Am decorat cu perdele și draperii Muzeul Paul Păltănea din Galați

Împărtășim cu bucurie un proiect deosebit: decorarea ferestrelor la Muzeul de Istorie Paul Păltănea din Galați. Această clădire istorică, unde a locuit Alexandru Ioan Cuza, respiră acum un aer de noblețe și poartă la ferestre perdele și draperii noi, realizate pe comandă.

Muzeul a fost inaugurat în data de 24 ianuarie 1939, la cea de-a 80-a aniversare a Unirii Principatelor Române și în prezent are un patrimoniu de peste 50.000 bunuri culturale, unele de importanță excepțională. Am adăugat și noi, la ferestre, perdele și draperii unice, realizate cu migală în atelierul Sophia din Iași.

12 Ferestre, O Poveste Unică

Proiectul a cuprins 12 ferestre, 6 la parter și 6 la etaj, precum și o fereastră impunătoare în casa scării, fiecare cu înălțimi impresionante de până la 7 metri. Acesta nu a fost doar un proiect de decorare, ci o călătorie în timp, unde fiecare fereastră spune o parte din povestea muzeului. Echipa Sophia din Iași a reconstituit istoria cu propuneri de design care au readus strălucirea de odinioară.

Perdele și draperii unice, personalizate pe comandă

După cum puteți vedea, perdelele și draperii au fost personalizate pe comandă, rezultând piese unice de decor. Perdelele sunt brodate cu monograma lui Alexandru Ioan Cuza. Draperiile, în nuanțe de verde și roșu din colecția Bruxelles, sunt dublate cu o catifea fină și elegantă, creând densitate și falduri care dansează grațios la ferestrele muzeului.

Pe draperii au fost aplicate benzi decorative de catifea, în ton cu pasmanteria tip ciucuri. Această alegere nu doar că îmbogățește estetic, dar adaugă un strat de profunzime decorului. Pelmeturile unicat de la etaj sunt opere de artă, fiecare cu un model deosebit care adaugă un accent regal muzeului.

Nu în ultimul rând, fiecare detaliu este completat de accesoriile sofisticate din colecția Royal: cornișe, canafi, butoni și pasmanterii, toate contribuind la un ansamblu de neuitat.

O Misiune de Echipă

Proiectul a fost o adevărată provocare și a necesitat implicarea întregii echipe Sophia, de la talentatele noastre confeționere din atelierul de creație din Iași, la echipa de vânzări, condusă de Mihaela Simionică, și până la eroii noștri din echipa de montaj, Mihai și Ionuț. De o complexitate deosebită, montajul din casa scării a durat 5 ore și a fost efectuat la înălțimi de 7 metri.

Mulțumiri speciale din partea echipei Sophia

Aprecierea și mulțumirile noastre se îndreaptă către domnul Costel Fotea, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, doamna Doina Cucu, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi și domnul director Cristian Căldăraru, cu care am colaborat strâns care au merite deosebite în acest proiect măreț. Le mulțumim pentru încrederea acordată! Acesta nu este doar un tribut adus muzeului deschis la 24 ianuarie 1939, ci și o celebrare a istoriei și culturii românești.

Sophia se mândrește să fie parte din acest proiect, demonstrând încă o dată că frumusețea și istoria pot fi împletite în moduri care depășesc granițele timpului.

Fie că vorbim despre instituții de cultură, proiecte HoReCa sau locuințe private, echipa Sophia vă stă la dispoziție cu consiliere gratuită la locație și măsurători pentru a începe împreună un proiect despre frumos. Puteți programa pe site-ul nostru sau la numărul de telefon +40 736 399 414.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON