Profesor și Designer

Crina Elefteriu este profa pe care o vei iubi încă de la prima oră de geografie. Are multă iubire de dăruit copiilor de la liceul din Pașcani. Dar despre iubirea pentru universul Sophia îți poate povesti o zi întreagă. Nu am cunoscut-o personal pe Crina, dar felul în care mi-a vorbit despre munca ei m-a impresionat. Emană căldură și pasiune pentru ceea ce face la Sophia de peste 14 ani. Un artist care a reușit să își pună amprenta în alegerea textilelor pentru decorarea ferestrelor de la Clinica Regina Maria din Iași, dar și în multe alte proiecte de decorare pentru clienții Sophia Home Decoration din Pașcani și din împrejurimi.

Este ușor să te simți copleșit de multele decizii pe care trebuie să le iei atunci când trebuie să alegi din sutele de modele de țesături din colecțiile Sophia. Culoare care să se asorteze sau să contrasteze cu elementele de mobilier din cameră, lumina care pătrunde în cameră, lungimea draperiei, căptușeala. Toate acestea sunt, după cum mărturisește Crina, elemente de care trebuie să țin cont de fiecare dată când merge în casa unui viitor client. Îi place să observe pe fața fiecărui client emoția atunci când își vede în sfârșit camera finalizată. „Acea plăcere pură care o citesc pe chipul lor este un sentiment incredibil pentru mine.”

Un decorator creează spații interioare care satisfac nevoile clientului pentru estetică, siguranță și funcționare. Prin utilizarea amplasării de mobilier, a paletelor de culori, a decorațiunilor și a decorațiilor funcționale, designerii de interior pot crea o varietate de spații – de la camerele de zi frumoase, dar funcționale, până la birourile în care oamenii își doresc și adoră să lucreze. Elemente precum operele de artă, iluminatul, tratamentele ferestrelor și pardoselile trebuie să lucreze împreună pentru a contribui la un aspect general care să satisfacă nevoile unui client.

Nu este suficient a lucra cu forme, texturi, culori încât să obții un rezultat la detaliu. Un designer știe să îți amenajeze fiecare spațiu în funcție de confortul tău. Dacă doar îți spui stilul, ceea ce înseamnă pentru tine confort și îl lași pe designer să dea frâu liber imaginației atunci rezultatul sigur va fi unul original. Amenajarea spațiului, lumina potrivită și îmbinările de culori fac deliciul fiecărei încăperi la final.

Elevi olimpici vs Clienți mulțimiți

În prima parte a zilei este profesor de geografie la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Paşcani. Vorbește cu o tandrețe în voce despre copiii de la școală, iubește meseria de dascăl, iubește să le arate elevilor fiecare colț al lumii, să le vorbească despre râuri, oceane, culmi muntoase sau păduri amazoniene. Are mulți copii olimpici, cu medalii câștigate la edițiile județene și naționale ale concursurilor de geografie. Este și profa din spatele catedrei, dar și prietena fetelor în excursiile organizate anual pentru a descoperi frumusețile României. După amiaza, lasă catalogul, ia mostrarul și face consiliere gratuită la domiciliu pentru clienții interesați de culoare și țesături pentru a înfrumuseța fiecare cameră a casei.

Parcursul Crinei pentru un proiect include. Întâlnirea cu oamenii în propriile case. Aceasta este una dintre cele mai bune părți ale jobului. Psihologia pe care a studiat-o la facultate, o ajută să cunoască și să anticipeze rapid dorințele fiecărui client. Iubește de când se știe clădirile de epocă, tot timpul visă să readucă la viață structurile vechi. Recomandă și le povestește clienților despre culoare, lumină, textură și țesături. Urmărește îndeaproape atunci când se iau măsurătorile pentru fiecare proiect în parte. Este mulțumită atunci când totul este predat.

“Trebuie să ai ochiul format pentru detalii, o înțelegere naturală a culorilor, o intuiție despre spațiu, armonie și echilibru și un ochi ager.” Se mândrește cu sufrageria Muzeului Memorial Mihail Sadoveanu care este decorată de ea, Casa de Cultură Mihail Sadoveanu din Pașcani, Pensiunea La Cetate, Pensiunea Floare de Colț din Durău, Pensiunea Carol din Oglinzi, județul Neamț, iar casele decorate sunt nenumărate.

Pentru Crina, decorarea este un echilibru delicat de artă și știință, un lucru pe care l-a aprofundat la cursurile de design interior din cadrul Eurocor. Fiecare proiect este diferit, cum sunt de altfel și clienții. Dar trebuie să te adaptezi din mers, „încerc să le fac fiecare recomandare , în funcție de preferințele fiecăruia. Observ interiorul casei, dar le analizez și comportamentul. Aflu ce le-ar plăcea, iar la sfârșit mă duc spre casă liniștită, gândindu-mă la lucrările pe care le am de corectat și la elevii care mă așteptă mâine la ore….”

Iubește vacanțele, călătoriile și drumețiile, iar colegii de la Sophia o caracterizează ca având o energie infinită, îți sare în ajutor la orice oră din zi și din noapte. Probabil datorită aptitudinilor de pedagog, răbdării de a se face înțeleasă cu ușurință, Crina se ocupă de trainingurile noilor angajați ai companiei.

Pentru consiliere gratuită la domiciliu, apelați cu încredere la sfaturile oferite de Crina Elefteriu. Telefon 0753 067 278

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON