Deschiderea Muzeului Petru Poni

Sophia a adus în acest spaţiu materialele textile, completând draperiile, perdelele şi drapajele cu materiale de tapiţerie având modele simple şi modele de tip blazon. Drapajele simple, pasmanteriile, perdelele şi materialele de tapiţerie au fost omologate de comisia de muzeografi şi apoi aprobată de comisia de arhitecţi responsabili pentru amenajarea şi reconsolidarea muzeului. Suntem mândri de designerii noştri care cu eforturi mari au reuşit să obţină rezultatul final ca fiind unul de excepţie.

Casa a devenit muzeu in anul 1991 sub numele de Muzeul Chimiei Iesene “Petru Poni”, urmand ca in urma unei mari reorganizari din 1994 sa se numeasca Muzeul „Poni-Cernatescu”. Pentru cei care sunt (sau ajung) in Iasi si sunt interesati sa viziteze muzeul, vor gasi o expozitie permanenta, unde vor afla mai multe informatii despre istoria casei sau marturii referitoare la contributia adusa de anumite personalitati iesene la dezvoltarea chimiei in tara noastra precum Gheorghe Alexa, Anastasie Obregia, Radu Cernatescu, Petru Poni.

In procesul de alegere a draperiilor pentru camerele institutiei s-a tinut cont si de compatibilitatea piesele de mobilier si alte decoratiuni aflate in camera, care sa sugereze atmosfera unui interior de epoca.

Astfel, am optat pentru folosirea unor draperii de lux si extrem de elegante, confectionate dintr-un material rezistent de catifea, de o calitate foarte buna si cu o cromatica bogata si diversa pentru a reda stralucirea incaperilor muzeului. Pentru mai multa eleganta si stil, am folosit si cateva accesorii precum un model creativ si elegant de pasmanterii, dar si ciucuri care sa ofere un decor rafinat si aparte care sa poarte vizitatorii in vremurile de altadata.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON