De la Dunăre până la Marea Neagră. Anca Belu pune Constanța pe harta francizelor Sophia!

Fiecare dintre noi are momente în viață când simte că pentru a-și descoperi adevărata pasiune, trebuie să facă o schimbare radicală. Oamenii se schimbă pentru că au speranțe și totuși sunt puțini care reușesc cu adevărat.

Născută sub semnul Balanței și guvernată de planeta Venus, Anca Belu se caracterizează a fi o persoană orientată către frumos cu un simt artistic și echilibru, atât în viața personală cât și în cea profesională.

Este de origine din Galați, s-a născut într-o familie de oameni muncitori, într-un mediu plăcut, înconjurată de dragoste și înțelegere, educată pentru a face bine celor din jur și a percepe frumosul, Anca a absolvit cursurile Facultății de Științe Economice și Administrative din Galați – Secția Contabilitate și Informatică, a urmat un Masterat în Management în Cadrul Universității Maritime din Constanța și a lucrat mai mulți ani în orașul natal, acolo unde familia i-a fost alături.

Schimbarea vine pe unde radio

Dar, odată cu mutarea în Constanța, a simțit că este momentul să facă o schimbare. „Am auzit la Radio ZU în emisiunea de dimineață spotul publicitar al firmei Sophia. Ulterior am văzut pe pagina de Facebook a lui Daniel Buzdugan câteva postări despre frumoasele draperii pe care le achiziționase dintr-unul dintre magazinele Sophia din București. Era prin vara anului 2020 și chiar din acel moment am inițiat primele discuții cu directorul de francize Sophia, Tiberiu Bălinișteanu, al cărui contact l-am găsit pe site-ul Sophia România”.

A luat decizia finală de a alege franciza Sophia odată cu mutarea în Constanța, după ce a văzut că soțul căuta neîncetat soluții de amenajare în domeniul construcțiilor. Astfel, primele discuții cu Sophia au fost urmate de o vizită la magazinul din București, situat pe bulevardul Pache Protopopescu, nr. 21, acolo unde Sophia deține și o zonă de birouri. De aici, decizia de a aduce țesăturile și în casele constănțenilor pentru a le înfrumuseța a mai avut nevoie de câțiva pași până pe 27 august 2021, ziua deschiderii magazinului Sophia din Constanța, de pe Bd. Tomis, nr. 56, vis-a-vis de Prefectură.

A avut de mică pasiune către frumos, culoare și chiar simț artistic, abilități dezvoltate de-a lungul anilor de maturitate citind și căutând informații. Pentru multe persoane este greu să facă o schimbare la 44 de ani, dar Anca a avut toată susținerea familiei, a celor doi Lei pe care îi iubește și cărora le mulțumește pentru fiecare cuvânt de încurajare, pentru fiecare clipă în care simțea că nu o să facă față, dar ei au ajutat-o să meargă mai departe și să aibă încredere. Fetița Karina și soțul Stelian, „Leii mei născuți în aceeași zi și aceeași lună, care mă iubesc și mă susțin permanent și necondiționat.”

27 august 2021, ziua deschiderii magazinului Sophia din Constanța

Un business lansat în pandemie

După primele discuții, Anca a simțit că Sophia trebuie să ajungă în Constanța. Anamaria Georgescu, fondatorul și managerul brandului Sophia împreună cu întreaga echipă i-au acordat încredere și suport logistic, dar și multe sfaturi și cuvinte de încurajare pentru a deschide Franciza Sophia din Constanța. „Soțul mi-a susținut ideea încă de la început, fără nici o ezitare și m-a încurajat foarte mult, deși mulți apropiați de-ai noștri au fost sceptici având în vedere faptul că eram în mijlocul unei pandemii. Dar nu m-am lăsat, cu atât mai mult cu cât am văzut mulți antreprenori care s-au descoperit și dezvoltat în pandemie. Pentru mine pot spune că aceste luni m-au făcut să devin mai puternică și mult mai încrezătoare în dorințele mele”.

“Cred în Sophia și în conceptul de bază al brandului și sunt convinsă că vom atrage tot mai mulți constănțeni pasionați de frumos, oameni pentru care căminul și armonia acestuia sunt elementele esențiale care aduc culoare și iubire fiecărei familii”.

În mai 2021 Anca Belu a semnat contractul de franciză și imediat, împreună cu soțul au început să caute un spațiu adecvat pentru conceptul de magazin creat de brandul Sophia, un spațiu reprezentativ, într-o zonă bună a orașului. A fost greu, pentru că toate cele 20 de locații găsite păreau fără viață, dar atunci când au văzut spațiul de pe Bulevardul Tomis, imediat au început lucrările de reabilitare: „Noi am început investițiile în plină pandemie când am făcut pașii de resetare de la tot ce făceam până la acel moment, respectiv activități de contabilitate și consultanță în management. Perioada nu a fost una ușoară, dar atunci când ceea ce descoperi te fascinează și se transformă în pasiune, simți că totul este posibil. Mai ales că am primit sprijinul echipei Sophia – adică 18 ani de experiență în domeniul decorațiunilor interioare și o echipă dedicată 100% pentru partenerii de business! Cert este că trebuie să perseverezi și să ai încredere afacerea aleasă, să ai susținerea familiei, astfel încât conceptul de echipă să existe permanent. E o provocare permanentă cu suișuri și coborâșuri și necesită multă răbdare”.

Succesul în afaceri se bazează pe cunoaștere și învățare

Ai un motto sau o idee care te-a călăuzit până acum în viață? „Nihil Sine Deo și ideea de a reuși și perseverența permanentă de a mă adapta la provocări”. Background-ul profesional de până acum a ajutat-o pe Anca să se organizeze mai bine în privința activității și calculelor necesare, lucrului cu documentele și în modalitatea de organizare în noua franciză Sophia: „Organizarea, un personal adecvat, publicitate permanentă și mai ales efectuarea de lucrări impecabile, acesta este secretul! Așa a reușit franciza Sophia din Constanța să urmeze ”siajul” crescător ca celelalte francize cu vechime din țară. Constănțenii au primit cu brațele deschise produsele și serviciile Sophia. Gândindu-mă la momentul în care mi-am decorat propria locuință, am înțeles și de ce: într-adevăr, nu există un alt concept de brand asemănător cu Sophia în Constanța!”.

Anca iubește frumosul și ideea de armonie în decorare. Primele produse Sophia le-a achiziționat din București, cu mult timp înainte de a deveni ambasadoarea Sophia în Constanța. Preferă stilul neoclasic de decorare, unde spațialitatea și finețea detaliilor aduc grandoare unei încăperi, însă clienților le face recomandări personalizate în funcție de necesitățile și preferințele fiecăruia.

Dacă doriți să primiți decorurile Sophia în casele voastre, Anca Belu vă așteaptă în showroomul de pe bd. Tomis, nr. 56, de luni până vineri în intervalul orar 10:00-19:00 și sâmbătă în intervalul orar 10:00-15:00. Sunați pentru a programa o consiliere GRATUITĂ la numărul de telefon 0724 014 447. Echipa Ancăi se deplasează la domiciliu, realizează măsurătorile și vă ajută în alegerea țesăturilor potrivite!

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON