Deschiderea Teatrului Naţional din Iaşi

Sophia a perticipat la redecorarea lojelor de la Teatrul National, având ca temă redarea exactă a ţesăturilor şi pasmanteriilor, a culorilor şi a modelelor din perioada originară a acestoră. A fost o reală provocare şi un rezultat spunem noi pe măsura aşteptărilor.

Teatrul National din Iasi impresioneaza prin arhitectura sa grandioasa si stilul rococo si baroc al decoratiunilor interioare, care fac ca aceasta institutie sa fie un important obiectiv cultural si o cladire emblematica pentru orasul Iasi.

Cladirea a fost proiectata de catre doi arhitecti vienezi celebri, Fellner si Helmer, care au fost autorii si ai altor constructii similare din Viena, Praga sau Zurich, iar ca timp de construire a durat doi ani, intre 1894 si 1896.

Ne bucuram ca am luat parte la readucerea la viata a acestei bijuterii arhitecturale colaborand cu arhitectii si reprezentanti ai institutiei pentru restaurarea pasmanteriilor de la lojele teatrului, precum si draperiile si drapajele din zona foaierelor.

Pentru Sophia, aceasta a fost o lucrare speciala, deoarece ne-am straduit sa gasim materialul original, si anume matasea, la culoarea veche, dar si intregul sistem de drapaje semicalcate, ciucuri si alte accesorii din lemn aurit.

S-au depus eforturi mari pentru a gasi tehnica potrivita si variante de asamblare a elementelor de decor interior, astfel incat sa se reconstituie decorul care sa aminteasca de atmosfera de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX.

Am folosit materiale de calitate si ne-am straduit sa redam stralucirea si frumusetea acestei impresionante institutii culturale din Iasi.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON