Stilul Shabby chic îți face casa chic!

Dacă ești pe punctul de a începe un proiect de redecorare a casei și apelezi la ajutorul unui designer în mod sigur te vei lovi de întrebarea: Pe ce stil vrei să mergi? Clasic, minimalist sau shabby chic? … iar dacă nu ești prea familiarizat cu domeniul, în mod sigur nu vei da un răspuns din toată inima.2_deco_cayetana_publica_1_0

Si-aici apărem noi, cei din spatele Sophia.

Când vine vorba de decorațiuni interioare, sunt atâtea stiluri câte gusturi. Dar îți propunem să o luăm pas cu pas.

Pentru început vom discuta despre stilul shabby chic. Cu toții am vazut imagini cu interioare amenajate in acest fel dar cam atât. Din imagini vedem ceva cu alură de vechi în combinație cu elemente contemporane. Iar dacă faci o traducere mot-a-mot vei ajunge să descoperi că englezescul shabby chic înseamnă sărăcăcios sau chiar jerpelit… Și e cam fix contrariul a ceea ce presupune și este un decor shabby chic.

10362795_794733137238210_3392799165526576403_oDe fapt si de drept acesta este un stil retro trendy, foarte in vogă la nivel european, apărut in Anglia anilor 80 când Rachel Ashwell , a început un soi de revoluție împotriva interioarelor scumpe readucând la viață obiecte din secolul XX. Iar succesul a fost răsunător întrucât stilul s-a impus de-a lungul timpului drept replică fermecătoare la decorurile contemporane.

Pe scurt, atunci când intenția ta este să creezi un spațiu shabby chic trebuie să respecți câteva reguli (deși se spune că în designul interior regula este să nu respecți nici o regulă).

  1. Folosește din plin culorile pastelate( alb, roz, bleu, verde crud, culoarea piersicii) precum si motivele florale , in special motive cu trandafiri.
  2. Nu folosi rame foto din inox sau cu chenar simplu. Nici scaune din plastic sau metal, piese de mobilier cu finisaj lucios. Mergi mai degrabă pe elemente cu look antichizat, mobilier cu patină ce dau senzația de trecere a timpului, și musai în nuanțe deschise.
  3. Ai curaj să pui accent pe micile detalii decorative cum ar fi veiozele cu abajur textil, asortat cu draperiile, perne decorative vintage, decorațiuni textile cu broderii, danteluri care să-ți amintească puțin de căminul cald al bunicilor sau de o casă de vacanță de pe malul mediteranei.

Îți garantăm că la final, te vei bucura de un loc debordând de romatism, luminos, plin de căldură și cu un aer extrem de primitor. ANJOU 1

Și să-ți mai spunem că dacă mergi pe această notă, ai și avantajul unei amenajări mai puțin costisitoare decât dacă ai merge pe un decor clasic?

Iar dacă tot nu ești sigur că ți-ar plăcea o casă decorată în acest stil, te invităm să-ți clătești ochii cu câteva decoruri shabby chic. Și-apoi să ne soliciți și o consilere la domiciliu.

www.sophia-romania.ro

1 Comment
  1. Imi place foarte mult stilul shabby chic, este romantic, iar atmosfera este primitoare. Mi-am decorat casa in acest stil si sunt foarte incantata, am ales perdele si perne cu motive florale, iar mobilierul este alb.

FOLLOW US ON