Cum se montează galeria pentru draperie și perdea

Sophia Tips

Vara ne gândim să schimbăm aspectul camerei, să facem o transformare, fie ea cât de mică, dar cu un efect vizibil. Schimbarea draperiei, a perdelei, implică și schimbarea șinei, a galeriei. Galeria nu este un simplu sistem de prindere, este un accesoriu elegant care aduce o notă de personalitate camerei tale. Este ca o prelungire vizuală a draperiei și perdelei, fiind în ton cu acestea. Împreună pot schimba aspectul fiecărei încăperi.

În ultima vreme, am fost întrebați de clienții care ne-au trecut pragul magazinelor pentru a-și achiziționa draperii, cum se montează galeria, dacă să folosească accesorii cromate. Dacă să folosească șină dublă, pentru a putea agăța și perdeaua. Prin urmare, sfaturile noastre sunt utile oricărui montator amator.

Să trecem la treabă…

Cu ajutorul unei șurubelnițe, montați suporturile de sprijin în marcajele măsurate în prealabil. Asigurați-vă că folosiți un burghiu corespunzător dimensiunilor indicate de producător pentru dibluri. Dați găurile pentru suporții de sprijin ai galeriei. Dacă stați la bloc, respectați orele de odihnă.

Sfat. Draperiile aduc un aer elegant camerei. Este atât de frumos ca diminețile de weekend să le petreci în pat. Alege o draperie care să te ajute să blochezi pătrunderea luminii, pentru a avea un somn mai bun.

Puneți perdelele și draperiile

Acum vine partea ușoară, plăcută. Puneți perdele și draperiile. Introduceți cu grijă tija a doua prin buclele de țesătură din partea superioară sau folosiți inelele atașate perdelei. Faceți un pas înapoi și priviți lucrarea finală. Perdelele ar trebui să fie foarte aproape de pardoseală, aprope să o atingă. Iar acum, trageți și draperia. S-a schimbat totul, nu-i așa. Misiune îndeplinită.

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când alegem perdelele este să nu alegem materialul potrivit fiecărei camere. În camera de zi, optați pentru un material semi-transparent, care să permită trecerea luminii. Pentru dormitor, mergeți pe variantele mai închise, puțin opace, care blochează accesul razelor solare.

Vrei să îmbunătățești
aspectul vizual al ferestrei?

Dacă nu poți încă să schimbi ceva, poți încerca să aduci un plus de personalitate unei draperii. Adaugă un canaf, o floare decorativă sau un magnet draperiei vechi. Aduci o notă de stil, vei completa perfect decorarea printr-un detaliu plin de rafinament folosind un canaf. Sau un buchet de trandafiri  în ton cu draperii, lucrați manual în atelierele Sophia Home Decoration. Un mic detaliu face diferența. Garantat!

Urmărește-ne! Inspiră-te! Și spor la decorare cu www.sophia-romania.ro

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON