Oamenii sunt atuul cel mai de preț al unui antreprenor

Despre ei este vorba. Poți conduce o afacere, poți orienta oamenii să obțină ceva ce tu nu ai reușit? Exemplul personal, spune Simona Zubașco, managerul francizei Sophia din Baia Mare, este cel mai important când vorbim despre un antreprenor de succes. Îi place să spună că este un lider pentru colegii săi. Vine cu experiența dintr-o companie multinațională și a încercat să aplice tot ce a învățat și în afacerea pe care a deschis-o în Baia Mare din 2017. A avut obiective clare, nu s-a împiedicat la fiecare hop și mai ales nu a cedat. Orice obstacol, crede Simona, este doar o noua lecție, nu o borna care să te oprească. Și-a asumat riscuri și a încercat să construiască lucruri pe care alții nu avut curaj să le încerce. Este permanent conectată cu domeniul pe care l-a ales, citește multe bloguri din străinătate, urmărește designeri de interior celebri, se inspiră din tutorialele de prezentare ale unor case celebre.

De ce a ales să acest domeniu al decorării? “Din pasiune pentru frumos și din dorința de a pune în valoare partea mea creativă, am oferit de nenumărate ori idei de decorare atât pentru case, cât și pentru apartamente, dar nu am studii aprofundate în domeniu.”

Nu cred, pur si simplu fac. Doar așa am reușit să fim numărul 1

A învățat din experiența locurilor de muncă anterioare. Îi place să spună că este colega, nu patroana, nu șefa. Are tot timpul o mentalitatea câștigătoare, cu scopul de a inspira în primul rând încredere. Este greu să ai încredere în cineva care crede cu jumătate de inimă în scopul tău sau doar sporadic se focusează pe proiectele de decor sau se entuziasmează la lucrurile noi.

Și-a ales oameni pasionați, decoratori și designeri alături de care a reușit să le accesorizeze locuințe, aducând acea “pată de culoare” care până de curând lipsea în Baia Mare. Pe lângă țesăturile rafinate, variate și spectaculoase, băimărenilor le-au propus idei inteligente și creative de decorare a casei în care locuiesc. Avându-le alături pe Ioana VĂDAN, decorator, Iulia KUPAS-DEAK, designer, și Diana MOLDOVAN, decorator, Simona a reușit să crească business-ul împreună cu ele. A încercat să le pună pe ele în față, să le lase să ia singure decizii, să vină cu propuneri, iar de multe ori proiectele lor s-au dovedit a fi preferatele clienților. A reușit pentru că “știu că doar având alături oameni, concentrându-mă pe pasiunile lor, văzându-le implicarea, Sophia Baia Mare reușește să crească.  Când înțelegi acest aspect ești deja cu un pas înaintea altora. Ridicându-le pe fete, de fapt  ridic business-ul. Le-am învățat diferite skill-uri de marketing, de vânzare. Am testat împreună diferite combinații de culori, diferite combinații de draperii. Am învățat alături de ele, dar și de la ele. Nu le-am lăsat să cedeze, să se demoralizeze atunci când au pus suflet într-un proiect de decorare, dar el nu s-a concretizat.”

Și au reușit, prin muncă, determinare și puterea de a convinge clienții, să fie numărul unu într-un top intern realizat lunar în rețeau de magazine Sophia. Se pare că le place să fie lunar în top, să se autodepășească și să reușească să arate că, făcând totul din pasiune, rezultatele nu întârzie să apară.

Venim la…

O modalitate de a păstra ritmul este să ai obiective din ce in ce mai mari în mod constant. Cu o dragoste desăvârșită pentru colecțiile textile inedite, Simona a dezvoltat acest business local și l-a făcut cunoscut prin proiectele pline de culoare și in orașele din împrejurimi. “Îmi doresc ă fac din Sophia un brand foarte cunoscut în acest colțișor de țară. Vreau ca oamenii să fie încântați de produsele și serviciile noastre, să revină și să ne recomande.” Acoperă în prezenta zona Maramureșului, Zalău, Borșa și Satu Mare. Au dat startul unui program de consiliere specializat în zonele de interes din jur, pentru a aduce în casa fiecăruia o parte din universul plin de culoare al perdelelor și draperiilor Sophia, prin proiecte decorative aparte.

Angajând un designer de interior vei obține efectul  wow

A investit foarte mult în marketing, în materiale promoționale și în perfecționarea permanentă a ei în acest domeniu, dar și în colegele de la Sophia Baia Mare. Dar cel mai important lucru pe care l-a făcut pentru băimăreni, a reușit să îi convingă că, a avea un designer de interior înseamnă economie de timp, dar și de bani. Pentru că noi, la Sophia oferim consiliere gratuită la domiciliu, sau consiliere prin telefon. „Am investit enorm în materiale publicitare pentru a ne face cunoscuți în Baia Mare și în împrejurimi. Cred că aspectul exterior este foarte important în meseria de consiliere. Iar fetele mele și eu deopotrivă am reușit să ridicăm standardele. Am devenit, cum îmi place să spun, lideri în decoruri de calitate și servicii personalizate.”

Clienții au reușit, prin educație, urmărindu-le proiectele, aflând de la prieteni despre serviciile Sophia, că un designer gândește creativ și spațial, are și reușește să își formeze o imagine de ansamblu într-un spațiu interior pe care clienții nu îl pot avea. Când vine vorba despre decorarea casei, designerul gândește ansamblul, este atent la detalii, de la iluminarea și amplasarea mobilierului, până la recomandarea țesăturii potrivite, a culorii și a modului de fixare pe tavan. Va reuși să aducă nota personală, dar creează interiorul astfel încât să se potrivească perfect cu dorințele dvs. Simona, împreună cu fetele de la Sophia, încearcă să facă o analiză cât mai atentă a interiorului, aflând detalii despre familia care locuiește în casă. “Avem atât clienți iubitori de decoruri clasice, care aleg modele mai sofisticate cu drapaje, perdele brodate, dar și tineri, care merg pe țesături cu o linie modernă, forme geometrice.  Recomandăm clienților țesăturile speciale de la Sophia, deoarece unicitatea, calitatea si rafinamentul le fac extrem de speciale. Încercăm să cunoaștem clientul. Astfel, nu o să putem să-i recomandăm niciodată unui domn corporatist singur, un manager dintr-o companie draperii colorate, sau catifele ample accesorizate cu pasmanterii delicate. O astfel de persoană nu are timpul necesar aranjării, potrivirii cutelor. Dacă va avea însă o draperie modernă, cu siguranță efectul va fi cel așteptat”, completează Simona.  Indiferent de stilul dorit, retro, vintage, clasic, modern, rustic sau shabby chic, în magazinul Sophia din Baia Mare vei găsi inspirația pentru un decor glamour, pentru un decor care va obține efectul wow.

Este mândră că este maramureșeancă

Chiar dacă locuiește împreună cu șoțul și băiețelul de trei ani în Cluj, Simona Zubașco este mândră de orașul natal, de tradițiile și influențele pe care portul tradițional din Maramureș, motivele geometrice, paleta cromatică, le-a avut în dezvoltarea sa, în pasiunea pentru decor. Pentru că și în decor  tot despre culoare și combinații adecvate este vorba. Și a reușit să aducă culoare și în casele băimărenilor, dar și în casa părinților, prima care a primit perdele și draperii Sophia, chiar înainte să aleagă mobilierul. Aici este universul familiei, aici au petrecut momentele delicate din pandemie, când au fost nevoiți să se mute aproape de părinți, deoarece aveau nevoie de ajutor cu cel mic. În plus, familia este cea care o susține, împreună cu soțul, în acest proiect. Ei o încurajează, o sfătuiesc. De aici își ia energia, ei îi dau aripi.

Vacanțele sunt în trei, iar momentele unice când sunt doar ei încearcă să le imortalizeze tot timpul în ședințe foto. Doar astfel, spune Simona, în cele două vacanțe pe an, “reușim să fim doar noi”.

Este foarte clar că fără entuziasm nu poți face nimic. Asta se vede în proiectele de decorare, și se simte arunci când alegi să vorbești cu Simona Zubașco la telefon. Se spune că entuziasmul este molipsitor. Și chiar așa este. Când știi bine ce ai de făcut ești sigur pe tine, ești entuziast și se vede pasiunea.

Dacă vă plac proiectele îndrăznețe, dacă aveți nevoie de culoare în casă, mergeți în vizită la magazinul Sophia din centrul orașului Baia Mare, pe Bulevardul București Nr. 5. Sau programați o consiliere gratuită cu Simona Zubașco la telefon 0741522404.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON