabilă pentru multe dintre succesele pe care le avem în viață. Deci, dacă vrei să ai succes în ceva, atunci desigur… trebuie să-ți placă! În cazul lui Isidor, desenul a fost pasiune. “De când am putut să țin un creion, a fost ceva ce mi-a plăcut să fac. Și această pasiune mă face să merg mai departe. Pasiunea este ceea ce mă face pe mine și pe toți cei care o împărtășesc să ne ridicăm creioanele și să le punem pe hârtie pentru a desena. Este „forța motrică” pe măsură ce mergem înainte, perseverenți și hotărâți să reușim.”

Casa Izvor realizată de arhitectul Isidor Blăjuț
Casa Matalica realizată de arhitectul Isidor Blăjuț

Arhitectul este și el un artist, care vede lumea într-un cu totul alt mod. O vede și o simte altfel și reușește să transpună totul într-un desen, o machetă inspirațională pentru viitorii proprietari ai casei. Așa cum un dansator reușește prin mișcări și naturalețe să stârnească sentimente de uimire și admirație, tot așa și un arhitect are abilitatea de a schimba imaginea lumii, de a scoate la suprafață frumosul. Pentru că arhitectura este o practică care implică atât intuiția artistică, cât și rezolvarea creativă a problemelor, toate organizate printr-o serie de pași și repere.

Totul a început când în perioada liceului, fiind conștient de dorința de a face lucruri frumoase din linii, a descoperit pasiunea pentru desen. Astfel, sub îndrumarea domnului profesor arhitect Dragoș Ciolacu a luat examenul de admitere la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” unde a urmat cursurile și a continuat apoi cu un master în Reabilitarea Arhitecturală.

“Mereu am fost cucerit de frumusețea și echilibrul naturii. Prin arhitectură am descoperit cât de important este să o punem în valoare. În acest sens ferestrele sunt tablouri ale casei, iar perdelele și draperiile de la Sophia sunt rama perfectă, mărturisește Isidor.  ,,Arhitectura este în tot ce ne înconjoară, când vine vorba de arhitectura construită vor exista în continuare și nopți târzii în care voi căuta soluția perfectă activând ca arhitect. Încă din facultate am învățat că un arhitect are datoria de a duce o locuință pana la perdele, motiv pentru care recomand cu profesionalism produsele Sophia. ”

Casa este o extensie a pasiunilor

Arhitectura nu înseamnă doar obiecte frumos poziționate, culori și texturi. Mai presus de îndeplinirea cerințelor exprimate verbal este calitatea „de a intra în mintea” clientului, astfel încât rezultatul final să fie peste așteptări, în concordanță cu necesitățile și stilul de viață al clientului, un echilibru din punct de vedere estetic și funcțional. Casa este o extensie a pasiunilor proprietarilor.  Din perspectiva arhitecturală, Isidor Blăjuț consideră că nu este suficient să împodobim o fereastră, este importantă relația ei cu întreg spațiul decorat, astfel încât să se integreze în vizualizarea încăperii și tabloul exterior. Este necesar să lăsăm lumina să se materializeze în spațiul interior filtrată de transparența perdelei.

Stilul casei – jucării peste tot!

Cu doi copii, unul de șase anișori iar mezinul de trei, casa familiei Blăjuț are un stil nonconformist de decorare, unul personal, adaptat nevoilor. Isidor zâmbește și mărturisește că decorul – jucării peste tot – îi reprezintă și deocamdată tot spațiul este dedicat jocului.  Dar țesăturile Sophia sunt în căminul familiei, deoarece încă din 2010 cunoșteau calitatea oferită cu drag de Sophia în ceea ce privește paleta cromatică, mereu plină de noutăți, a materialelor și serviciilor de consiliere, croire, montaj și întreținere.

Soția îi este alături în acest nou proiect. „Suntem împreună de 11 ani și crede în mine. Mereu am găsit întrerupătorul în ce mi-am propus. Ea este mai sigură decât mine că voi reuși.”

Sophia România se lipește de inimă! 5 întrebări fulger pentru un arhitect preocupat de deschiderea oficială

Isidor Blăjuț, proprietar al francizei, ne-a întâlnit pentru prima dată pe când urma masterul în reabilitarea arhitecturală. Activitatea ca designer în anul 2011 la Sophia Iași i-a venit mănușă, iubitor fiind de decoruri, ferestre, forme și culori!  A îmbrățișat meseria de arhitect acum 11 ani când a absolvit Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” și drumul i s-a intersectat din nou cu Sophia atunci când am decorat împreună Hanul Mărioarei, lucrare pe care a proiectat-o în calitate de arhitect! Revăzând echipa în mișcare și colaborând îndeaproape cu designerii noștri, a luat decizia de a reintra în echipa Sophia pentru decorarea ferestrelor!

Care este avantajul tău, din postura de arhitect, atunci când propui clienților țesăturile Sophia? Din perspectiva arhitecturală consider că nu este suficient să împodobim o fereastră, este importantă relația ei cu întregul spațiu decorat. Este necesar să lăsăm lumina să se materializeze în spațiul interior filtrată de transparenta perdelei.

În pandemie, decizia de a avea propriul business poate fi privită de mulți cu prudență. De ce să investești în această perioadă? Ce sfaturi ai da persoanelor care aleg să își investească banii într-un business? Este important să venim cu idei adaptate la cerințele pieței. Pandemia ne împinge să petrecem mult timp în casă, din acest motiv este necesară decorarea spațiilor construite într-un mod cât mai plăcut.

Care vor fi  atuurile tale de a atrage clienți, având în vedere și situația actuală? Suntem reprezentanții ai unui brand de succes, dovedit în timp. Avem formată la Roman o echipă de consilieri ce abia așteptăm să o prezentăm. Magazinul va fi extraordinar, cu produse pentru decorul casei, al biroului, restaurantului sau de ce nu, chiar locul în care veți găsi cadoul deosebit pentru cei dragi.

În fața magazinului Dophia din Roman aflat în amenajare. Alessia si Andra, consilierele de la Roman. Le urăm succes!

Care este stilul tău preferat de amenajare și de ce l-ai recomanda clienților? Spațiul proiectat și decorat este benefic să fie practic, având linii plăcute și culori atent echilibrate. Simplu de utilizat, dar complex în ceea ce privește confortul.

Ai un motto sau o idee care te-a călăuzit până acum în viață? Pe termen lung onestitatea dă roade.

Isidor Blăjuț, alături de brand-ul Sophia va înnobila cu drag spațiile din județul Neamț atât la interior, cât și la exterior. Așteptăm fotografiile de la lansare! Mult succes!

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON