Interviu cu Amalia: despre culori, pasiune si deschiderea unui magazin Sophia in franciza

Decizia de a incepe un business pe cont propriu nu este una usoara, insa pasiunea pentru un anumit domeniu poate fi determinanta pentru cei care incearca aceasta cale a antreprenoriatului.

Pentru multe persoane drumul potrivit a fost acela in care s-au folosit de oportunitatile unei afaceri in sistem de franciza, cu ajutorul unui concept de succes deja existent pe piata. A fost si cazul Amaliei din Ploiesti, care a ales sa beneficieze de brandul Sophia si sa aiba acces la renumele unui brand international, cat si suport know-how din partea unei echipe de profesionisti.

Vom afla astazi  de la Amalia de ce a ales o franciza Sophia, care sunt avantajele, cum s-a dezvoltat si cum a crescut afacerea in timp, ce a insemnat aceasta investitie, dar si multe alte informatii utile.

Amalia1. Amalia, spune-ne mai intai de ce ai ales domeniul decoratiunilor interioare?

Cu toate ca imi desfasuram activitatea, anterior colaborarii cu Sophia intr-un alt domeniu, ce nu are legatura cu decoratiunile interioare, am fost intotdeauna o persoana fascinata de decoruri frumoase, care dau o nota de armonie si caldura fiecarui camin. Intotdeauna mi-au placut culorile. Imi place sa-mi folosesc imaginatia in a aranja diverse lucruri si combina texturi, imi place sa interactionez cu oamenii si aceste aspecte m-au facut sa cred in pasiunea mea si sa-mi doresc sa o dezvolt intr-un business”

2. Ce anume te-a determinat sa alegi reteaua de francize Sophia?

Intr-o zi de septembrie mai exact in anul 2012 am participat alaturi de sotul meu, el fiind producator de mobila, la Targul International de Mobila BIFE Bucuresti, iar printre expozantii prezenti am dat peste un stand care mi-a atras atentia din prima: prin diversitatea culorilor, prin modul de prezentare  a produselor total diferit si de aglomerarea de vizitatori. Incercand sa ma strecor printre cei care isi doreau sa atinga tesaturile expuse, am dat peste un afis, care continea urmatorul mesaj – “Vrei si tu un magazin Sophia in orasul tau?”

Dupa ce m-am gandit si consultat cu sotul meu, raspunsul nu a intarziat sa apara –De ce nu!? Poate ca acum este momentul potrivit! Asa a inceput sa prinda viata pasiunea mea si am decis sa-mi deschid o franciza Sophia in orasul Ploiesti.”

3. Care sunt avantajele deschiderii unei afaceri in sistem de franciza?

Ideea de a fi francizat a fost pe placul meu inca de la inceput.  Pe de o parte nu trebuia sa plec intr-un business nou, despre care nu stiam prea multe de una singura, nu riscam o suma mare de bani in achizitionarea unor stocuri, aveam pus la dispozitie un portofoliu deja realizat, de care ma puteam folosi pe plan local, precum si de brand, nu era nevoie sa ma gandesc la realizarea unui atelier de croitorie si design, primeam un pachet de informatii complet, legat de tehnici de decorare si instructiuni de calcul,  iar de cealalta parte reuseam intr-un timp foarte scurt sa-mi dezvolt mica mea pasiune legata de decoratiunile interioare intr-un business.

4. Cum a evoluat business-ul tau cu ajutorul Sophiei?

Dupa ce initial am avut deschis un magazin micut, de doar 28 mp, ulterior cand am vazut ca lumea este interesata  si incantata de produsele si conceptul de decorare pe care Sophia il promoveaza, mi-am mutat magazinul intr-un spatiu mult mai generos, de aproximativ 80 mp, cu vitrine mari, central, care permiteau o expunere mult mai ampla. 

De la an la an mi-am dezvoltat aria de cunostinte si am interactionat cu persoane diverse si variate, care au avut incredere in recomandarile mele. Mi-a facut placere sa stau de vorba cu fiecare in parte, sa ascult povesti de familie si sa schimbam opinii si ganduri, dar cel mai mult pot spune ca imi place sa vad acel zambet pe chipul lor, atunci cand se finalizeaza o lucrare si caminul lor prinde conturul si caldura pe care si le doresc. Este minunat sa vezi ca poti sa inveselesti oameni prin culori si combinatii de tesaturi!”

5. Esti multumita de alegerea facuta si de parteneriatul cu Sophia?

Acum, dupa mai bine de 4 ani de parteneriat cu SOPHIA, pot spune ca dezvolt un sentiment de mandrie ca am reusit sa aduc un strop de culoare in casele clentilor mei, dar si in viata mea. Am invatat sa impletesc intr-un mod armonios viata plina de responsabilitati pe care o am in plan familial cu un domeniu de activitate care ma reprezinta ca femeie si imi dezvolta creativitatea.” 

franciza

Daca si tu iti doresti o franciza in orasul tau, ne poti contacta AICI.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON