Deschiderea Palatului Al. I. Cuza

Sophia a fost alături de restauratori, arhitecţi şi muzeografi şi a resuit să reconstituie materiale descrise de Doamna Elena Cuza în descrierile sale. Am redat după imagini şi fotografii drapajele fiecarei camere. Sophia a urmarit pas cu pas timp de multe luni de zile etapele execuţiei lucrărilor şi a reusit să surprindă din plin aerul acestei perioade.

Cladirea palatului dateaza inca de la inceputul secolului al XIX-lea cand a fost construit in stil neogotic la ordinul lui Sandulache Sturdza, urmand ca dupa cativa ani palatul de la Ruginoasa sa fie cumparat de catre Al. Ioan Cuza, domnitorul Principatelor Unite.

Acesta a fost distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar a reusit sa isi recapete stralucirea arhitecturala si farmecul dupa anul 1978 cand a intrat intr-un proces de restaurare, urmand ca in anul 1982 sa se deschida aici muzeul “Al. I. Cuza”.

Sophia a ajutat la redarea stralucirii acestei impresionante cladiri decorand camerele cu produsele noastre de calitate. Am incercat sa pastram indicatiile din documentele vremii respective si sa reproducem aceleasi materiale folosite.

Am folosit draperii confectionate din materiale rezistente precum catifeaua si tesaturi fine si deosebite pentru a da o eleganta aparte camerelor. Stim ca detaliile sunt foarte importante si pot face diferenta, motiv pentru care am aplicat pasmanterii decorative cu ciucuri pe draperii pentru a reproduce atmosfera din vremea respectiva.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON