Draperiile Sophia decorează camerele unui castel în sudul Franței

Zilele acestea suntem în sudul Franței, în fermecătoarea provincie Languedoc. Am primit invitația și provocarea de a decora un castel. Trebuie să schimbăm după patru ani draperiile  la Chateau St. Pierre de Serjac. Suntem copleșiți de emoții, am călătorit deasupra lanurilor de lavandă, admirând casele cochete, iar la final am ajuns la castel. Ne-am plimbat seara printre podgorii, stăm în camere elegante și savurăm aroma lavandei. Suntem îmbătați de farmec. Totul în jur pare a fi un tablou renascentist unde Sophia este personajul principal al fiecărei dimineți. Draperiile Sophia Home Decoration vor sta în continuare alături de alte creații unice ale castelului.

Un castel plin de rafinament și farmec

Ne simțim ca într-un regal medieval. Și nu este de mirare, deoarece moșia datează din perioada medievală,  înainte de a fi preluată la sfârșitul secolului al XIX-lea de baronul Ciprian de Crozals. Baronul l-a însărcinat pe arhitectul Louis-Michel Garros să renoveze castelul, care a devenit casa familiei până în 2011.  Descendenții baronului au vândut proprietatea dezvoltatorului și designerului de interior, irlandezul Karl O’Hanlon, și vinificatorului, Laurent Bonfils, cel din urmă fiind cel mai mare proprietar de podgorii din regiune.

Castelul St Pierre de Serjac și-a deschis porțile în primăvara anului 2016, după o renovare de cinci ani. Este locul în care stilul art deco glamour întâlnește un stil regal de la mijlocul secolului trecut. Întregul castel are o rafinament elegant francez, amestecat cu elemente clasice, camere decorate în nuanțe de gri deschis și bleumarin amestecate cu un alb lejer, negru și culoarea maro a teracotei. Finisaje delicate de antichități unice, candelabre vintage și mobilier îmbrăcat în catifea. O mare parte a decorațiunilor au fost cumpărate de Karl O’Hanlon din Indonezia, din piețele de antichități și au fost recondiționate de Cara, fiica acestuia.

Paturile king-size sunt incredibil de confortabile, iar fotoliile îmbrăcate în catifea aduc luxul și eleganța în fiecare cameră.  Frumoasa cadă din oțel clasic șlefuit poziționată în cameră, aproape de geamurile imense, împreună cu modelul gresiei fleur de lis, adăuga un plus de romantism.

O experiență luxoasă și plină de farmec, într-un cadru confortabil și relaxant. Totul este perfect la Château St Pierre de Serjac. De la designul interior impresionant, perdelele de catifea, paturile ample,  până la căzile antice, lenjeria de pat luxoasă și facilități de înaltă calitate. Iar mâncarea și vinul ne-au arătat încă o dată farmecul și delicatețea franțuzească.

Mai rămânem puțin pentru a ne desfăta cu aceste frumuseți. Ne întoarcem apoi la atelier, pentru că Sophia Home Decoration decorează cu draperii vara aceasta un castel.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON