Tips and tricks: cum sa alegi corect galeria pentru perdele

Cu o gama larga de produse textile pentru “windows treatment”, Sophia iti ofera acum si un ghidaj in alegerea celorlalte accesorii. Perdelele si draperiile ofera acel efect armonios de care ai nevoie pentru o casa perfect optimizata. Fie ca vorbim de dormitor, living, bucatarie, hol sau baie, perdelele trebuie sa se incadreze in locul disponibil. Va oferim in continuare o serie tips and tricks pentru a sti cum sa alegi corect galeria pentru perdele.

1. Cum alegi galeria

Sistemele de prindere sunt foarte importante in completarea designului pentru ferestre. Totodata, sistemul de prindere cum ar fi galeria din lemn sau pe sina ofera o mai buna manevrabilitate a perdelelor, pentru a regla lumina. O greseala des intalnita in decorarea ferestrelor este alegerea unei dimensiuni nepotrivite pentru geam.

In functie de camera dorita pentru amenajare, perdelele trebuie sa imbrace acel perete, oferindu-i o nota armonioasa. Stilul este si el un aspect cheie in decoratiuni, tocmai de aceea trebuie sa existe o unitate. Daca alegi mobila clasica si draperii ample, si galeria trebuie sa fie pe masura decorului. Totodata, dimensiunea galeriei sau a sinei trebuie sa depaseasca lungimea geamului cu 20-30 cm, in fiecare parte. Iata care sunt motivele:

– Draperia are rolul de a opaciza lumina, tocmai de aceea este necesara o lungime cat mai cuprinzatoare, potrivita cu fereastra aleasa. Un spatiu de 15 cm in ambele parti, dupa perdea, iti vor oferi loc pentru a le retrage ziua si a le prinde cu canafi sau magneti.

– Un loc pentru a manevra perdelele si draperiile este ideal si pentru a crea o senzatie de spatialitate. Nu trebuie nici sa fie galeria pana in ambii pereti, mai ales daca avem o fereastra verticala si alungita.

2. Cum masori corect spatiul alocat galeriei

Livingurile sau spatiile deschise trebuie sa creeze un aspect primitor, fiind in primul rand un loc dedicat socializarii si relaxarii. Pentru a intra in atmosfera potrivita, este necesara si accesorizarea corecta a camerei. Sufrageriile au nevoie de spatiu, iar accesoriile prea incarcate pot da o senzatie de aglomerare. Nu este necesara o draperie foarte lunga, mai ales in camerele decorate modern sau in camerele de dimensiuni medii sau mici.

Pentru cazurile generale, urmariti pasii de mai jos pentru a calcula corect lungimea galeriei.

1. Masurati cu o ruleta lungimea geamului dorit pentru decorare

2. Optati pentru o lungime cu care perdeaua/draperia va depasi geamul, in ambele parti. Lungimea minima pe care o recomanda designerii de interior este de 15 cm- 20 cm. Lungimea perdelei se calculeaza si cat va permit peretii.

3. Tineti cont de lungimea capetelor ornamentale, in cazul in care ati ales o galerie cu model

4. Calculati lungimea galeriei: mai exact, lungimea galeriei trebuie sa cuprinda dimensiunile geamului + dimensiunile perdelei stanga/ dreapta (acel spatiu alocat de 15-20 cm) + lungimea ambelor capete ornamentale (daca este cazul)

5. Daca vreti o galerie din perete in perete (pe toata lungimea peretelui), trebuie totusi sa lasati un spatiu liber 3-8 cm in fiecare parte, de aproximativ 2-5 cm pentru manevrabilitatea perdelelor si a draperiilor. Acest spatiu dintre perete si galerie este util in cazul in care vreti si capete ornamentale.

3. Ce tip de galerie sa alegi

In functie de desingul dorit, Sophia pune la dispozitie o gama variata de galerii si sisteme de prindere. Cele mai populare sunt:

– galerii de lemn

– galerii de metal

– sine fixe PVC

– sine flexibile PVC.

Designerii de interior recomanda galeriile clasice de lemn pentru decorurile traditionale, unde se pune accentul si pe mobila din lemn. Spre deosebire de cele de lemn, galeriile de metal pot lua un aer retro, datorita acceoriilor de la capete, fiind totodata si mai usoare. Ele sunt decorate cu inele metalice si clesti pentru prinderea perdelei sau a draperiei.

Sinele PVC sunt ideale in camere copiilor, in bucatarii sau camere de meeting, pentru o mai usoara manevrabilitate, oferind totodata si un aspect mai modern.

4. Cum reglam distanta de la perete la galerie

Un detaliu care trebuie luat in calcul este caloriferul. Distanta de la perete la prima bara de sustinere a galeriei trebuie sa fie mai mare decat a caloriferului fata de perete. Perdelele trebuie sa vina in fata caloriferului si nu in spatele lui, mai ales cand vorbim de o tesatura lunga. In plus, draperiile vor fi mai usor de manevrat, fara sa se incurce in calorifer sau in masca acestuia.

Daca ai nevoie de ajutor in decorarea ferestrelor, iti oferim 2 ore consiliere gratuita la domiciliu, cu un designer specializat. Programeaza-te online sau suna-ne la 0753067277!

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON