Teatrul National din Iasi decorat cu tesaturi textile Sophia

Un proiect special din portofoliul Sophiei la care am lucrat este amenajarea Teatrului National “Vasile Alecsandri” din Iasi, unul dintre cele mai frumoase institutii culturale din lume.

Potrivit unul top realizat de televiziunea britanica BBC, teatrul National din Iasi a fost selectat ca fiind unul foarte frumos si deosebit alaturi de alte nume mari precum teatrul Bristol Hippodrome din UK, Teatro la Fenice din Italia sau teatrul Globe in Londra.

Teatrul National din Iasi impresioneaza prin arhitectura sa grandioasa si stilul rococo si baroc al decoratiunilor interioare, care fac ca aceasta institutie sa fie un important obiectiv cultural si o cladire emblematica pentru orasul Iasi.

Cladirea a fost proiectata de catre doi arhitecti vienezi celebri, Fellner si Helmer, care au fost autorii si ai altor constructii similare din Viena, Praga sau Zurich, iar ca timp de construire a durat doi ani, intre 1894 si 1896.

In anul 1956 cand s-au aniversat 140 de ani de la primul spectacol in limba romana, teatrul a primit numele marelui poet, dramaturg si om de cultura Vasile Alecsandri, iar in prezent in cladire se afla si Opera Nationala Romana din Iasi.

In anul 2006, cladirea teatrului a trecut printr-un amplu proces de restaurare, fiind inclusa in Proiectul de Reabilitare a monumentelor istorice din Romania, ce a durat pana in anul 2012.

Ne bucuram ca am luat parte la readucerea la viata a acestei bijuterii arhitecturale colaborand cu arhitectii si reprezentanti ai institutiei pentru restaurarea pasmanteriilor de la lojele teatrului, precum si draperiile si drapajele din zona foaierelor.

Pentru Sophia, aceasta a fost o lucrare speciala, deoarece ne-am straduit sa gasim materialul original, si anume matasea, la culoarea veche, dar si intregul sistem de drapaje semicalcate, ciucuri si alte accesorii din lemn aurit.

S-au depus eforturi mari pentru a gasi tehnica potrivita si variante de asamblare a elementelor de decor interior, astfel incat sa se reconstituie decorul care sa aminteasca de atmosfera de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX.

Am folosit materiale de calitate si ne-am straduit sa redam stralucirea si frumusetea acestei impresionante institutii culturale din Iasi.

Teatrul National din Iasi

Teatrul National din Iasi 2

Teatrul National din Iasi 3

Daca doriti sa vedeti toate proiectele noastre, va invitam sa vizitati sectiunea Portofoliu disponibila pe site-ul nostru.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON