Sisteme romane- o invitație la eleganță și funcționalitate

“Hai draga mea, intra pe terasa, am niste cirese si capsuni pentru tine! Draperiile le-am facut cu cei de la Sophia. Sunt tare mandra de sistemele mele romane!”

Maria Bunea, Focsani – client fericit

Precum Maria, tot mai mulți dintre noi visăm să locuim la casă, să avem libertatea de a ne petrece cât mai mult timp în aer liber, în curtea noastră, pe terasa noastră. Ca o prelungire a casei, terasa e mult dorită în momentul în care cauți să îți cumperi casa visurilor tale. Te lași ademenit de visul unei dimineți sau seri de vară, servind micul dejun pe terasă sau stând la povești cu prietenii până stelele se aprind din ce în ce mai tare pe cerul senin și întunecat.

După ce obții terasa, realizezi că nu este de ajuns doar să ai terasă și îți pui pe de o parte problema soarelui orbitor de dimineața, a celui arzător de la prânz și a celui înnăbușitor de după-amiază și încerci să găsești variante de a-ți crea umbra și odată cu ea confortul necesar.

Pe de altă parte, te gândești că ți-ar plăcea să te bucuri de răcoarea adusă de o ploaie de vară, chiar de pe terasa ta. Când asfaltul arde sub razele nemiloase și propagă căldura până aproape de genunchi știi sigur că își face apariția ploaia și vrei să te bucuri de răcoarea din atmosferă după doar 5 minute de ropot puternic. Dar parcă nu ai vrea să fii ud leoarcă, ci doar să te simți răcorit de adierea vântului și de răcoarea emanată de asfalt după ploaie.

Și așa ajungi să te gândești de ce ai nevoie pentru terasa ideală. Se poartă lemnul, așa că, de lemn să fie, deschisă, tip pergolă, cu cadre de lemn de jur împrejur, acoperită cu plăci de plexiglass sau policarbonat, care pot fi demontate oricând, iar ca sisteme de apărare împotriva razelor solare, sistemele romane.


Sistemele romane sunt o combinatie unica intre draperiile clasice confectionate din materiale grele si simplitatea functionala a sistemelor de jaluzele clasice. Materialul din care sunt confectionate sistemele romane ofera posibilitati multiple in alegerea unor nuante, texturi si stiluri de materiale, de la cele mai simple intr-o singura culoare, pana la cele cu dungi intr-o gama multipla de culori, 39 la numar din care puteti alege ce vi se potriveste. Pretul este de 75 lei / ml cu o latime de 160 cm.
Puteti oferi o nuantare deosebita a terasei prin folosirea lor.
Una dintre cele mai importante caracteristici ale colectiei Tenerife Outdoor este ca aceste materiale nu se uda, sunt waterproof.

Materialele din colectiile Seville si Tendaggi imita foarte bine inul, sunt naturale si ofera senzatii placute la atingere. Primele au in compozitie 100% polyester, costa 57 lei / ml si au o latime de 300 cm, iar celelalte au in compozitie 40% bumbac si 60% polyester, costa 98 lei / ml si au o latime de 280 cm.

Prin folosirea unor materiale captusite aplicate sistemelor de jaluzele romane veti reda la propriu greutate intregului ansamblu de umbrire al spațiului, intrucat asigurarea unei umbriri eficiente in timpul anotimpului calduros devine o necesitate.

Daca nu doriti atat de multa ambianta intunecata, veti putea opta pentru materiale ale sistemelor de jaluzele romane mai usoare, necaptusite, cu finisaj fluid, care chiar daca redau un aspect mai fin vor pastra nealterata ideea de baza a jaluzelelor romane.

Din punct de vedere al manevrablitatii, aceste sisteme romane sunt dotate cu un sistem clasic cu snururi pentru o ridicare si coborare usoara, manuala. Prin folosirea unui sistem de prindere tip arici aceste jaluzele romane se vor fixa in cateva momente si, in acelasi timp permite in orice moment detasarea cu usurinta a intregului ansamblu pentru curatirea acestuia sau schimbarea lui.

Va veti bucura de fiecare data cand veti strange in falduri multiple aceste jaluzele romane pentru aducerea razelor solare pe terasa.

Sophia Romania va sta la dispozitie cu 24 de magazin in toata tara si o gama larga de tesaturi pentru sistemele romane din colectia Tenerife Outdoor. Vizitati-ne in unul din showroom-urile din tara si consultantii nostri va vor ajuta sa gasiti cea mai buna varianta pentru casa sau gradina voastra!

Puteti apela si la consultanta gratuita 2h la domiciliu cu unul dintre consilierii sau designerii nostri!

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON