Canafii, accesoriile vedetă pentru draperie

Canafii pot aduce un strop de bun gust și de stil aspectului camerei, iar designerii de la magazinul Sophia din Ploiești recomandă în amenajarea interioară folosirea accesoriilor decorative.

În ultima vreme canafii decorativi au devenit o notă de finisare foarte iubită de către designerii de interior. Încet, încet, „moda” canafilor se răspândește peste tot, constituindu-se într-un mod relativ ușor de a aduce o notă de eleganță, bun gust și distincție diferitelor stiluri de decorare: clasic, modern, shabby chic. Spațiul ocupat de aceste elemente decorative este unul minim, dar efectul este maxim.

Canafii decorativi sunt un accesoriu obligatoriu pentru orice interior cu aer boem. Aceștia adaugă o notă perfectă de culoare, textură și chiar puțină veselie în orice cameră. Dacă există zone în casa ta din care dorești să emane puțină dragoste, introdu niște canafi colorați pentru a le înviora. Poți să îi folosești ca șnururi pentru draperii, pentru sertare sau ca accente decorative pe sisteme romane suspendate – opțiunile sunt nesfârșite în funcție de gusturile și imaginația fiecăruia.

Aceștia oferă un plus de eleganță întregului interior și atrag atenția. Realizați din material fin, mătăsos, canafii pot fi prinși în perete cu ajutorul butonilor de metal sau pot fi legați de draperie ca un cordon colorat, care să învioreze și să accentueze țesătura. Pentru o cameră în care imprimeurile draperiilor înveselesc atmosfera, poți încerca să asortezi canafii uni, în nuanțe de portocaliu, verde sau galben.

Este recomandat să alegi canafii la o dimensiune potrivită cu draperia, iar colecțiile de accesorii pe care le găsești la SOPHIA Ploiești îți permit sa le combini cu orice model de perdele sau draperii.

Ce stil de perdea și draperie alegi

Dacă ferestrele sunt ochii casei tale, gândește-te la perdele și draperii ca la un machiaj de calitate. Aceste tipuri de decoruri pentru ferestre pot adăuga cantitatea potrivită de culoare și interes pentru orice cameră. O perdea transparentă este ideală pentru a adăuga căldură și confort oricărei cameră. Filtrează lumina soarelui, aducând o strălucire frumoasă și blândă fiecărei încăperi. 

Dacă iubiți stilul glamour și prețios în decorul camerei, atunci draperiile de catifea vor crea o atmosferă plină de farmec. Aceste draperii, create din țesături într-o varietate de culori fac ca decorul camerei să devină mai sofisticat.

Perdelele brodate sunt obligatorii pentru orice cameră boemă, adăugând o atmosferă eclectică esențială acestui stil popular de design interior. Indiferent dacă sunteți pe deplin dedicat decorului boem sau doriți doar să aduceți o notă subtilă, perdelele brodate sunt o alegere excelentă.

Pentru o notă îndrăzneață optați pentru draperiile colorate. Draperiile luminoase dintr-o cameră neutră, fie că optați pentru culori solide sau cu modele în culori tari, pot avea un impact mare și îndrăzneț pe decorul casei.

Draperiile shabby chic vor adăuga cantitatea potrivită de romantism oricărei camere, având culori romantice și  țesături moi. 

Dacă sunteți în căutarea perdelor sau draperiilor care să se potrivească cu designul casei dvs., nu căutați prea departe! Magazinul Sophia de pe Str. Vasile Lupu nr. 2 vă oferă peste 180 de țesături alese.

Canafii accentuează calitatea materialelor și aduc un aer elegant casei tale

Perdelele și draperiile sunt elementele centrale de design ale fiecărei camerei care vă încadrează frumos ferestrele. Alegerea acestora depinde de stilul pe care doriți să-l aduceți fiecărei încăperi. Pentru a îmbunătăți decorul ales, puteți apela la un designer de interior care să vă ajute să găsiți accesoriile perfecte pentru a accentua culorile și stilul camerei dvs.

Alegerea celor mai potrivite accesorii pentru draperie poate fi atât ușoară, cât și distractivă. Trebuie să fiți doar creativi sau să ascultați sfaturile designerilor. Există multe tipuri de accesorii pentru prinderea draperiilor, dar un canaf poate aduce acea notă de distincție decorului, care va face diferența între o cameră normală și una plină de personalitate. Armonia unei camere este creată cu atenție de designerii și consilierii specializați, atât prin jocul cromatic, țesături, cât și prin piesele și sistemele de prindere.

Canafii sunt fabricați din materiale moi și flexibile, într-o gamă variată de culori și forme. Ca regulă generală, atunci când alegeți un canaf pentru draperie țineți cont de următoarea regulă de bază: cu cât materialul draperiei este mai greu, cu atât ar trebui să fie mai voluminos și accesoriul de prindere. Fiecare accesoriu de prindere a draperiilor și perdelelor este un detaliu, o ultimă tușă de culoare, ce completează  tabloul decorativ al fiecărei încăperi.

Camerele ample, decorate cu mobilier greu în nuanțe întunecate, pot fi întregite cu accesorii specifice care vor aduce căldură și confort în atmosferă.  Canafii din colecția Taj Mahal sunt completați la rândul lor de inserții metalice sau de străluciri luxuriante. Cu o diversitate de culori, aceștia sunt accesoriile perfecte pentru seturile de perdele și draperii simple sau cele cu modele geometrice. Colecția de canafi Taj Mahal este inspirată de culoarea marmurei din templul iubirii din India, care se schimbă în funcție de soare – dimineața, la răsărit, este roșiatică, apoi devine alb strălucitor, în anumite moment ale zilei, este de aur, iar seara,  devine roșiatică și apoi albastră.

În livinguri cu aer regal, canafii lungi, mătăsoși și strălucitori desăvârșesc țesăturile elegante. Dacă optezi pentru un decor simplu, lipsit de strălucire, atunci  draperia trebuie neapărat să aducă o pată de culoare în cameră. Prinsă cu un canaf cu șnur mătăsos lung,  conferă o notă de lux ferestrei. Simpli și de efect, aceștia îmbogățesc pe loc decorul unei ferestre din living sau dormitor. Îi poți lega de draperii lungi, întregind astfel aspectul elegant al camerei.

Aduceți un aspect teatral fiecărei camere cu gama completă de canafi și accesorii de prindere care împodobesc fiecare cameră și dau viață țesăturilor Sophia. Fiecare canaf a fost creat pentru a aduce eleganță camerei. Cu modele și stiluri sofisticate, de la ciucuri lungi, șnururi răsucite completate de mărgele fastuoase pline de eleganță până la cei mai micuți și colorați, care dau o notă de intimitate și veselie unei camere, canafii pun pata de culoare care definitivează fiecare decor realizat de designerii Sophia.

Forma și aspectul canafilor este greu de ignorat. Se simt ca niște obiecte luxoase, atât de fermecătoare, sunt exemplul perfect al unui mic detaliu care decorează un interior într-un mod MARE. Cu aceste mici detalii se  poate schimba în totalitate aspectul unei draperii sau chiar a unei camere întregi.

 Prin introducerea canafilor în decorul interior se deschide o nouă perspectivă asupra motivului clasic de design. Indiferent ce zonă a casei dvs. doriți să o scoateți în evidență, nu aveți nevoie decât de câțiva canafi pentru a începe.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON