Dacă bărbații sunt cei mai buni bucătari, de ce nu ar avea succes și în domeniul decorațiunilor interioare

Cosmin Lezu, proprietarul francizei Sophia Home Decoration Pitesti a demostrat că și un bărbat pate fi sensibil, pasionat de frumos, de decorațiuni interioare și țesături. După o carieră de 12 ani în vânzări, tânărul s-a perfecționat și în design interior și amenajări cu textile, absolvind cursurile ILBAH, iar atunci când a aflat despre avantajele unei francize Sophia Home Decoration, cu un portofoliu amplu, clienți fideli în țară și străinătate, produse de calitate, a ales să deschidă un magazin în Pitești, pe Calea Craiovei, Bloc Maia 1.

Principala dorința atunci când s-a alăturat lanțului de francize Sophia a fost ca el să reușească într-un timp scurt să aducă conceptul  și piteștenilor dornici de amenajări de calitate. Are convingerea că acum, la aproape opt luni de funcționare a reușit. “Faptul că mi-am format deja clienți fideli, prin experiența acumulată, este un atu, mai ales că orașul este ofertant și căutarea pentru design interior și țesături de calitate este mereu în dezvoltare. Când lași o impresie bună, indiferent de domeniul în care lucrezi, clienții vor reveni. Integritatea și profesionalismul sunt calitățile pe care am urmărit să le ofer.”

Este greu să începi să îți conturezi un nou drum, dar ajutat de familie, atât financiar, cât și emoțional , la final reușești să fii mândru de realizarea personală. Cu toate că a muncit mult, a fost atent la fiecare detaliu de amenajarea a magazinului, a investit mult timp și efort, totul pentru a face un showroom în Pitești la cel mai înalt nivel, Cosmin este mândru de rezultate. “Clienții apreciază acest lucru, deoarece se simt respectați când vin în magazin, mulți dintre ei mulțumindu-mi pentru faptul că au ocazia să intre, chiar și pentru câteva minute, într-o lume a eleganței și a bunului gust.”

Abordarea face diferența

A ales să aibă alături de el în magazin tot oameni tineri, dar fiind la început de drum este mai greu, deoarece experiența în acest domeniu este limitată în zonă. Așa că a angajat o tânără pozitivă, care reușește să aducă o stare bună în magazin, mereu fiind cu zâmbetul pe buze, chiar dacă învață și acumulează în fiecare zi lucruri noi. “Am ales o persoană tânără pe care să o învăț din propria mea experiență și cu care să facem lucruri bune și frumoase în acest domeniu. Însă din alte puncte de vedere, omul pe care mă bazez în prezent sunt eu, pentru că eu mă cunosc cel mai bine.”

În acest domeniu este bine cunoscut faptul că majoritatea consilierilor de vânzari, a decoratorilor și a clienților sunt reprezentantele sexului frumos. Mai rar îți doresc bărbații să aleaga draperii și perne decorative pentru casă, deși în ultima vreme rolurile se schimbă. Un bărbat conducând o astfel de afacere consider ca poate avea un succes foarte mare, deoarece abordarea face totul!

„Dacă bărbații sunt cei mai buni bucătari, adică au succes la coada cratiței, de ce nu ar avea și în domeniul decorațiunilor interioare?”

În cei 15 ani petrecuți în domeniul vânzărilor, Cosmin Lezu s-a lovit de fel și fel de tipologii de oameni. Dar trebuie să știi să te mulezi pe dorințele clientului, să știi să îl abordezi, să-I înțelegi dorințele. Dar cel mai important este să poți recomanda exact obiectul sau lucrul de care simți că are nevoie. Iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Mărturisește că este pasionat de clienții greu de abordat. O provocare, am spune.” Aici ține de fiecare vânzător ce strategie are în discuțiile cu acest gen de clienți. Iar în funcție de asta daca reusim să câștigăm un astfel de client ne numim vânzători de succes, dacă nu suntem doar vânzători.” A reușit să aibă, în cele câteva luni de la deschidere, clienți care s-au reîntors în magazin. Au venit pentru a alege draperiile pentru o camera pe care o decorau, iar peste câteva săptămâni s-au întors să cumpere, mulțumindu-i pentru consiliere și sfaturi, draperii, perdele și pernuțe pentru întrega casă. Este un lucru important în orice afacere să știi să îți atragi clienții, să legi chiar și prietenii, să poți comunica cu fiecare și să poți antipica viziunea.

Produse Sophia preferate și stiluri de design

Colecțiile Cinque Terre, Rio de Janeiro, Madrid și Bruxelles sunt preferatele antreprenorului, preferate de atfel și de clienții magazinului pe baza recomandărilor. Iar în ceea ce privește decorul interior, merge pe clasic, deoarece  agent stil denotă grandoare, eleganță și perfecțiune. Aceste caracteristici consideră că ar  trebui să existe în fiecare locuință. Fiecare cameră decorată este ca o extensie a personalității clientului, dar Cosmin este mândru că reușește în fiecare zi să pună un pic de culoare personală și amprenta unicității produselor Sophia și a personalității sale.

În loc de încheiere… Așa cum a fost susținut tot timpul în viața personală de familie, simte că și în business aparține familiei Sophia Home Decoration. Cel mai important lucru în relația unui proprietar de franciză și SOPHIA este comunicarea sinceră și directă, respectarea angajamentelor. Acest lucru l-a simțit și îl trăiește, are așteptări mari în continuare, este ferm convins că relațiile avantajoase de ambele părți vor cimenta colaborarea pe termen lung. Creștem în fiecare zi înconjurați de produsele de calitate de la Sophia Home Decoration, oferim consiliere tuturor clienților și reușim să consolidăm un brand renumit în țară și în străinătate.

Cosmin Lezu

Manager franciza Pitesti

+40 764 976 543

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON