După șapte ani de amenajări luxury în Londra, Sorina Budusanu se întoarce la Iași

Pentru case făcute din dragoste și vise împlinite…

Toți avem un vis despre cum ne dorim să fie casa noastră. Ce vibrații ar emana camera noastră de zi, cât de liniștit ar fi biroul, cât de relaxant ar fi dormitorul sau unde ar fi colțul cel mai relaxant! Un designer de interior vă poate transforma cu siguranță fiecare loc din casă în momente speciale. O casă este făcută din cărămizi, grinzi și ferestre. O casă este făcută din dragoste și vise. Ne construim casa pe temelia iubirii și a viselor. Armonia din familie și visele la tot ce ar putea fi.  Toți avem un vis despre cum ne dorim să fie casa noastră.

Este greu să te întorci acasă după atâția ani petrecuți în Londra?

Aceasta a fost prima întrebare pe care am simțit că trebuie să i-o adresez Sorinei, tânăra de 32 de ani care a demonstrat în cei șapte ani petrecuți printre mari designeri că orice vis se poate împlini. A fost greu, este greu în continuare, dar Sorina a vrut să o vadă pe Alma, fetița ei de 2 ani și jumătate, crescând alături de bunici. Și-a construit o căsuță a ei la Iași, a decorat-o cu obiecte pe care și le-a luat treptat din outleturile de mobilă din capitala britanică și ușor, ușor, o dată cu brexitul, și o dată cu nașterea Almei munca s-a mutat în Iași. Sorina lucrează online pentru compania pe care a înființat-o Goodwyn London, trimite oferte, proiectează și trimite produsele clienților.

Norocul i-a purtat pașii spre Londra

Era în anul II la master la Arte Plastice când a început primul ei job. Un scorpion încrezător care nu se abate de la drumul său. Așa a început Sorina primele zile la Sophia. Oferea consiliere clienților care doreau să-și cumpere perdele și draperii. Aici a învățat să gândească diferit, spațial și să vadă o imagine de ansamblu pe care de multe ori clienții nu o pot avea. Pentru că un designer este un profesionist cu un ochi instruit, iar la Sophia a reușit în primii trei ani la magazinul din Iași să-și perfecționeze skillurile, să cunoască clienții, să pătrundă în universul lor. Să aibă puterea de a-i face să se destăinuie, să le afle dorințele și preferințele. “Aveam doamne îndrăgostite de draperiile cu flori. Erau culori vesele, modele colorate, materiale cu texturi diferite pe care reușeam să le integrez în fiecare spațiu. Încercam să le conving pe clientele mele că un decor atemporal va arăta bine și peste zece ani. Dar dacă aleg o draperie cu flori aceasta va fi senzațională de primăvara până toamna. Iar iarna ce facem? Iarna, Sorina, înlocuim draperia, dar eu nu pot renunța la asta. Atunci mi-am dat seama că cea mai bună varianta ar fi să recomand, acolo unde simt disponibilitatea clientelor, draperii pentru anotimpuri diferite. Iar această abordare s-a dovedit atrăgătoare clienților Sophia.  

După trei ani, Anamaria Ștefan Georgescu, fondatorul brandului Sophia, căreia îi sunt extrem de recunoscătoarea pentru încrederea acordată, m-a rugat să merg la București, unde se deschidea primul showroom. Am acceptat provocarea, așa că timp de câteva luni am fost detașată la București. Am ajutat colegele să învețe, am decorat împreună vitrinele magazinului, mergeam împreună la consiliere. M-am întors apoi la Iași, iar în 2014 m-am căsătorit.

Am luat Sophia cu mine, la Londra

Fără să fi fost vreodată în capitala britanică, fără a avea perspectiva unui loc de muncă, dar fiind tânără și încrezătoare, Sorina pășește pentru prima dată pe pământ englezesc. Însă nu pleacă fără Sophia, pentru că Anamaria și Nadia Crihan i-au propus să încerce să aducă țesăturile Sophia și în casele londoneze. Cu toate că i se părea complicat, a zis că trebuie să încerce. Imediat după mutarea la Londra, la numai două săptămâni a plecat la Milano, unde Sophia avea stand. Acolo Anamaria i-a făcut cunoștință cu proprietarul unei firme din Londra care făcea design pentru băi și bucătării, dispus să încerce și pe partea de amenajări interioare. Practic ceea ce învățase în cei cinci ani la Sophia.

Echipa Sophia la expoziția de la Milano – Salone del Mobile 2014

The British  Bathrooms Center era la acea vreme un brand puternic în Marea Britanie, cu o tradiție din 1990 care furniza produse pentru baie în întreaga lume. Un design inovator, calitate , inovație și creativitate. În firmă, timp de un an, Sorina a învățat partea tehnică din spatele designului unei băi. Din momentul în care clientul venea și ne spunea dorințele de renovare, echipele noastre intrau și modificau totul. Am învățat cum se proiectează cada, care sunt țevile. Care sunt conductele pentru toaletă. Absolut tot pentru o baie perfectă. Dar am continuat să vând și țesături Sophia, prima mea dragoste.

După un an, datorită modificărilor din firmă, a simțit nevoie unei schimbări. Voia să se întoarcă la prima dragoste. Avea nevoie de culoare în viața ei, în antiteză cu diminețile cețoase ale Londrei, cu multele zile fără soare. Avea nevoie de texturi, de tapet, într-un cuvânt de frumos. A avut norocul de a câștiga un job bine plătit, bine văzut și mult râvnit la una dintre cele mai mari case de design din Londra. La The Sofa and Chair, Sorina a fost manager de proiect. Inspirată de colecții exclusiviste, colecții ale unor designeri celebri, Sorina căuta furnizori de produse luxury în toată lumea și aducea în showroom-ul din Londra modele unice pe care trebuia să le integreze în decoruri unice. Peste 400.000 de produse și materiale de design premium, o comunitate pentru arhitecți, designeri, proprietari de case și pasionați de designeri. Aici, relația dintre un produs și spațiul arhitectural în care este inclus este fundamentală pentru un proiect de succes. Practic, aici în showroom aduceam inspirația prin proiectele expuse și reușeam să făceam conexiunea dintre materiale, mobilier și accesorii, rezultând un proiect complet nou și o sursă de inspirație luxury. “Aici mi-am format ochiul pentru frumos. Primeam zilnic sute de fotografii cu decoruri fantastice. Cu obiectele pe care urma să le achiziționez pentru companie, incluse în diferite decoruri. Aici cred că a fost apogeul formării mele ca designer. De aici totul a părut a fi mult mai ușor.”

Luxury and high end luxury pentru baie

A fost o experiență de lux tot ceea ce a trăit la Londra. Pentru că a avut șansa de a lucra în mari companii, a avut relații cu furnizori și producători importanți, dar a cunoscut și oameni care au pus o pietricică la temelia și formarea Sorinei ca designer. A urmat un job de doi ani la compania numărul doi din UK, West One Bathrooms, considerat cel inovator furnizor din Europa de băi de lux la comandă. A învățat și a testat produse de lux pentru baie, cu o tradiție de peste 40 de ani. De la ce trebuie luat în considerare atunci când ne apucăm să renovăm baia, până la culoarea folosită li de ce să aducem culoare în baie, de la tapetul impermeabil, până la modele geometrice. A învățat absolut tot despre o baie luxury.

“Au fost doi ai plini de experiențe noi, de muncă și dorințe împlinite. A fost greu pentru că aveam două job-uri. Unul de bază, iar seara lucram pentru compania mea pe care am înființat-o în Londra. Lucram în domeniul designului și mi-am dat seama că cel mai greu obiect de găsit erau mânerele și accesoriile de mobilier. Așa că în 2016 am înființat Goodwyn Interiors. În Portugalia am găsit fabrica care produce mânere luxury după proiectul dat de mine. Sunt accesorii de lux din alamă. Astfel că seara, după ce plecam de la băi, începeam munca pentru clienții mei. Scriam mailuri, făceam proiecte, trimiteam oferte. “

Un ochi antrenat și idei neașteptate

Anul 2018 a fost anul în care Sorina a dus-o pe lume o minune. Visule de a fi mamă i s-a împlinit și momentul întoarcerii în România a sosit. Casa pe care a ridicat-o în anii cât a stat la Londra era aproape gata, accesoriile, farfuriile, decorațiunile pe care le achiziționase din outleturile din Londra sosiseră. Așa că o nouă viață, o nouă etapă începea pentru Sorina.

Iar Sorina s-a întors la prima dragoste, Sophia

A ales din nou țesăturile care îi sunt atât de dragi și le recomandă de fiecare dată clienților care apelează la angajarea unui decorator de interior. Proiectarea interioară nu înseamnă doar să ai în minte o casă de vis, să mergi la cumpărături și să faci casa. Este un proces în mai mulți pași care necesită timp. Amenajarea interioară realizată în grabă s-ar putea dovedi a fi opusul complet al ceea ce ai visat să arate casa ta. Magia constă în eficiența utilizării spațiului. Un designer de interior vă poate face spațiul mai funcțional. O mișcare a baghetei lor magice și veți observa spații și colțuri pe care nu le-ați știut niciodată că există în casa voastră.

Indiferent de constrângerile de spațiu, designerii de interior au expertiza pentru a face să pară mai spațios, cu suficient spațiu. Studiază calea naturală a luminii și creează un design care accentuează întregul spațiu în conformitate cu această lumină. Au trucurile de proiectare și cunosc cantitatea de culoare folosită. Un designer știe să păcălească ochiul. Dacă vrei o pată de culoare într-o cameră, alege un produs nou pe care să îl integrezi în spațiu. Încearcă să faci o schimbare adăugând o culoare dramatică în living – o canapea, un perete mai închis sau accesorii care vor fi remarcate. Orice truc aduce ceva nou, ceva diferit.

Un design luxury on a budget

Acesta este conceptul care caracterizează toate interioarele decorate de Sorina. De la restaurante, la apartamente residentiale, de la spații comerciale la apartamente airbnb. În fiecare decor creat Sorina reușește să aducă un stil aparte, dar respectă de fiecare spațiul și bugetul clienților. Pentru că un apartament, de exemplu, apartamentele listate pe Airbnb trebuia să dea bine în fotografii, deoarece viitorii clienți făceau rezervarea în funcție de imagini. Iar bugetul alocat de proprietar era foarte mic. Așa că, prin culoare a reușit să atragă, transformând spațiul într-un interior călduros, plăcut pentru ochi.

Unii clienți își doresc un corp de iluminat special sau o lampă frumoasă care să fie montată deasupra locului de luat masa.  Dar este posibil să fie necesară o nouă amenajare a interiorului. Aici intervine designerul de interior, aici el își poate exersa magia și poate crea un echilibru între lumina naturală și lumina artificială așezând masa în locul perfect.

Românilor le este teamă de costuri

Românii nu au curajul de a apela la un designer pentru că ei cred că este mult prea scump. Dar ei nu știu că pot câștiga, pot economisi bani din discouturile pe care le-ar câștiga dacă ar lucra cu un designer. Se pot folosi chiar și elementele existente deja în casă pentru a transforma interiorul, la care se adaugă o perdea nouă, o draperie cu o țextură specială, un canaf. Un interior poate deveni incredibil, dacă în călătoria de a transforma o casă alegi să lucrezi cu oameni pasionați. Sorina spune că ea, ca designer nu poate avea preferințe. În design este vorba despre ceea ce place clientului, designul este o abilitate și o artă care vor spori nu doar spațiul, ci și calitatea vieții în spațiul nou. Un designer vă ajută să spuneți povestea vizuală a casei. Iar de la moodboard pornește totul Iar acestea le realizează folosind țesături Sophia. “Pentru că materialele Sophia sunt perfecte, pentru că au texturi, culoare, iar în sufletul meu ocupă un loc aparte. Am început și continui cu Sophia.”

Iar Sorina poate transforma spațiul într-o operă de artă. Pentru că ea este un povestitor vizual. Pentru că încă din copilăria desena, a ales șevaletul în locul bicicletei. Iar acum testează alături de Alma modelajul și pictura cu degetele.

Aveți nevoie de un profesionist care să vă ajute în călătoria de transformare și să vă transformați spațiul într-o operă de artă. Apelați la Sorina Budusanu și inspirația ei la 0748 644 974.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON