Decoratiuni textile Sophia la Muzeul Unirii din Iasi

Un alt proiect frumos la care am lucrat si cu care ne mandrim este decorarea Muzeului Unirii din Iasi, unul dintre cele mai importante muzee nationale din inima Moldovei, dar si un punct de atractie pentru turisti.

Situat intr-o zona centrala a orasului, cladirea muzeului a fost construita in secolul al XIX-lea in stil neoclasic. Acesta a fost in proprietatea mai multor familii boieresti cunoscute din zona Moldovei precum: Catargi, Paladi, Cantacuzino-Pascanu sau Ghica.

Spre finalul secolului al XIX-lea, intre 1859-1862, palatul a fost resedinta domnitorului Principatelor-Unite, Alexandru Ioan Cuza.Urmand ca intre anii 1916-1919 sa fie locuinta regelui Ferdinand.

Muzeul a fost oficial deschis publicului la 24 ianuarie 1959 si cuprinde colectii de o importanta valoare istorica, memorialistica, documentare, dar si artistica.

Recent cladirea a trecut printr-un program amplu de restaurare, renovare si redecorare cu atentie la cele mai mici detalii. Echipa Sophia a colaborat cu reprezentantii institutiei pentru a oferi servicii de calitate privind furnizarea si montarea draperiilor, a perdelelor si a accesoriilor.

Pentru ca intelegem cat este de important sa oferi unui loc o nota primitoare, dar si stil si eleganta, am decorat camerele muzeului cu cele mai deosebite si speciale produse. Am ales o colectie de draperii confectionate din catifea, un material foarte gros si rezistent si tesatura fina. Stim ca detaliile fac diferenta, motiv pentru care am aplicat pasmanterie decorativa cu ciucuri pe draperie care sa creeze perfect atmosfera din anii 1800. Aceste accesorii pot face diferenta si oferi un decor somptuos ce aduc eleganta si nobletea decorului conform perioadei respective.

Pentru ca suntem pasionati de frumos, dar si deschisi si flexibili la cerintele clientilor nostri, am reusit sa cream un decor elegant si rafinat care sa incante ochiul privitorului, dar si sa dam stralucire unui important muzeu din inima Moldovei.

Ne-am ocupat inclusiv de montarea draperiilor si am ales cu atentie o cromatica vie si colorata care sa impresioneze si sa scoata in evidenta frumusetea draperiilor.

1

2

3

4

5

6

7

8

Pentru a vedea portfofoliul nostru complet, vizitati Sectiunea Portofoliu de pe site-ul nostru.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON