Amenajarea Palatului Memorial “Al. I.Cuza”

Un proiect important din portofoliul Sophiei la care am lucrat cu mare drag este Palatul Memorial “Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, o cladire cu o arhitectura impresionanta ce a fost inclusa pe lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2015 si astazi gazduieste muzeul memorial dedicat domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Cladirea palatului dateaza inca de la inceputul secolului al XIX-lea cand a fost construit in stil neogotic la ordinul lui Sandulache Sturdza, urmand ca dupa cativa ani palatul de la Ruginoasa sa fie cumparat de catre Al. Ioan Cuza, domnitorul Principatelor Unite.

Acesta a fost distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar a reusit sa isi recapete stralucirea arhitecturala si farmecul dupa anul 1978 cand a intrat intr-un proces de restaurare, urmand ca in anul 1982 sa se deschida aici muzeul “Al. I. Cuza”.

Cea mai recenta amenajare si remodelare functionala a cladirii a avut loc in anul 2012 perioada in care Muzeul Memorial “Al. I. Cuza” de la Ruginoasa a urmat un amplu proces de redefinire tematica revenind in circuitul muzeal national, mai viu ca niciodata.

Plecand de la o serie de documente originale ce prezentau elementele de mobilier si decoratiuni interioare folosite in interiorul Palatului, s-a incercat o reproducere cat mai fidela a resedintei domnului Alexandru Ioan Cuza.

Sophia a ajutat la redarea stralucirii acestei impresionante cladiri decorand camerele cu produsele noastre de calitate. Am incercat sa pastram indicatiile din documentele vremii respective si sa reproducem aceleasi materiale folosite.

Am folosit draperii confectionate din materiale rezistente precum catifeaua si tesaturi fine si deosebite pentru a da o eleganta aparte camerelor. Stim ca detaliile sunt foarte importante si pot face diferenta, motiv pentru care am aplicat pasmanterii decorative cu ciucuri pe draperii pentru a reproduce atmosfera din vremea respectiva.

In ceea ce priveste cromatica, ne-am jucat cu o paleta de culori vii si speciale adecvate perioadei, care sa se potriveasca cu piesele de mobilier, sa scoata in evidenta frumusetea lor, dar si sa pastreze autenticitatea, rafinamentul si bunul gust.

Vizitatorii care ajung la Palatul de la Ruginoasa vor putea admira numeroase obiecte de patrimoniu, incaperile frumos reamenajate, dar vor intra si in contact cu o serie de elemente noi si moderne, precum holograma domnitorului Unirii care ii intampina la intrare.

Palatul Ruginoasa 1

Palatul Ruginoasa 2

Palatul Ruginoasa 3

Palatul Ruginoasa 4

Palatul Ruginioasa 5

Palatul Ruginoasa 6

Pentru a vedea toate proiectele noastre, va invitam sa vizitati Sectiunea Portofoliu de pe site-ul nostru.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON