O casă americană cu miros de lavandă

O casă nemuritoare. Așa îi place doamnei Camelia Georgescu să spună despre căminul familiei din Focșani. O casă luminoasă, cu ferestre largi și tâmplărie de lemn. Cu parchet masiv și o scară specială, inspirată din fotografia care i-a marcat copilăria.  “Acea imagine din almanahul de pe vremuri mi-a rămas în suflet. Atunci când am gândit casa, am stat zile în șir alături de un prieten arhitect pentru a-i arăta cum vreau. Și m-a întrebat la un moment dat de ce vreau să o fac ferestrele arcuite. Răspunsul a fost simplu. Nu știu să îți spun motivul, dar important este că așa simt.”

Eleganță și o paletă naturală de culori

Și tot ce a simțit, a investit în casă. Multă dragoste, atenție pentru fiecare detaliu, zile și nopți petrecute pe Houzz, o aplicație de design interior și decorare. De aici și-a luat inspirația. Platforma de decorări a descoperit-o acum zece ani când a fost în vizită în Statele Unite la prieteni. „Am stat aproape o lună, am avut timp să mă plimb și să admir casele, arhitectura, ferestrele, curțile lor. Iar cele din California mi-au rămas în suflet.” De altfel, toată casa este construită și decorată într-un stil de design eclectic, creativ și sofisticat. Spațiul interior al locuinței este excelent organizat, fiind alcătuit din ferestre largi și camere extrem de luminoase. Interioarele au fost de asemenea amenajate astfel încât să corespundă stilistic și conceptual cu exteriorul: lemn și linii drepte care dau senzația de ordine. Parchetul de lemn din camera de zi și dormitoare creează o atmosferă plăcută și naturală.

Livingul familiei păstrează aroma unei vacanțe. Fotoliile ample într-un vernil mentă, tavanul înalt, tonurile blânde și cât mai naturale îți dau un sentiment de prospețime, iar decorul se îmbină cu albul pereților interiori și grădina pe care o poți admira de la fereastră, de care doamna Georgescu este foarte mândră. Pentru grădinărit nu ratează emisiunile de pe Netflix, dar, bineînțeles nici celedespre decorurile caselor americane.

Decorul camerelor “respiră” tihnă și liniște cu miresme californiene

Ai spune la prima vedere că totul este scump, dar am aflat povestea fiecărui element de mobilier, a vazelor sau tablourilor. Canapeaua și fotoliile din living proprietara le-a găsit într-un magazin second hand. Le-a achiziționat, iar un atelier din Onești a ajutat-o să schimbe tapițeria. Catifeua Chicago de la Sophia s-a dovedit alegerea perfectă, deoarece se asortează cu tot decorul livingului, iar perdeaua Luxury Georgette permite luminii naturale să mângâie interiorul. Bucătăria păstrează linia marină, iar sistemul roman de la gemuleț se asortează cu fața de masă și naproanele realizate tot în atelierele Sophia din Iași. Toate bolurile, suporturile de lumânări, vazele sunt achiziționate de la magazine care comercializează finaluri de colecții și sunt din gama Villeroy & Boch. De fiecare dacă când merge în oraș este imposibil să nu aducă un obiect cât de mic “pentru că simțeam că se potrivește”.

Cu bani puțini poți crea decoruri scumpe

Dormitoarele sunt maiestuoase. Mobilier masiv, culori alese cu grijă cu accent pe lumina naturală și obiecte de decor achiziționate din diferite călătorii. Camerele au culori proaspete, iar catifeaua accentuează dorința doamnei pentru lucruri prețioase. A ales cu mare grijă banda decorativă care accesorizează draperia, iar produsele Sophia s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Lord, cățelul familiei, ne-a însoțit tot timpul în descoperirea casei. Cunoaște fiecare colțișor, iar pe doamna Camelia o privește foarte atent și dă din codiță atunci când ne povestește despre fericirea și dragostea pe care le împărtășesc acestui animăluț, dar și despre năzbâtiile care îi amuză.

Nu a terminat de decorat toată casa, dar spațiile comune, dormitoarele sunt fermecătoare. Dar spune că are timp, este pensionară și o viață întreagă a fost contabilă. Nu are studii de design sau decorator, dar i-au plăcut de când se știe lucrurile frumoase, cu mult gust și eleganță. Prietenii sunt fascinați de fiecare detaliu, iar copiii o felicită pentru pasiune și pentru grija pe care le-o poartă de fiecare dată când se văd. Locul de luat masa este atent aranjat, iar culorile te duc cu gândul la vacanță. Pentru că în vizită la o clientă specială din Focșani te simți într-o vacanță în stil american.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON