Albastrul Clasic – culoarea anului

 Anul 2020 a inceput cu o multime de schimbari in lume, atat in ceea ce priveste societatea, cat si in ce priveste noile tendinte.  Astfel, odata ce Pantone a desemnat culoarea anului 2020 Albastru Clasic, am decis sa prezentam cateva idei prin care poti da o pata de culoare in casa ta cu un covor sau prin care poti schimba complet energia intr-o camera monotona cu ajutorul mai multor accesorii, toate marca Sophia.

Albastrul este o culoare care nu a existat din totdeauna sau cel putin nu a fost recunoscuta din totdeauna. S-a descoperit ca perceptia oamenilor asupra acestei culori a fost foarte intarziata, desi culori precum verde sau galben erau arhicunoscute, abastrul, in toata splendoarea sa era descris cu ajutorul altor culori, ba chiar in mitologie acesta nici nu exista, albastrul marii fiind descris in anumite momente precum o mare rosie ca vinul.

       Covoarele cu imprimeu geometric precum Nyasa, Amazon sau Nil dau volum spatiului si intaresc contrastul intre un mobilier alb si, spre exemplu, pereti gri. Ansamblurile geometrice imprimate sau existente in obiecte de decor devin de cele mai multe ori piese de rezistenta intr-un interior minimalist cu inclinatii moderniste.
        Inspiratia vine oricand, iar Sophia crede ca totul incepe cu o perdea pe masura si accesorii care sa completeze armonios design-ul pe care ti-l doresti.  Perdeaua Bouquet este alegerea noastra pentru un cadru clasic, iar incadrata de o draperie albastra Malaga poate deveni coltul preferat al casei. Imaginea poate fi completata de o masuta de cafea si un cos alb din nuiele pentru flori sau fructe.

Odata ce culoarea albastra a ajuns cunoscuta, aceasta a fost atribuita apei, cerului si mai presus de toate, divinitatii. Aceasta a fost folosita pentru reprezentari ale sfintilor si a fost chiar folosita de catre conducatorii medievali ca si culoare a regalitatii ce le confirma legatura acestora cu divinitatea. De aceea, desi este culoarea cu cea mai scurta unda dintre culorile primare si cea mai rece, albastrul este o culoare care denota inteligenta, eficienta si calm, fiind aleasa adesea de catre oamenii de afaceri. Sophia ofera de asemenea o colectie de accesorii precum canafi si perne decorative care se potrivesc perfect cu aceasta culoare.

In final, articolul nu ar fi complet daca nu am mentiona culoarea care a ramas cel mai bine pastrat secret al culorilor: Albastrul de Voronet. Manastirea cu acelasi nume, acum parte din patrimoniul cultural UNESCO, este cunoscuta din mai multe motive, insa cu siguranta cel mai interesant este pigmentul acestei nuante de albastru, care nu a mai putut fi reprodus nici pana in ziua de astazi. Unicitatea acestei culori este reflectata si in tesaturile si printurile brandului Sophia, care are o gama larga de produse care sa dovedeasca aceste atributii.

       Fiecare isi cunoaste stilul, iar casa este cartea de vizita a acestuia. Imaginea primitoare incepe de la intrare si continua intr-un interior calduros, decorat cu bun gust si aerisit. Sophia incurajeaza decorarea cu ajutorul unor obiecte statement care sa atraga atentia intr-un mod pozitiv si sa atraga curiozitatea in legatura cu provenienta acelor articole.

                                                                                                                       

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON