Sophia in inima Bucurestiului- interviu cu Dana Gabor

De la pasiune, la arta, e doar un singur pas, iar magazinele Sophia sunt cu siguranta locul perfect pentru a manifesta dragostea pentru designul interior. Dupa sediul central din Iasi, Sophia se mandreste si cu magazinele din Bucuresti, cu showroom in Pache Protopopescu si cu magazinul Danei Gabor. Situat in Str. Bibescu Voda, nr 18, Bucuresti, sector 4, magazinul deschis in franciza Sophia este o intruchipare a creativitatii, a imaginatiei si a jocului de culori din tesaturile Made in Iasi.

Cu 24 de magazine peste tot in tara si un showroom in Anglia, Sophia se mandreste cu clienti fericiti si un portofoliu vast in “windows treatment”. De la consiliere specializata gratuita la domiciliu, pana la montaj, echipa noastra e dispusa sa creeze maximul de efect, cu tesaturi custom made.

Magazinul din Bucuresti intregeste acest concept in crestere, cu proiecte noi si clienti fericiti.

1. Ce te-a determinat sa optezi pentru deschiderea unei francize Sophia in Bucuresti? De unde ai auzit de concept?

Deschiderea unui magazin a venit din dorinta de a schimba ceva in viata mea, de a incerca o noua provocare. Intodeauna am fost deschisa la idei noi si am cochetat cu dorinta de a avea un business in care sa imi fie drag sa investesc energie si timp.
Conceptul l-am descoperit in urma unei vizite la Iasi, la Palas Mall, unde am vazut un magazin cu decoratiuni ce mi-a atras atentia. Perdelele, aranjamentele, draperiile colorate si intregul decor m-au cucerit pe loc, iar mai apoi am aflat si de posibilitatea deschiderii unei francize, lucru care m-a incantat, mai ales ca Bucurestiul are nevoie de culoare.


2. Magazinul a fost deschis in 2016. Care a fost evolutia de-a lungul timpului, ce trenduri cauta locuitorii din Bucuresti?

Evolutia magazinului, deschis in 2016, a fost lenta la inceput. Dureaza putin pana se duce vestea. Dupa care usor, usor s-a observat o crestere in vanzarea produselor si in interesul lor pentru tesaturile Sophia. Locuitorii Bucurestiului cauta materiale naturale cum ar fi bumbacul, catifeaua, tesaturile uni, nuantele neutre si pentru casele clasice, bineinteles materialele mai sofisticate. In general, cam tot ce poate fi asortat cu restul mobilei din casa, pe orice stil decorativ.

3. Care sunt colectiile care s-au vandut cel mai bine? Ce modele au devenit populare in Bucuresti in ultimii ani?

Folosim destul de des catifeaua cat si tesaturile din colectiile Bruxelles si Arena Velvet, culorile pastelate, cum ar fi rozul prafuit, verde pastel, griul perlat, si altele.
Colectia Philadelphia este foarte apreciata pentru tesaturile embosate care creeaza senzatia de 3 D si auriul aramiu pe fond ivory sau bej, completandu-se foarte frumos cu accesoriile din sistemele de prindere, corpurile de iluminat, etc.


Un loc aparte il ocupa si tesaturile din colectiile Antique Roma si Antique Roma III, impunatoare pentru stilul clasic, reusind sa dea o nota de eleganta si armonie aparte pentru interiorul clientilor nostri.
Colectiile vandute cel mai bine au fost:
Velvet arena
Chicago
Perdelele Georgette
Sumer Georgette

Tesatura Antique Rome si perdeaua Georgette Tallin


Tallin
Oscar
Azov
Varna
Tendaggi
Merni
Philadelphia
Casablanca

draperia Casablanca


Valencia
Seville si multe altele.


4. Care sunt tesaturile pe care le recomandati pentru decoratiuni business si care le recomandati pentru o casa rezidentiala?

Pentru decoratiuni business as recomanda tesaturile uni, cum ar fi bumbacul sau chiar alt gen, dar nuante simple, sau eventual cu un model geometric. Spatiul office nu trebuie sa fie incarcat. Daca perdeaua este simpla, draperia poate avea un print mai variat si invers.
Iar pentru o casa rezidentiala recomand tesaturile mai armonioase. Designerii de interior pun accent pe modele florale, modele geometrice, materiale mai pretioase si catifelate (Moscow, Antique Roma, Amalfi).



5. Sophia ofera si consiliere gratuita 2 ore la domiciliu. Ai vreo locuinta, restaurant sau cafenea decorata cu produsele Sophia care ti-a ramas in minte si care ti-a placut in mod deosebit?

Am decorat locuinte care au iesit foarte frumos! Fiecare proiect este special si ne bucuram ca vizitatorii devin clientii fideli ai magazinului. Si ei la randul lor sunt incantati de serviciul de consiliere cu un profesionist la domiciliu, mai ales ca toti au nevoie de tesaturi personalizate. Speram ca in curand vom avea ocazia sa decoram si un spatiu comercial din Bucuresti si sa adaugam alte proiecte minunate in portofoliul Sophia, ce are deja peste 10 000 de resedinte si peste 100 de restaurante decorate.

6. Dupa 27 de ani in domeniul social la protectia copilului, ati facut trecerea la antreprenoriat cu o franciza Sophia? Cum s-a produs aceasta trecere?

A fost o decizie pe care am luat in urma unei vizite la Iasi. Din intamplare am descoperit magazinul Sophia, unde am fost placut impresionata de produsele ce tin de designul de interior. M-am acomodat rapid cu ideea de a fi antreprenoare si de a avea in spate o echipa de specialisti in marketing si in design interior. M-a incantat si ideea de a face parte dintr-un brand de renume, dintr-o mare familie, in care fiecare persoana e bine primita. Chiar si fiica mea ma sustine in acest business si imbina cariera de avocatura cu simtul estetic si pasiunea pentru decoratiuni interioare. Sunt fericita ca am intrat de 4 ani in aceasta echipa de profesionisti. Ne mandrim cu un portofoliu personal de aproximativ 1800 de case rezidentiale si speram ca vor urma mult mai multe, mai ales ca simtim de la an la an, o maturizare a conceptului Sophia.

7. Anul acesta va fi primul cand veti expune cu firma mama, Sophia, la BIFE. Cu ce ganduri porniti la drum?

Intr-adevar am considerat o provocare pentru noi , participarea la targul BIFE, din luna septembrie. Este o placere de a expune produsele Sophia si totodata consideram ca vom putea sa fim mult mai aproape de dorintelor celor ce apreciaza designul. Avem speranta ca vom fi pe placul multora si vom reusi sa infrumusetam cat mai multe locuinte si de ce nu, pensiuni si hoteluri. Ne vom folosi de experienta acumulata de pana acum, in acesti 4 ani, si de colectiile nou aparute, astfel incat sa venim cu noi tendinte in amenajarea locuintelor bucurestenilor.

Clientii dornici sa isi creeze o casa ca in reviste, pot gasi magazinul in Bucuresti la adresa: Str Bibescu Voda, nr 18, Bucuresti, sector 4, manager de franciza Dana Gabor, telefon: 0765 467 343.

Cu siguranta veti gasi inspiratia de care aveti nevoie, un personal calduros si atent, consiliere si mai ales seturile de perdele si draperii ce se intrec in eleganta.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON