Tips and tricks: Cum sa iti alegi setul de perdele potrivit

Decoratiunile interioare pot fi extrem de minutioase, mai ales cand vorbim de alegerea setului de perdele si draperii sau a sistemului de prindere pentru acesta. Fie ca vorbim de o casa cu un living amplu si un decor modern, sau de una clasica, ori chiar de o casa inspirata de stilul asiatic minimalist, decorarea ferestrelor trebuie facuta cu atentie.

In functie de tipul de decor din camera, se va alege si tesatura potrivita pentru a imbraca ferestrele.

Cand optezi pentru o perdea trebuie sa ai in vedere rolul ei. Perdelele nu sunt doar elemente decorative, ci te protejeaza de lumina, de caldura, de praf si de ochii trecatorilor, oferindu-ti mai multa intimitate.

Iata cateva sfaturi pentru a gasi perdeaua potrivita:

1. Masoara corect dimensiunea perdelei

Perdeaua nu trebuie sa fie mai scurta sau la aceeasi dimensiune cu fereastra. De asemenea, latimea perdelei se alege cu 20-30 cm in plus fata de cat e de lat geamul, lasand loc de manevrare. Acelasi lucru se ia in calcul si cu alegerea galeriei sau a sinei de prindere pentru perdea. La Sophia beneficiezi de consultanta gratuita la domiciuliu 2 ore, cu un specialist care te va ajuta sa iti calculezi corect dimensiunea perdelelor si a draperiilor si sa alegi modelul potrivit.

Cei care doresc un design modern, creat fix pe dimensiunea geamului, cum ar fi decorarea unei bucatarii, pot alege sistemele romane. Acestea sunt prevazute cu un sistem de culisare, ca al roletelor si sunt decorate cu patternuri colorate, pentru un plus de frumusete.

In sectiunea de ghid de masurare, ti-am pregatit cateva tipsuri pentru marimea potrivita.

Pentru a afla de cati metri ai nevoie pentru perdea/draperie se inmulteste astfel:

la perdele: galeria cu 2 sau 2.5 daca doresti sa fie mai bogata;

la draperii: galeria cu 1.8 sau 2 daca doresti să fie mai ampla dar si pentru aproteja camera de lumina puternica.

Ex: Daca galeria are 3 m ai nevoie de o perdea de 3 m x 2 = 6 ml material si de o draperie de 3 m x 1.5 = 4.5 ml material.

2. Alege un material creat pentru dorintele tale

Daca vrei o tesatura usoara si simpla semiopaca, ce permite luminii sa treaca poti alege din gama de perdele Marrakesh. In nuante simple de alb si gri deschis, colectia pastreaza tesatura delicata a palatelor din Marrakesh, care au uimit cu eleganta lor. Perdelele usoare din voal sunt si ele indicate pentru a evita supraincalzirea. Chiar daca sunt subtiri, acestea creeaza un efect de izolare voalat intre caldura de afara si temperatura camerei, fiind indicata si pentru a proteja mobila de lemn din camera. Pe site-ul nostru poti gasi intreaga colectie cu pretul de 105 lei/ml.

Daca vrei mai multa intimitate in casa si vrei sa nu patrunda lumina, pentru a avea un somn odihnitor, atunci poti opta pentru o perdea mai mata, cu tesatura densa. Cei pasionati de stilul clasic, au acum la dispozitie perdeaua Bouquet.

Materialul este 100% natural din bumbac si in, ce ii ofera o compozitie unica, ce protejeaza casa de lumina directa. Poate fi amplasat in camerele in care vrei mai multa intimitate, in dormitoare sau in sufrageriile deschise. Perdeaua este prevazuta cu un design unic, inspirat de decoratiunile rococco, ce au fascinat prin detaliile florale. Pret: 127 lei/ ml .

3. Gaseste-ti stilul si joaca-te cu nuantele

Clasic, traditional, vintage, retro, eclectic, modern, rustic, toate stilurile sunt o extensie a personalitatii tale. Casa trebuie sa poarte amprenta ta, tocmai de aceea, la Sophia iti oferim cea mai larga gama de perdele de calitate, create special in Romania, in atelierele personale. Fiecare tesatura este o invitatie la arta, iar jocurile de culori cu siguranta vor crea un aer nou in casa ta. Spre exemplu, perdelele trebuie sa fie cu un ton, sau doua, mai deschise decat vopseaua peretilor. Daca ai un perete tapitat, atunci ai nevoie de o perdea simpla, care sa nu incarce.

Pentru livinguri iti recomandam jocurile de turcoaz, alb, argintiu, crem, sau accentele de purpuriu sau roz pal. Pentru domitoare, designerii merg pe nuante mai simple, care sa nu incarce peretii. Culorile complementare sunt mereu o sursa de inspiratie.

Pentru stilul Shabby Chic, iti recomandam o perdea florala Carlotta My Love, la 98 lei/ml. Pentru o casa moderne, poti alege din gama de perdele New York, Tendaggi, foarte populare in alegerile clientilor nostri.

Cei pasionati de moda vintage, se pot bucura de o gama variata, cum ar fi tesaturile Georgette sau Andalusia.

La Sophia ai o oaza de inspiratie, indiferent de modelul mobilei. Chiar si camera copilului poate fi decorata cu perdelute colorate, care sa anime incaperea. In bucatarii iti recomandam perdele din materiale naturale, care nu incarca spatiul, in nuante uni. Nu uita sa te uiti si prin sistemele romane, care sunt elemente cheie in casele moderne si practice.

Scrie-ne ce stil ti-ai ales si noi vom gasi solutia decorativa optima pentru tine, cu perdele si draperii personalizate pe propriul design. Telefon pentru consulanta online: 0749111103 | 0741282156!

Urmareste-ne si pe pagina de Facebook sau pe Youtube pentru a fi la curent cu cele mai frumoase proiecte si cu cele mai noi tesaturi marca Sophia.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON