Andreea Movileanu aduce Sophia la Focșani

Cel de-al 27-lea magazin Sophia la Focsani

După 15 ani de la primul job, Andreea Movileanu deschide calea antreprenoriatului. Lasă în urmă cariera în contabilitate, abandonează formulele de calcul, balanțele și bilanțul, și pătrunde în lumea Sophia. Iată povestea ei și a francizei Sophia pe care tânăra de 34 de ani a decis să o deschidă la Focșani.

A decide să înceapă propria afacere a fost mai mereu un gând ascuns, o dorință la care simțea că nu poate ținti. Știa foarte bine că dorește libertate în ceea ce urmează să facă. Dar chiar nu avea idee ce ar putea face nou. A început să munceacă de la 19 ani, a absolvit Facultatea de Management Financiar Contabil, specializarea Contabilitate. Dar parcă tot cifre, tot situații, clienți cărora să stai să le explici de ce se schimbă formula de calcul pentru TVA, de ce avem date fixe pentru plățile către bugetul de stat și multe alte calcule. “M-am gândit tot timpul că trebuie să experimentez ceva nou. Dar ce au în comun perdelele și draperiile cu contabilitate? Nici nu mai contează. Important este rezultatul final. Eu am reușit. Acum să găsim și spațiul potrivit pentru magazin și gata. Sophia este de acum în Focșani.”

Culori preferate? Nuanțe roz pal și galben

Iubește culorile jucăușe și expresive. Iubește natura, îi place să adauge strălucire și personalitate fiecărei încăperi. Chiar și la biroul anost de contabil avea nevoie de lumina, voia să fie însorit, pentru că doar așa putea să lucreze. Este greu pentru o familie la început de drum, cum au fost Andreea și soțul ei, să poată să își permită decoruri sophisticate. “Dacă ar trebui să aleg cu adevărat un model de culoare pe care să îl încorporez întotdeauna în casa mea, aș spune nuanțe roz pal și galben. Dacă stau să mă gândesc, cred că aceste nuanțe sunt predominante în garderoba mea. În casa în care locuim nu ne-am permis să facem prea multe modificări. Totul a fost realizat la nivelul posibilităților noastre de acum șapte ani cand am făcut ultimele amenajări.”

A găsit Sophia într-un catalog de francize

Ciudat este că Andreea a aflat despre Sophia căutând idei pentru a schimba locuința. I-au plăcut țesăturile, a apreciat perdele, iar canafii au fost produsul votat câștigător. După ce alegem draperia la sufragerie, neapărat vom monta și canafi. Dar de la propria locuință, Andreea a ajuns în puțin timp, după câteva discuții și nopți nedormite de calcule, la propria afacere Sophia în orașul natal.

“Mi-a plăcut foarte mult, am căutat și mai mult, până am găsit franciza Sophia într-un catalog de francize. Atunci a fost momentul când am zis că așa magazin superb trebuie să fie și la Focșani. Iar dacă va fi al meu, cu atât mai bine. Iar visul mi s-a împlinit. De la cumpărături online pe www.sophia-romania.ro am ajuns la deschiderea celui de-al 27-lea magazin Sophia. Când am sunat să cer mai multe informații despre cum pot avea o franciză Sophia chiar în orașul meu, mi s-a părut că oamenii aceia, colegii mei actuali, vorbesc despre perdele, draperii cu o naturalețe formidabilă. Să-ți placă ceea ce faci și mai mult, să o faci cu pasiune pentru frumos este extraordinar. M-au cucerit, iar Anamaria Ștefan Georgescu, fondatorul Sophia, este ca un motor. Cred că visele ei sunt pe valuri de perdele de voal. Nu știu, dar pune suflet în absolut orice. De la cum este creată eticheta produsului, până la conceperea colecțiilor, de la sfaturile pe care le dă designerilor, la telefoanele primite de la croitorie. M-a convins. Și sunt sigură că și focșanenii mei merită să scrie o filă din povestea asta atât de frumoasă a decorurilor Sophia.”

Casele din Focșani pe Pinterest

Este un sentiment emoționant să știi că că anii în care ai învățat să fii bun în meseria ta au dat roade, dar ei rămân în urmă. Pentru că Andreea a ales Sophia, iar fiecare zi de acum va fi canalizată spre creativitate, spre a găsi cele mai bune moduri de a servi clienții care îi vor trece pragul magazinului. Ar fi frumos ca peste un an, mărturisește tânăra, să fie mândră că una dintre casele decorate de Sophia Focșani este demnă de Pinterest. Că iubitorii de frumos vor da un pin pentru perdelele și draperii Sophia.

Viseasă cum o să decoreze casele, cum o să aleagă nuanțele potrivite de culoare care depind de atmosfera generală a camerei. Îi este teamă, pentru că recunoaște că nu crede că a fost vreodată preocupată de design. Dar mărturisește că iubirea pentru frumos, culoare, aranjări inspirate a moștenit-o de la mama sa. “Mama mea era cofetar, făcea multe torturi și prăjituri, iar eu o ajutam să facă decorațiunile din șerbet care se foloseau la vremea respectivă, deci pe undeva tot creativitate este, dar în alt domeniu.”

De la vorbele bunicii, la dorința de a visa

Normal că prietenii au aflat de noul magazine Sophia din Focșani. Toată lumea este online, alege modelele, dar nu face nimeni comandă. Toată lumea așteapă deschiderea. Primele comenzi sunt pregătite, soțul o susține în absolut tot ceea ce face. Este fericită și simte că a făcut alegerea cea mai bună. A muncit, a reușit, iar vorbele bunicii îi rămân vii în memorie “Să muncești, să fii corectă și să fii om de omenie indiferent ce vei ajunge în viață. Dumnezeu te va îndruma când îți va fi greu, dar și când îți va fi bine!“.

Succes Andreea! Ești ambițioasă și tânără și merită să visezi. Pentru că noi la Sophia împlinim vise. Visele de a avea case frumos decorate. Iar motto-ul tău profesional “Dacă visele tale nu te sperie, înseamnă că sunt prea mici!” – Richard Branson te face să fii perfectă.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON