Cat de lungi vrei draperiile?

Aceasta este una dintre intrebarile adresate clientilor de catre specialisti, pentru ca designul draperiei este dat si de lungimea ei: cu cat va fi mai lunga, cu atat va fi mai eleganta!

Iata recomandarile celor 25 de designeri din reteaua Sophia:

1.Sa atinga pardoseala – aceasta este adesea alegerea celor carora le place aspectul ordonat din punct de vedere estetic. Designul modern unde minimalismul este prezent pana la cele mai mici detalii, face ca si draperiile alese sa fie masurate astfel incat sa se incadreze perfect intre sistemul de prindere si podea.

2.”Indoita” pe pardoseala, mai lunga cu 5 cm – aceasta lungime nu determina o masurare gresita a materialului, ci un aspect stilistic al draperiilor care creaza astfel un decor stilat, considerat chiar “effortless”. Acest aspect ajuta de asemenea si la incadrarea simetrica a cutelor stranse in partea de sus a draperiei cu cele din partea de jos.

3.”Maturata” pe pardoseala, mai lunga cu 10 cm – cunoscut ca si “excesul” de draperie din partea de jos, acest aspect ofera un design dramatic incaperii unde sunt folosite, deoarece poate fi asociat aristocratiei, stilului clasic ce a dominat lumea secole la rand. Draperiile cu acest tip de terminatie, fie ele decorate, frumos colorate sau UNI, confera un aer distins prin simpla asezare a materialului.

4.”Infoiata” pe pardoseala, mai lunga cu 20 cm – Orice “exces” ce depaseste 10 cm in partea de jos a draperiei, face mai usoara folosirea accesoriilor de prindere precum canafii. Aceste accesorii pot fi folosite la orice tip de lungime, insa aspectul estetic este total diferit odata ce este luata in considerare lungimea draperiei. Stilizarea draperiei cu ajutorul canafilor ofera si volum spatiului prin acest tip de prindere, deoarece tesatura se aseaza aspectuos, iar canaful completeaza designul.

Adesea designerii se confrunta cu alegerea de catre clienti de draperii scurte din diferite motive, insa specialistii nostri gasesc intotdeauna idei care sa fie atat potrivite aspectului si sa fie si pe placul clientului. La Sophia avantajul este ca detinem colectii de tesaturi potrivite oricarui stil si oricarei ferestre, la fel ca si sisteme de prindere sau accesorii, de aceea suntem alegerea profesionistilor.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON