În orașul lui Brâncuși, Dan Nicolcioiu trăiește a doua tinerețe din dragoste pentru Sophia!

În general, cei mai mulți bărbați sunt pasionați de jocuri video, sporturi sau benzi desenate. Dar există și bărbați pasionați de culoare, oameni care cred în terapia cu culori. Și nu este o glumă. Culoarea are puterea de a vindeca, energiza și a crea echilibru în starea noastră fizică și emoțională. Dan Nicolcioiu, managerul francizei Sophia din Târgu Jiu, crede cu tărie în această teorie care se extinde bine în spațiul de design interior. Când vine vorba de proiectarea cu o combinație de culori îndrăznețe, oamenii tind să fie speriați și fac un pas înapoi. Dar, o dată ce au făcut pasul și văd rezultatul final, reușim să le câștigăm încrederea. 

Așa au reușit doi oameni minunați, trecuți de 50 de ani să creeze frumosul în orașul Tg Jiu. Dan Nicolcioiu formează un cuplu împreună cu soția de peste 35 de ani. Doamna lucrează în domeniul bancar, iar pasiunea pentru decorațiuni, pentru crearea de decoruri și îmbinarea culorilor le-a purtat în suflet toată viață. Soțul are o experiență de peste 20 ani în mediul privat,  cu afaceri în domeniul automatizărilor industriale, producția și montajul tâmplăriei de Al si PVC.  În ultima perioadă afacerea devenise una de subzistență fără pretenții de dezvoltare.  Așa că, “la început a fost un proiect cu finanțare UE. Sophia a fost atunci un site din Internet, unde am citit despre – Cum poți avea o franciză în orașul tău -, apoi un email cu prezentarea afacerii primit de la directorul pentru francize.  Am urmat planul de afaceri, iar Sophia a devenit pentru noi prioritară, văzând în ea o activitate plăcută, în care comunicarea, spiritual artistic și plăcerea frumosului și a culorii contează”, mărturisește domnul Dan.

Culoarea, poveștile și modelele îndrăznețe trag clienții

Culoarea creează emoții la oameni care excită și energizează, iar utilizarea culorii în decorarea ferestrelor unei case are un impact profund asupra modului în care un spațiu îi face pe oameni să se simtă. Culorile și modele țesăturilor diferite inspiră tot felul de emoții, acțiuni și interacțiuni cu un client nou care le trece pragul. Un client care rămâne uimit că în Tg Jiu, pe strada Victoriei la numărul 186 există un magazin cu nume atât de suav condus de un bărbat. Dar după primele discuții, după ce te-a lăsat să admiri, după ce a văzut zâmbetul din colțul gurii, semn că te atrage modelul draperiei, bărbatul din magazinul de draperii și perdele, Dan Nicolcioiu, îți povestește despre culorile potrivite care pot crea energie în camera de zi a casei, te pot ajuta să te relaxezi în dormitor după o zi întreagă la birou, să inspiri romantism și multe altele. Trebuie doar să alegeți culorile care funcționează cel mai bine pentru casa ta. Dar pentru asta, consilierea la domiciliu făcută de colega designer, despre care managerul are doar cuvinte de laudă, a ajutat businessul din orașul lui Brâncuși să crească. Delia Zamfir, designerul Sophia din Tg Jiu este alături de familia Nicolcioiu, o consideră parte din familie.

Ce sfaturi aveți pentru persoanele care doresc să investească în casa lor? 

 În acest moment, cred că ne prețuim casele mai mult ca oricând. Având atâta incertitudine în lumea din jurul nostru, vrem ca universul nostru atunci când ajungem acasă să fie special. Trebuie să investim în lucrurile care ne aduc bucurie în suflet, care ne fac să ne relaxăm atunci când ajungem acasă. Casa trebuie să fie un loc în care oamenii se simt în largul lor. Socializează, discută și râd, iar în weekend deschid ușa pentru prieteni. De aceea, domnul Dan spune că a fost atras de conceptul Sophia. A simțit că poate fi alături de oameni, le poate afla dorințele, iar recomandările de draperii prinse cu canafi, perdele cu pasmanterii sau pernuțele decorative, incredibil de colorate, i-au ajutat să clienți să simtă că transformă fiecare încăpere.

Nu toată lumea preferă decorurile shabby chic, dar în momentul în care au mers la consiliere gratuită la domiciliu, după ce le-a prezentat clienților modele de draperii cu flori și culori energizante, opțiunea lor de decor s-a schimbat. „Practic, noi la Sophia, am reușit să creăm stiluri, am arătat clienților că pot renunța la stilul clasic, pentru că o culoare poate schimba tot aspectul camerei. Avem peste 160 de 160 de țesături, modele adaptate fiecărui decor, care funcționează armonios pentru fiecare cameră.”

Un labrador și pasiunea pentru munte

În cele opt luni scurse de la deschiderea magazinului, a reușit să creeze armonie prin culoarea draperiilor și a modelelor nenumărate de perdele în casele locuitorilor din Tg Jiu. Chiar dacă au prins o perioadă grea, cea a pandemiei, cele 282 de comenzi, draperiile, perdelele, pernuțele decorative au adus culoare în case. Cele două pisici și labradorul Sasha, șeful cum i se spune, reușesc să aducă relaxarea în fiecare seară în casă. Numai au timp de concursuri cu bicicleta, pe distanțe de sute de kilometri. Acum se limitează la 8-10 kilometri de pedalat, dar drumețiile montane, dragostea pentru vremurile cu rucsacul în spate nu o să-i părăsească niciodată. „Numai suntem la prima tinerețe. Dar iubim muntele, culorile de toamnă, pentru că acolo ne-am încărcat tot timpul bateriile.” Dar în cea de-a doua tinerețe, Dan Nicolcioiu și soția au descoperit dragostea pentru Sophia!

Și speră că, așa cum Poarta Sărutului a lui Brâncuși  semnifică  cele 8 regiuni care se alipiseră patriei mamă, România, iar sărutul reprezintă unirea, își dorește ca Sophia să reușească să unească toți oamenii pasionați de culoare, de țesături și decoruri din toată țara.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON