Adina Mărunțiș peste 20 de ani visează să facă creveți la tigaie la taverna familiei, în Grecia

De la pictat de icoane, pictat biserici si diverse picturi laice la designul interior

Adina Mărunțiș, proprietara francizei Sophia Home Decoration din Buzău, este absolventă a Academiei de Arte Decorative și Design și, de asemenea, este absolventă a trei masterate: Arte, Resurse Umane și Mass-Media și Comunicare Social. În plus, face parte din Uniunea Artiștilor Plastici. S-a format ca om în câmpul muncii, încă de la 16 ani a lucrat – de la pictat de icoane, pictat biserici și diverse picturi laice, apoi îmbrățișând designul interior, a ajuns să facă parte azi din echipa Sophia. Și încă continuă să caute și să se transforme. Din 2012, pentru 5 ani, a lucrat ca distribuitor pentru Sophia Home Decoration, iar în 2017 a cumpărat integral franciza Sophia, înființând în Buzău unul din cele mai drăguțe magazine de colecții de perdele și draperii, accesorii și decorațiuni interioare din Buzău, pe Bulevardul Mareșal Averescu, nr. 2A.

M-am simțit antreprenor când am plătit primul salariu

Îi place să spună că succesul este format din 1% talent și 99 % exercițiu. Dar experiența în domeniul creativ și al artei deopotrivă i-a arătat că influențele native, simțul artistic, sensibilitatea formei și a culorii nu se pot obține prin exercițiu și nici prin experiență. Pentru că la bază nu sunt niște formule matematice care pot fi învățate. În artă, ca și in psihologie, oamenii sunt cei care fac influențele. Și cum oamenii ca mentalitate sunt într-o continuă mișcare și arta se transformă în fiecare moment și calitățile native fac diferența dintre lucrări de serie și lucrări care devin elemente de reper.

Nu i-a plăcut niciodată să depindă de nimeni, mama a învățat-o asta, pentru că, în fața greutăților trebuie să te ai doar pe tine, iar atunci trebuie să răspunzi chiar în fața ta pentru propriile greșeli. Fiecare moment din viață a contat în construcția ei psihologică ca viitor antreprenor. Iubește oamenii mai mult decât iubește banii. Dacă are angajați fericiți, atunci automat și clienții vor fi la fel de fericiți. Momentul în care a decis ce fel de antreprenor va fi a fost pe vremea când, pe vremea studenției, a avut o colaborare cu Qbis România. Trebuia să picteze frigidere și mașini de spălat ca să se poată vinde mai ușor în țară. Și chiar au avut succes. Inițial erau mai mulți în proiect, inclusiv profesori cu copii de la Tonitza care pictau și cel mai bun obținea contractele. Să picteze mai multe piese. Se câștigau bani frumoși, bani veniți ușor, din pasiunea și plăcerea de a picta. Era perfect pentru Adina la acea vreme. “Toate bune și frumoase până cei de la Qbis au vrut renegocierea prețului pe piesă, în ciuda faptului că eu deja terminasem mai mult de jumătate din piese. M-am supărat foarte tare și le-am spus că ori le șterg pe toate și renunț complet, ori îmi dau banii promiși conform contractului. Mi-au dat banii, dar eu mi-am pierdut încrederea în ei. Atunci cred ca a fost momentul când am decis ce fel de antreprenor voi fi. Un antreprenor care iubește banul este cel care te va vinde cel mai repede și cel care te apreciază cel mai puțin. Asta e valabil și ca angajat deopotrivă.”

Dacă ar avea posibilitatea să se întoarcă în timp, ar pleca din țară la 20 de ani, mai ales că a avut această posibilitate de a pleca cu jobul, dar a refuzat. Nu regretă, dar se întreabă cum ar fi fost acum dacă ar fi luat această decizie. În privința plăcerii pentru suflet, peste 20 de ani mărturisește că se vede în Grecia, acolo unde și-ar muta de altfel și afacerea Sophia Home Decoration dacă ar putea. Dar visează să fie liberă, la taverna familiei, undeva pe plajă, făcând creveți la tigaie alături de prieteni.

Ori cea mai bună din Buzău, ori deloc

Părinții sunt cei mai mari fani ai Adinei, cu toate că la început nu au fost  încântați de decizia ei de a deschide un magazin Sophia Home Decorațion în Buzău. Pentru că erau mai multe magazine de profil, și la acea vreme nu credeau că este domeniul potrivit, dar totuși au avut încredere în Adina și în caracterul ei. „Prietenii au sărit în ajutor la propriu. Inclusiv cu bani și amenajare. Am puțini prieteni, dar valoroși. Foarte valoroși.” Adina și-a dorit să fie cea mai bună din oraș, ori cea mai bună ori deloc. Astfel și-a suflecat mânecile și a zis că trebuie să se apuce de treabă. A miza pe puterile ei, pe cunoștințele de design și a dat buzoienilor posibilitatea de a primi consiliere gratuită la domiciliu. “Timp de două ore ofer clienților mei consiliere gratuită pentru alegerea perdelelor și o fac cu drag. Îmi place ca amprenta mea artistică să se regăsească în casele cât mai multor buzoieni.”

Iubește animalele, cei trei câini și trei pisici ar putea spune, dacă ar cuvânta cel mai bine fiecare moment de dragoste petrecut în fiecare seară cu Adina. Domnul Boticelli, este preferatul familiei, a cutreierat Europa în vacanțe, a vizitat Grecia. Cu toate că a trebuit să se lupte cu o alergie la părul de pisici, Adina nu a renunțat. A dovedit doar că nimic nu-i poate sta în cale dacă își dorește ceva cu adevărat.

Adina Mărunțiș, manager magazin Sophia Home Decoration Buzău

Bulevardul Mareşal Averescu, nr. 2A, Buzău.

Telefon – 0753 840 243

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON