10 întrebări pentru Andreea Marin, o doamnă de nota zece

Andreea Marin nu are nevoie de nici o prezentare. Toată lumea o iubește, o admiră și îi urmărește de fiecare dată emisiunile. Este una dintre cele mai iubite apariții de pe micul ecran. Pasionată de designul interior, Andreea a pătruns în universul Sophia și ne-a aflat povestea. A admirat țesăturile, am invitat-o la o ședință foto în showroomul Sophia din Bulevardul Pache Protopopescu nr 21 și am povestit despre pasiuni și case de vis.
Vezi mai jos raspunsurile la cele 10 intrebari pentru Andreea Marin.

  1. Am tot citit că ești pasionată de designul interior. Pasiunea ai dobândit-o oare de la tatăl tău care a fost inginer constructor? Când erai copil, mergeai cu dânsul pe șantier? Oare îi dădeai și sfaturi sau doar ascultai discuțiile profesioniștilor?

Când eram copil, credeam ca meseria tatălui meu, inginer constructor și pasionat de arhitectură, însemna să… dărâme case!😁 Așa că, în drumul lung spre mare din fiecare an, cu Dacia noastră, din Neamț și până la Mamaia, eu stăteam cu năsucul lipit de geam și spuneam de sute de ori: “uite, tati, casa asta ce frumoasă e, pe asta să n-o dărâmi, te rog!!!” Așa că, de mică, studiam clădirile cu scopul de a le salva. 😁 Mai târziu, pasiunea mea pentru cifre și geometrie m-a făcut să mă uit atent la proporții, forme, echilibru. Așa a început totul.

2. Fiecare locuință ai amenajat-o cu grijă, păstrând o tematică anume, dar condimentând cu elemente de decor aduse din multe colțuri ale lumii? Care sunt țările care te-au inspirat în alegerea tematicii casei, o casă modernă cu accente retro.
Stilul meu înseamnă să combin armonios accentele minimaliste cu clasicul, obiectele vintage cu cele moderne, fără ca asta să deranjeze. Dimpotrivă, ineditul e plăcut ochiului și atmosfera creată e caldă, specială, nu e o copie a altor case ceea ce vezi la mine acasă. Da, mă inspiră ceea ce văd în jur, dar adopt doar ceea ce mă face pe mine să vibrez.

3. Sunt multe persoane care urmăresc fotografii de pe Pinterest cu decoruri speciale, sau folosesc aplicația Houzz pentru inspirație.  Când ai ales decorul casei, al camerelor ai urmărit aceste aplicații, ai urmat sfaturile unui designer specializat sau propria intuiție?
Nu cunosc deloc aceste aplicații, nu le am pe telefon sau pe calculator, sunt atrasă de anumite conturi de Instagram de design și asta e tot. Îmi plac albumele pe hârtie, sunt de modă veche. Îmi plac librăriile. Iubesc plimbările, sa iau orașul la pas, să merg pe străduțe necunoscute. Să admir, pur și simplu, să aflu detalii apoi.

4. Pe lângă design, amenajări, marea ta dragoste este pianul. Care de altfel ocupă un loc de cinste în living. Are și el o poveste? Pe de ală parte, acordeonul are și el, suntem siguri, o poveste specială. Ne-o poți dezvălui?
Am studiat pianul de mică, alături de mama, care cânta la acordeon și am furat puțin de la ea și pe acest tărâm. Mama era inginer, dar avea o fire de artist, poeziile ei sunt minunate. Citea mult, la fel și tata, biblioteca noastră nu era doar… de decor. Pianul continuă povestea și în viața fetei mele Violeta, care cântă sensibil, zi de zi.

5. De ce ai ales să lucrezi în decorarea ferestrelor cu Sophia? Și cum ai aflat de țesăturile Sophia?
Am avut-o pe Anamaria Ștefan Georgescu, cea care a înființat această afacere, ca invitat în emisiunea “Nu există nu se poate” de la TVR2. M-a inspirat și mi-am propus să aflu mai multe, în realitate, nu doar din povestiri. Și mă bucur că am făcut-o.

6. Care au fost țesăturile care te-au atras încă de la prima atingere? Acelea s-au dovedit a se potrivi decorului casei?
Sophia e un univers, nu doar un lanț de magazine. Sunt atâtea alegeri posibile pe care oricine le-ar putea face, încât e greu să spui: asta-mi place! Eu aleg simplitatea, culorile calde, țesăturile fine, și am găsit absolut tot ce aveam nevoie: perdele, draperii, accesorii, perne… schimbă tare mult casa!

7. Ideile designerilor Sophia, propunerile pe care le-ai primit de la Anamaria ți-au influențat deciziile? Sau ai ales în funcție de propria dorință?
Da, negreșit sfatul specialistului contează foarte mult, e vorba de experiență, te poate sfătui și în privința rezistenței materialelor în timp, nu doar referitor la aparențe. Și dintr-o astfel de discuție se nasc idei noi, poate nici nu te gândești la toate atunci când renovezi o casă.

8. Culorile casei ne influențează starea de spirit. Până la urmă nu trebuie să urmăm tendințe de design, important este să ne simțim bine, să simțim emoția pe care ne-o transmite fiecare culoare. Tu ești mereu veselă, zâmbitoare, așa cum te știm de la emisiunea Surprize, Surprize. Care sunt combinațiile cromatice din casă care reușesc să dea fiecărei camere atingerea penelul creativității.
Îmi place căldura dată de catifea, nuanțele crem, somon, gri, dar și accentele de culoare când vine vorba de perne sau draperii, de pildă. Important e să asortezi nu doar obiectele între ele, dar și starea ta de spirit trebuie sa fie în consonanță cu alegerile pe care le faci când e vorba de decorațiuni.

9. Conform astrologilor, fiecare zodie are o culoare reprezentativă. Despre cei născuți în Capricorn, se spune că preferă mereu să rămână într-o zonă în care se simt în siguranță, de aceea culoarea gri este alegerea perfectă. Opțiunile de decorare a casei folosind culoarea gri sunt aproape nelimitate, asta mai ales dacă îți place designul scandinav. Simți că te reprezintă? Iar dacă nu, de ce?
Iată că am răspuns deja înainte de această întrebare, însă nu doar gri, pentru că sunt o fire solară și nu aș putea locui într-o casă care are doar nuanțe de gri. Viața e vie și culorile ne fac să trăim mai frumos!

10. De la casa modernă din București la căldura lemnului de la casa de la țară de care ești atât de mândră. Acolo ai investit, de asemenea, timp și multă răbdare. Cum ai reușit să creezi acest loc despre care scriai pe Facebook că este o binecuvântare, unde somnul e mai odihnitor decât oriunde? 
Nu știu când au trecut 20 de ani… Atunci am început să construiesc casa la țară, în drumul dinspre capitală spre munte, și e o binecuvântare și azi. Somnul e mai odihnitor decât oriunde, iar liniștea, brăzdată doar de zbor și ciripitul păsărilor. Aerul proaspăt și, în zare, crestele munților, uimitoare atunci când se scaldă-n lumina de foc a apusului. Aveam 25 de ani, când m-am încumetat să încep a clădi din lemn și piatră de râu, cu mână de lucru din împrejurimi…

Mulțumim Andreea Marin că ne-ai lăsat să spunem povestea Sophia și în casa ta!

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON