De la casute pentru papusi la propriul apartament

Irina Stefanidis este din ianuarie 2020 interior design consultant la Stefanidis Interior Design.

“Abordez cu entuziasm fiecare proiect și sunt pregătită pentru toate provocările. Cred cu tărie că designul este un stil de viață îmbinând frumosul cu utilul. Specializată în vizualizări arhitecturale foto realiste iți pot spune ce stil ți se potrivește. Văd în perspectivă orice gând sau idee pe care mai apoi le transpun în schițe și povești care devin realitate. Mă ocup de fiecare proiect în parte, controlez și supervizez execuția lucrărilor și sunt pregătită sa acționez în orice situație neprevăzută. Găsesc cele mai bune oferte și produse, pentru că îmi doresc ca fiecare proiect să conțină atât piese funcționale cât și piese deosebite. Sunt de părere că designul înseamnă stare de bine. Scopul meu este să aduc un strop de magie și să creez un spațiu care să depășească așteptările.”

Despre copilărie, adolescență, pasiune pentru decoruri interioare

Încă de mică, Irina a fost pasionată de frumos. A început cu păpușile Barbie și colecțiile de hăinuțe. Iar după păpuși a trecut la căsuțe. Tot timpul le cerea părinților să-i cumpere căsuțe și măsuțe pe care le aranja mise-en-place. De la joacă a trecut în adolescență la lucruri serioase. A fost inginer de șantier alături de tatăl său timp de cinci ani. Atât a durat construcția și amenajarea casei familiei. “Atunci am învățat foarte multe, a fost un întreg proces. Fiind o casă adevărată am reușit sa-mi testez, dar să îmi și exersez creativitatea. A fost o adevărată provocare, iar tata chiar a avut încredere în ceea ce propuneam.” Dar adevăratul test de creativitate l-a susținut când și-a decorat propriul apartament. Atunci a transformat apartamentul în Acasă. La inaugurare, prietenii au fost entuziasmați de rezultat iar sfaturile lor de a urma o carieră în această direcție s-au concretizat mult mai târziu.

Viața te poartă în direcția greșită uneori. Când simți că jobul nu te reprezintă schimbi macazul.

A făcut Colegiul Național Gheorghe Șincai, a urmat apoi cursurile Facultății de Finanțe-Bănci din cadrul Universității Româno-Americană și și-a luat masterul în dreptul afacerilor. A lucrat în logistică mai bine de zece ani, dar simțea că nimic din tot ce făcea nu o reprezintă, nu o motiva. Știa, simțea că poate să facă mult mai multe. Iar totul avea să se schimbe, atunci când în urma unor momente dificile, după ce tatăl a părăsit această lume, a decis că vrea să schimbe totul în viață. Și a făcut-o. “Am urmat mai bine de zece cursuri de design interior, am studiat programare și vizualizare fotorealistă atât din țară cât și  în străinătate. Am devorat efectiv toată informația pe care am pus mâna fiind cel mai puternic obiectiv pentru împlinirea mea.”

Creativitatea se moștenește în familia Stefanidis

Puterea unui spațiu pozitiv, atrăgător din punct de vedere estetic, este incontestabilă. Preferăm o cameră luminoasă, colorată și perfect împodobită în orice zi, în locul uneia plictisitoare, întunecată și fără viață. De aceea, transformarea unei camere obișnuite într-un spațiu de lucru care ar putea deveni sanctuarul tuturor proceselor creative este cu adevărat o sarcină de întreprins. Arta de a transforma orice spațiu de la zero în refugiul tău este treaba designerului de interior. De la alegerea paletei de culori potrivite până la asigurarea că desenele prezentate nu sunt doar frumoase, ci și funcționale, designerul se va asigura că veți primi confort împreună cu clasa. Profesia aceasta necesită educație continuă și o minte pentru cercetare. Iar călătoriile sunt cele care au contribuit la creativitatea Irinei.

“Eu sunt foarte organizată, îmi plac spațiile curate, deschise, luminate. Mi-am amenajat apartamentul exact după sufletul și nevoile mele. „Less is more” .  Ava, fetița mea este foarte creativă și când am ocazia mă însoțește în showroom-uri unde se descalță și le încearcă canapelele.  : ) Dacă mă gândesc mai bine când eram foarte micuță am mers într-o vizită unde am văzut pentru prima dată o cadă pe colț. Am fost atât de fascinată, că am intrat îmbrăcată în cada goală să văd cum este. Așadar are cu cine semăna.”

Creativitate, colaborare și culoare

Care sunt pașii pe care îi urmează un arhitect/ designer în a-i putea recomanda clientului proiectul care simte că va primi ok-ul final? Îmi place să lucrez cu clienții mei în sistem Agile. Primul pas este discuția despre spațiul ce urmează să fie amenajat și ce destinație finală are (rezidențial, comercial, office). Pe baza acestor detalii și a măsurătorilor are loc briefing-ul. Un interviu detaliat pe care îl iau clienților cu ajutorul căruia identific nevoile și dorințele acestora. În baza celor discutate are loc o prezentare „în alb” în care clientul vede schițele 3D care reprezintă amenajarea spațiului pentru  o vizualizare  realistă. Următoarea etapă este stabilirea cromaticii proiectului. Cu acordul clientului mergem în etapa vizualizărilor fotorealiste (randărilor) unde ceea ce vede în imagine trebuie să reflecte și realitatea.

Fiecare a încercat în această perioadă să se adapteze. Platformele online de video sunt la mare căutare. Irina s-a adaptat repede, cu atât mai mult cu cât in plină pandemie lucra de zor la un proiect în Pipera și se bucura de lipsa traficului la orele de vârf.  Amenajările chiar au avut și au în continuare succes. Oamenii au realizat cât de important este să te simți bine acasă.

„Această perioadă nu m-a speriat. Erau clienți cu care comunicam video într-adevăr, trimiteam mostrele produselor prin curier, realizam moodboard-uri sau randări cu interioarele pentru a prezenta atmosfera spațiului.De asemenea, plasam comenzile online, așadar ne-am adaptat și totul a decurs foarte bine.”

Cum ai ales produsele Sophia

„Există produse și servicii testate și achiziționate de mine pe care le recomand. Așa este și cazul produselor Sophia.  Invit proprietarul la vizitele în showroom-uri unde poate testa produsele și unde poate cunoaște brandul  pentru a putea avea încredere în furnizorul respectiv. Atuurile produselor Sophia au fost – calitatea țesăturilor, calitatea serviciilor și rapiditatea furnizorului de a interveni în situațiile neprevăzute.

La Sophia am fost întâi client, apoi colaborator. M-au convins prin profesionalismul de care dau dovadă, prin serviciile oferite – consultanță la domiciliu, montajul ireproșabil unde totul este așezat cută cu cută, seriozitatea cu care tratează fiecare client și gama variată de produse din care poți alege. Am început cu amenajarea casei mele cu draperii și perdele, apoi au urmat proiectele în Lake House Residence,  Pipera (4 City) ,  Afi City, Central District 4 Elemente, Plaza, case în zone din afara Bucureștiului. Avem proiecte în derulare care vor ajunge curând la stadiul de design ambiental.

Țesături preferate și tonuri recomandate

Textura preferată din portofoliul Sophia este perdeaua fagure, pe care o folosește de obicei  în camerele de copii, în diverse nuanțe. Draperiile black out sunt la mare căutare în rândul clienților. Colecția Velvet este și ea destul de solicitată. Pernele decorative,  cuverturile și tapițeriile pentru diverse spații completează decorul recomandărilor. O gamă variată de țesături care se potrivesc în funcție de necesitățile proiectului. Sistemul de prindere, lungimea și modelul cusăturii  fac întotdeauna diferența și dau eleganță și stil unei încăperi.

În loc de încheiere. Orice designer are și preferințe personale, chiar dacă misiunea Irinei este de a realiza imagini finale armonioase în fiecare casă. Culorile care o atrag sunt pastelurile. Crede că pe lângă culorile crem, gri, pasteluri  și non-culoarea alb sunt foarte importante texturile, luminile și decorurile care dau senzația de cozy.

Pentru a avea o casă amenajată după personalitatea ta, apelează cu la Stefanidis Interior Design. Pe www.stefanidis.ro găsești proiecte interesante realizate de designer și descoperi pasiunea pentru frumos. Pentru soluții de decor, apelați la Irina Stefanidis la 0724 218 207 sau la e-mail [email protected].

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON