Ploieștiul este singurul oraș din România care are propria simfonie. Amalia Alexandru reușește să creeze o simfonie rafinată de culori în fiecare casă!

De aproape zece ani, Amalia Alexandru pășește pe partitura rafinată a perdelelor Sophia

Pe Amalia nu ai cum să nu o remarci printre perdele, draperiile, pernuțele și tot decorul creat cu atâta pricepere și dedicație. Din 2011, de când a preluat franciza Sophia Home Decoration din Ploiești întâmpină fiecare client cu același zâmbet larg și rafinamentul unei femei de succes. În magazinul de pe Str. Vasile Lupu nr. 2 , Amalia Alexandru a reușit să transforme pasiunea pentru frumos, pentru decorare într-o artă, oferind fiecărui client consultanță de specialitate, recomandări și sfaturi.

Omul care iubește oamenii

Amalia este mama a doi copii, o ploieșteancă mândră care își iubește orașul, despre care am aflat lucruri inedite. Aici, în 1963 muzicianul Paul Constantinescu compune Simfonia ploieșteană, orașul devenind singurul din România care are propria melodie. În același an, se pun bazele singurului muzeu din Europa de est dedicat ceasului. Iar peste ani, produsele Sophia Home Decoration pătrund și înfrumusețează casele ploieștenilor.

A absolvit cursurile Facultății de Economia Turismului și Serviciilor din cadrul Universității de Petrol și Gaze. Denumirea facultății, cuvintele se transpun, spune cu mândrie Amalia, în munca pe care o face la Sophia. “În glumă sau nu, fiecare cuvânt din denumirea facultății pe care am urmat-o se regăsesc cumva în activitatea mea actuală. Economie – desfășor zilnic o activitate economică și comercială. Turism – călătoresc de mai multe ori pe săptămână la clienții din zonă pentru a le oferi sfaturi legate de decorarea locuințelor sau pentru a asista și a participa activ la montarea și finalizarea lucrărilor și a proiectelor. Servicii – ofer servicii de consultanță gratuită clienților Sophia care vor să-și decoreze sau să-și reamenajeze locuințele.”

 Uneori pare dificil să lucrezi cu oamenii. Fiecare persoană are propria personalitate, dorințe ascunse. Amalia mărturisește că iubește oamenii, chiar dacă unii sunt dificili, au idei și concepții diferite, dar de cele mai multe ori interesante prin varietate. Comunicarea este esențială în munca de consiliere. Trebuie să ai puterea de a pătrunde în mintea persoanei care ți-a cerut ajutorul în decorare. “ Discuțiile purtate cu diverse persoane mă conduc la tot felul de idei de amenajare, la tot felul de idei de decorare și de combinare a diverselor țesături. Ei sunt sursa mea de inspirație. ”

Sophia este despre iubirea de frumos, culoare, lumină și ferestre. Dar este și despre oamenii care creează povestea, oamenii care scriu filele, țes firele și cos cu mâinile dibace, designerii care au ochi de artiști și consilierii care dăruiesc frumosul tot oamenilor.

Când pasiunea se întâlnește cu inspirația

Majoritatea femeilor sunt pasionate de decorațiuni interioare. Oricare dintre noi încercăm în locuință să schimbăm câte ceva de fiecare dată când avem ocazia. Când prindem o promoție sau când simțim că livingul sau dormitorul au nevoie de un vibe nou, o energie reconfortantă. Pasiunea pentru decorațiunile interioare s-a împletit, mărturisește Amalia, cu principala sursă de inspirație, oamenii. „Sophia Home Decoration mi-a oferit cadrul perfect de a pune în practică toate ideile. Cred că descoperirea conceptului Sophia  a fost momentul în care am pășit în lumea antreprenoriatului, atrasă fiind de această oportunitate de a-mi pune pasiunea și entuziasmul în crearea de amenajări interioare unice.”

Dacă acum ar trebui să o ia de la capăt, dacă ar trebui să se întoarcă în timp, Amalia nu ar schimba nimic. Tot în lumea Sophia ar pătrunde. O experiență frumoasă din care a învățat tot timpul, o alegere care i-a demonstrat că își poate depăși limitele, se poate dezvolta și poate dărui fiecăruia puțină magie și culoare la ferestre. „Viața noastră e o sumă de alegeri, urmată de asumarea responsabilităților pentru aceste alegeri. Pentru toate deciziile pe care le-am luat mi-am asumat răspunderea și trecând prin fiecare am învățat câte ceva sau mi-am consolidat și fixat anumite idei, concepții, deprinderi. În urma acestor alegeri a rezultat omul care sunt acum.”

Cum reușește să transforme fiecare casă în Acasă

Sophia Home Decoration este despre Acasă, este despre familia din care fac parte cele 24 de magazine din toată țara. Este despre oamenii care creează, oamenii care croiesc, cei care gândesc strategiile, oamenii care reușesc cu dăruire să transforme fiecare casă în Acasă. Este despre frumusețea fiecărei încăperi și măiestria îmbinării, despre transformarea decorului și mulțumirea clienților.

“În toți acești ani, de când am început această afacere și până acum, am fost mereu prima la vânzări pe țară în rețeaua de francize SOPHIA și am intrat de câteva ori în Top Francize pe România. Nu vreau să mă laud, ci doar să subliniez faptul că dacă ești dedicat și pui suflet în ceea ce faci poți obține rezultate spectaculoase și nu este nevoie de o țară anume ca să poți începe și derula o afacere de succes.

Nu îmi doresc să plec. Aici sunt cei trei acasă care nu mă lasă să plec. Sunt acasă în orașul în care m-am născut, unde sunt mamă, soție și femeie de afaceri. Sunt acasă la Sophia în fiecare zi. Iar ultimul acasă este cel care mă face mândră în fiecare zi, cel care se repetă pentru sutele de clienți mulțumiți cărora am reușit de aproape zece ani să le transform casele pe care le-am decorat in ACASĂ.”

„Pasiunea pentru amenajări interioare și pentru oameni frumoși m-au împins practic în această lume plină de farmec și culoare, o lume din care nu vreau să mă desprind, o lume în care îmi place să „colind” zilnic și să găsesc noi combinații de culori, de texturi, de elemente noi și neexplorate. Cu siguranță peste 20 de ani mă văd la fel de pasionată și plină de entuziasm, dar cu o mult mai mare experiență și cu un palmares și mai bogat. Sunt o persoană dinamică, așa că nu mă voi opri ușor din această activitate.” 

Amalia Alexandru, manager franciza Sophia Ploiesti

0728 438 250

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON