Sophia inaugureaza primul office in Paris, cu Paula Girbovan

De la design interior, la arta, e doar un singur pas, iar magazinele Sophia sunt cu siguranta locul perfect pentru a manifesta pasiunea pentru culori si tesaturi. Cu 24 de magazine deschise in franciza in tara si un showroom in UK, Sophia, alaturi de Paula Girbovan a deschis un birou de colaborare si in Paris.

Stilul francez boem a fost mereu preferatul nostru, iar colectiile Sophia cu siguranta se muleaza pe arhitectura si designul autentic frantuzesc.

In toamna acestui an, am deschis un birou permanent care sa reprezinte brandul Sophia prin Paula Girbovan, ce are o experienta in design interior de peste 20 de ani.

Fiecare client poate primi consiliere specializata in Paris, pentru un decor plin de rafinament si mai ales 100% personalizat si optimizat pe cererile doritorilor.

Iata un mic insight din spatele acestei reprezentante comerciale Sophia, alaturi de Paula Girbovan, specialista noastra in “windows treatment” de la Paris:

1. De cand cunosti brandul Sophia si cum a inceput totul?

Am luat contact cu brandul Sophia, inca din primul an de existenta, care mi-a atras atentia cu produsele indiene de calitate. La acea vreme, Anamaria Stefan Georgescu a trezit in mine latura artistica, chiar daca lucram in domeniul ingineriei in constructii. Am colaborat cativa ani in deplina incredere, cand criza economica din 2008 a intrerupt firul acestei colaborari, dar nu am renuntat la Sophia.

Cum viata e surprinzatoare, am ajuns dupa cativa ani sa locuiesc la Paris, si ce puteam sa fac mai bine decat sa-mi urmez visul de a crea interioare in Franta. Am zis de ce sa nu incercam sa ne evidentiem si noi ca romani, prin companii care au ceva de spus, cum e Sophia si mobila Dalin.

2. Cum te-ai hotarat sa devii reprezentanta Sophia si HORECA si sa prezinti tesaturile made in Iasi, in inima Parisului?

Am ajuns sa prezint brandul Sophia, care dupa avizul meu este unul din cei mai buni editori de textile, pentru ca merita sa fie in inima Parisului. Asa a venit ideea de a crea o societate, numele ei este Paula Ambiance, si alaturi de Anamaria Stefan Gerorgescu si Sophia vreau sa facem lucruri frumoase nu numai in Paris, ci si in intreaga Franta. Am studiat piata, am cunoscut numerosi editori de textile din intreaga Europa si am vazut cat de calitative si sofisticate sunt tesaturile Sophia, si am vazut incantarea clientilor. In acest business office Sophia France, din inima Parisului, clientii pot veni sa ceara consiliere in domeniul decoratiunilor interioare pentru ferestre, sa vada esantioanele de textile, sau sa-si aleaga accesoriile si sa decida ce sisteme de prindere pot utiliza, in functie de spatiul alocat.

3. Brandul Sophia a fost prezent vreme de 5 ani consecutiv la targul de mobila si decoratiuni interioare Maison et Objet. Care a fost reactia vizitatorilor? Cum au primit francezii acest concept?

Am observat un interes sporit de la an la an pentru colectiile noi, cat si pentru cele clasice. Francezii au deja un stil format, inclusiv in lantul Horeca, iar produsele Sophia au fost pe masura asteptarilor. Ma bucura sa vad cum a prins viata acest concept si mai ales ca suntem vazuti bine si apreciati pentru tesaturile create cu drag in Romania.

4. Ce proiect realizat in Franta ti-a ramas intiparit in memorie?

Tot in Franta, Sophia se mandreste cu decorarea cu draperii roiale in Castelul Saint Pierre de Serjac. Nuantele violet si tesaturile catifelate au cucerit inimile celor care au onoarea de a vizita acest loc.

Am vrut sa cuprindem o gama cat mai mare de clienti si am abordat atat game de draperii luxury, cat si clasice sau moderne pentru case rezidentiale.

Alaturi de compania de constructii de apartamente Gide, am dus la bun sfarsit decorarea noilor apartamente cu tesaturile Sophia, croite si realizate in Iasi. Am pus totul de la draperii, pernute, draperii made in Romania, lucru ce m-a incantat mai ales in finetea executiei.

5. Cati ani de experienta ai in domeniu si cum ai decis sa ramai la tesaturile Sophia?

Din 1996 am inceput cu textile aduse din Germania, un magazin mare intr-un oras mic, cu absolut tot ce inseamna sisteme de prindere si decoratiuni pentru ferestre. Asa am inceput sa lucrez si cu Sophia, cand era doar un mic bebelus, si acum a ajuns o frumoasa domnisoara.

6. Proiectul tau este un start-up care a fost sustinut inclusiv de francezi. Ce colectii s-au dat cel mai bine de-a lungul anilor?

Sunt in Paris din 2014 si nu am incetat sa ma gandesc sa-mi dezvolt propria firma. In 2015 mi-am depasit temerile si am ajuns antreprenoare, dupa care am experimentat si alte businessuri si a urmat apoi un moment de repaos. Apoi am zis stop si mi-am dat seama ca tot ce vreau sa fac e sa lucrez cu draperii, perdele, cu lemn, cu piese care sa anime orice incapere. Se spune ca o casa fara perdele este ca o mireasa fara rochia potrivita.

Proiectul meu de startup este o societate pe actiuni si am fost incurajata de statul francez. Am participat la ateliere de informare si consilierii francezi m-au sfatuit sa infiintez o firma pe actiuni si cu ajutorul lor am reusit sa obtin acest lucru.

Pot sa spun ca am dat cel mai bine colectiile pe care le-am promovat si pe care le-am iubit. Tendaggi, Georgette, Antique Rome, Arena, Amalfi, si in general colectii de draperii catifelate, cu un aer regal. In lantul Horeca, am mizat si pe tesaturile functionale, cum ar fi colectia ignifuga Blackout.

E o meserie in care trebuie sa pui suflet si dragoste in ceea ce faci.

7. Unde se observa o crestere mai mare sau un interes in achizitionarea draperiilor si perdelelor Sophia? In randul proprietarilor de case private, sau in lantul Horeca?

Franta e o piata cu stil si o iubesc. Faptul ca atelierul de croitorie Sophia lucreaza la standarde inalte, imi da increderea ca putem sa indeplinim orice dorinta pentru lantul Horeca. Suntem in prag sa semnam un contract cu o companie italiana si am hotarat impreuna cu managerul general al Luxury Living sa colaboram.

Motto-ul meu este sa-mi stabilesc obiective inalte, pe care apoi sa le depasesc. E o provocare frumoasa si sunt pregatita sa realizez aceste obiective si sa le depasesc alaturi de Sophia.

Vizitatorii si pasionatii de arta si decor interior sunt asteptati sa ne treaca pragul pe 27 Rue Louis Vicat, 75015 Paris, sau sa ne contacteze la +33 6 25 05 21 12- Paula Girbovan.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON