Două antreprenoare din Râmnicu Vâlcea creează case de poveste

Din Vâlcea au plecat mari oameni de știință, actori, critici literari, oameni care au îmbogățit cu creațiile lor patrimonial universal. V-ați întrebat vreodată cum ar fi fost lumea dacă Petrache Poenaru nu ar fi inventat stiloul? Sau dacă marele Dem Rădulescu nu ar fi jucat în legendara serie BD? Sau unde a apărut oare primul rebus? Toate acestea s-au întâmplat în Vâlcea.

Și tot în Rm Vâlcea, de 14 luni, două prietene, cumnate și partenere, s-au alăturat brandului Sophia, deschizând în luna august a anului 2019 prima franciză, din pasiune pentru designul interior. Au reușit să transforme casele vâlcenilor, aducând culorile și țesăturile fine din colecțiile Sophia.

Daniela Bolovan și Monica Ramona Andrei au pornit din dragostea pentru design interior, din pasiunea pentru a armoniza culorile să aibă împreună o afacere de succes în zonă, așa cum se mândresc să mărturisească. “Nu ne-am descurajat nici o secundă că suntem un boboc al rețelei de francize Sophia, din contră, ne-am ambiționat de la lună la lună. Poate multora li se pare ciudat, dar pe noi pandemia ne-a ajutat. Acum foarte multe familii și-au redecorat casele. Au început să fie interesați de țesăturile noastre. Am făcut consiliere online, am primit fotografii și am recomandat anumite țesături. Cred că a fost cea mai aglomerată perioadă de când am deschis magazinul Sophia pe strada General Magheru nr. 14 bl S3, parter.”

De la decorarea propriilor case, au ajuns să aducă stilul Sophia în casele vâlcenilor

Anul trecut, cele două prietene au venit la București pentru a-și achiziționa perdele și draperii pentru casa pe care tocmai Monica o decora. Nu au fost încântate de ceea ce au găsit și la o căutare pe Google, au aflat despre brandul Sophia. Iar dorința s-a aprins. Cum ar fi să aibă afacerea la cheie în orașul lor? Pentru a reuși să transforme fiecare spațiu într-un decor echilibrat, într-un paradis pentru fiecare familie, fetele au urmat cursurile de design interior Ilbah, iar în luna august visul a devenit realitate.

Nu era o noutate ideea de a avea o franciză, o afacere la cheie, care era susținută de un brand. Soții doamnelor au tot o afacere în sistem franciză,  Dabo Doner, un concept de restaurant de tip fast food, în Vâlcea și în Pitești. Au avut susținerea lor încă de la început. “Ei ne-au fost alături, am căutat împreună sediul, iar spațiul generos pe care l-am găsit, amplasarea în mijlocul orașului, vitrinele generoase, decorurile pe care vâlcenii le admiră credem că au fost la început cel mai bun mod de a ne promova.”

Au reușit să îmbine responsabilitățile familiale cu un domeniu care le devine mai drag cu fiecare proiect pe care îl gândesc, pentru că “pentru a decora și a reuși să le transmiți oamenilor idea ta, este ca și când ai visa, mărturisește Daniela. Trebuie să ai puterea de a te transpune în livingul familiei, în dormitorul celui  mic sau în bucătăria unde familia se întâlnește în fiecare seară pentru a prepara cina. Iar datorită perdelelor Sophia am reușit să oferim un element de lux fiecărui interior. ”

În feng shui, se spune, că perdelele iau energie pozitivă atunci când este ales materialul potrivit și plasat într-o locație adecvată, făcându-l benefic pentru proprietarii de case. Colecțiile floare sau vegetale cu patternuri vii sunt preferatele fetelor. Culorile pământii, nuanțele de verde și pastelurile proaspete, au rolul de a oferi o atmosferă de relaxare și liniște și sunt preferate de clienții Sophia din Vâlcea. 

“Sperăm ca în viitor să reușim să decorăm hoteluri și pensiuni din zonele turistice ale județului, cu perdele delicate si draperii ample, cu falduri, sisteme de prindere, galerii, șine metalice cu șnur sau electrice. Avem câteva decoruri propuse, așteptăm decizille proprietarilor. Nu le lăsăm, deoarece am arătat tuturor că un Rac și un Berbec pot să aibă o relație și de prietenie și de business.”

Clienți mulțumiți și proiecte de succes

Prietenii au fost primii care au comandat frumoasele produse Sophia. “Apoi o mătușă, o verișoară sau un nepot au văzut draperiile prinse cu canafi și au rămas impresionați. Rând pe rând au început să ne sune clienți care ne spuneau că au văzut perdeau Georgette și vor și ei. Sunt foarte importante recomandările, mai ales dacă vin de la persoane în care ai încredere. Desigur, și promovarea ne-a ajutat. Am cunoscut oameni diverși, oameni care au avut încredere în recomandările noastre, povestește Monica. Au ascultat povești de viață, au schimbat opinii, iar la sfârșit, atunci când interiorul camerei căpăta un aspect atrăgător, când draperiile și perdelele reușeau să aducă viață, să transforme radical decorul le priveau cu mulțumire zâmbete sau fețele uimite.

Au oferit consiliere, au propus materiale, accesorii care aduc un plus designului, au asistat la fiecare montaj, pentru că își respectă fiecare client. “Un client fericit ne poate recomanda altor trei sau patru. Ne trezim dimineața la prima oră, suntem la magazin, pe teren la măsurători, la montaje, oferim consiliere.” Iar seara târziu ajung la familie. Iar relaxarea acasă aduce un pic de fantezie, pentru că fiecare mai avem nevoie și de vise. Iar Daniela și Monica, prin creativitate și pasiunea pentru decoruri inspirate, au reușit să creeze designuri care spun povești.

Pentru sfaturi de decorare și consiliere la domiciliu apelați la specialiștii Sophia Râmnicu Vâlcea.
Daniela Bolovan – 0755 055 837
Monica Ramona Andrei – 0744 403 328

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON