După ucenicia în comerț făcută încă din copilăre, Cristina Constantinescu deschide primul magazin Sophia Home Decoration în Bacău

De șase ani, Cristina Constantinescu aduce lumea Sophia Home Decoration în fiecare casă din Bacău. Mamă a doi copii, pasionată de domeniul decorațiunilor interioare, Cristina a studiat și s-a format profesional în orașul natal. Mai întâi la mica afacere a părinților, practic aici și-a făcut ucenicia în comerț, a învățat ce înseamnă vânzare, aprovizionare, cheltuieli, taxe și impozite. În Bacău a absolvit școala gimnazială și liceul, aici și-a petrecut cei mai frumoși ani de facultate. După absolvirea facultății și acumulând experiența celor două joburi în vânzări și-a dorit să pună în practică toate lucrurile acumulate. Joburile de consilier vânzări i-au dat posibilitatea să descopere ce înseamnă să lucrezi cu oamenii, cum să interacționezi, cum să comunici în mod direct.

După aceste experiențe, întâmplarea a făcut să apară în viața ei Sophia Home Decoration. S-a simțit atrasă încă de la început de concept, iar ideea de a avea o franciză în propriul oraș a făcut-o să își dorească să devină antreprenor. Soțul este primul și cel mai mare, constant și înfocat susținător al Cristinei. El este cel cu care a început această afacere, care este mereu alături de ea, care o înțelege, o încurajează și o ajută în fiecare moment. Fiecare are propria afacere. Cristina iubește designul interior, recomandă decorurile pentru interiorul casei, în timp ce soțul are o afacere cu amenajări pentru grădină – de la îngrijirea grădinilor, arbuști. Copăcei ornamentali, fântâni arteziene, gazon și plante care să formeze designul exterior al casei. O familie care îți poate recomanda designul atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul casei. Împreună creează un tot, o familie fericită și pasionată de frumos. Atunci când te hotărăști să începi un business nou, este foarte important să ai susținerea familiei, să știi că este acolo cineva care te poate ajuta ai nevoie. Sora și mama Cristinei au felicitat-o, au încurajat-o și o ajută pe Cristina de șase ani. Toate piedicile de care s-a lovit au fost trecute mult mai ușor.

Mai are câteva case de decorat prin zonă

Dacă ar fi să se întoarcă în timp, Cristina mărturisește că nu aceleași alegeri le-ar face. Practic, toate deciziile și joburile avute i-au trasat drumul spre antreprenoriat.  Au ajutat-o să privească de pe fiecare parte a baricadei – și din postura de angajat, și din cea de angajator. Toate deciziile au fost luate pe baza cunoașterii, a experienței, a resurselor pe care le-a avut la momentul respectiv. ” Îmi dau seama că tot ce s-a întâmplat a fost ca să ajung la nivelul la care sunt acum și sunt mulțumită de mine. Nu știu cum ar fi fost dacă ar fi fost altfel, dar îmi place cum este acum, de aceea nu aș schimba nimic din trecut.” Din România, din zona Bacăului nu s-ar muta, deoarece aici își are rădăcinile, aici are familia, plus câteva case pe care dorește să le amenajeze. Dacă totuși ar fi nevoită să plece, să își mute afacerea și familia, ar prefera o țară cu o climă caldă, o țară mediteraneeană, cu ieșire la mare sau la ocean.

Încă din timpul facultății cocheta cu ideea de a fi antreprenor, să aibă o mică afacere, sau chiar una mai mare, iar spre sfârșitul facultății acest gând deja era din ce în ce mai puternic. A început să lucreze, să capete experiență, iar când s-a ivit oportunitatea nu a stat foarte mult pe gânduri. A îmbrățișat repede ideea de a deschide o franciză Sophia Home Decoration. Peste douăzeci de ani, tot în domeniul decorațiunilor interioare se vede lucrând, dar mult mai experimentată. “Îmi place foarte mult ceea ce fac, îmi place foarte mult acest domeniu al eleganței și al frumosului. Îmi place să interacționez cu clienții și să văd acea expresie de mulțumire pe care o au la finalizarea lucrărilor, la care particip și eu aproape de fiecare dată. Pentru aceste motive pot spune că peste 20 de ani mă văd făcând aceleași lucruri, cu mai multă experiență și mai multă înțelepciune, dar cu aceeași pasiune și același entuziasm ca acum. Sunt convinsă că voi fi la fel de activă, la fel de preocupată și la fel de atentă la cele mai mici detalii.”

Cristina Constantinescu, manager magazin Sophia Home Decoration Bacău

Centrul Comercial Auchan, parter. Telefon – 0741 282 157

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON