Din Țara morilor de vânt, Irina Constantin oferă servicii de amenajări la cheie

Pasiune pentru interior

În Țara morilor de vânt totul este posibil. Avem cu toții momente speciale. Le putem descoperi în zâmbetul unei persoane dragi, sau chiar în zâmbetul unui necunoscut. Astăzi pot spune că am întâlnit un om fericit. Am cunoscut-o pe Irina Constantin. Încă de la primele priviri schimbate, am simțit că o cunosc de o viață.

Osho spunea că râsul este religia fundamentală, râsul este manifestarea stării interioare. Zâmbetul ei am simțit că este ca o poartă deschisă către suflet. Mi-a inspirat o ființă solară, o artistă care reușește să aducă bucurie fiecărui client. Pentru că Irina transformă încă din 2001 orice casă în acasă și crede că este un designer de interior mai puțin convențional.

Țara morilor de vânt

Traseul unui designer de interior de succes este plin de provocări

Un designer de interior creează spații interioare care satisfac nevoile clientului de estetică, siguranță și funcționalitate. Prin utilizarea plasării mobilierului, a paletelor de culori, a decorațiunilor și a decorului funcțional, designerii de interior pot crea o varietate de spații – de la camere de zi care sunt frumoase, dar funcționale, până la birouri pe care oamenii își doresc și le place să lucreze. Elemente precum opera de artă, iluminatul, tratamentul ferestrelor și pardoseala trebuie să lucreze împreună pentru a contribui la un aspect general care să satisfacă nevoile unui client.

Irina este general manager proiectare și designer de interior la Art Deco Zone. A pornit la drum în momentul în care acest domeniu era puțin necunoscut românilor, au fost la acea vreme, cum îi place să spună, pionieri în domeniu.

Încă de la primele lucrări a primit foarte multe aprecieri atât de la clienți, cât și din partea revistelor de specialitate de la acea vreme. Au fost încurajați să continue și au reușit. Acum oferă servicii de amenajări la cheie. De la creație, unde propun un proiect de design interior care să se muleze și să urmeze cerințele fiecărui membru al familiei. La execuție, când fiecare piesă de mobilier, cabină de dus, gresie și faianță pentru bucătărie și perdele pentru camera copilului sunt selecționate cu grijă și propuse în funcție de bugetul stabilit. Iar echipa de muncitori care se ocupă de instalații, zugraveală sau parchet tot în grija lor este. Practic, casa ta este în mâinile unor oameni în care trebuie să ai deplină încredere.

Acum este o perioadă mai dificilă, și au trebuit să-și muleze serviciile în funcție de vremurile pe care le trăim cu toții. “Acum toată munca noastră este online. Clientul ia legătura cu noi pentru o casă care urmează să fie predate de constructor. Sau ne solicit pentru o redecorare. Noi le trimitem un formular pentru a bifa și adăuga toate dorințele lor. Câte unul pentru fiecare membru al familiei. Să îți amenajezi apartamentul este cea mai pragmatică terapie de cuplu. Pentru că ai de luat decizii dificile, trebuie să negociezi și trebuie să acționezi alături de partener”.

Tot ea spune: ,,Amenajările interioare sunt o negociere care sudează sau distruge o relație. Chiar am avut la un moment dat o situație pe care a  trebuit să o gestionez cu tact. O familie care nu avea nici o viziune despre amenajarea apartamentului lor. Ea iubea Marea Britanie, voia un apartament șic cu un praf de vintage, culori deschise sau naturale. Iar el era fix la polul opus. Era pasionat de America, era atras de amenajările modern, minimaliste dar funcționale. Era tipul comod, IT-istul preocupat de job care ar vrea ca totul în jur să fie tehnologie. Dar aveau și o pasiunea comună – dragostea pentru cele trei pisici. A fost greu. În cazul de față a fost posibilă o îmbinare unică între stiluri. Și nou și vintage, și colorat și neutru, și USA și GB.”

Investiști timp pentru a obține un concept perfect

Viața unui designer de interior nu înseamnă doar desenarea și alegerea țesăturilor, materialelor sau a mobiliei și corpurilor de iluminat. Coordonarea și organizarea sunt părți importante ale postului. 

Există diferite etape de proiectare și construcție în cadrul fiecărui proiect și, pentru a se asigura că rulează fără probleme, un mare designer de interior va prelua conducerea în coordonarea echipelor implicate în proiect. Funcționalitatea poate să nu fie cel mai atrăgător cuvânt pentru un designer creativ. „Fiecare spațiu are un scop și, pentru a atinge acest scop, spațiul trebuie să fie conceput pentru a îndeplini funcții specifice. Trebuie să fii capabil să dezvolți concepte complete de design de la zero pe baza cerințelor specifice ale clientului. O mare parte a modului în care măsurăm succesul unui proiect constă în calitatea și funcționalitatea operațională a acestuia. Forma urmează funcția.”

De la interioare gândite pentru români, la interioare olandeze

De un an de zile, Irina s-a mutat în Rotterdam, Olanda, Țara morilor de vânt, împreună cu familia. Alături de Claudiu, soțul ei, și David băiatul de 18 ani student la IT, a descoperit vara trecută locuri de o frumusețe aparte în aproape toate colțurile Olandei. Simte că aceste locuri o fac să fie altfel. S-a adaptat stilului olandez, chiar dacă de un an nu a mai avut propria mașină. A ales mersul cu bicicleta și deplasările cu trenul. A învățat și olandeza, se descurcă și vede dorința locuitorilor și zâmbetul lor când o aud zâmbind. Și da, olandezii zâmbesc.

Designul interior în Țara morilor de vânt este foarte căutat, Acest domeniu de studiu atrage foarte mulți tineri talentați și pasionați de arhitectură și design. Arhitectura Olandei are o trăsătură distinctivă, concentrându-se pe suprafața exterioară a clădirii. 

În Olanda, mulți arhitecți au opere arhitecturale impresionante, cu o reputație la nivel mondial – De Stijl, Rem Koolhaas.

Țara morilor de vânt acordă o mare importanță istoriei artei. Stilul de design De Stijl este popular și are o mare influență asupra designului interior și a arhitecturii. Poți descrie stilul de design interior din Olanda prin creativitate, inteligență, minimalist, lux. De aceea, Olanda a devenit o destinație ideală de studiu pentru studenții care doresc să urmeze designul și să își continue cariera și creativitatea.

Cum sunt interioarele olandeze, comparative cu cele pe care le recomandă românilor? “Casele olandeze sunt deschise publicului, trecătorilor. Pentru că nu au perdele sau draperii. Totul este la vedere. Mergi pe stradă și deodată privirea îți este atrasă de un tablou imens de 2 metri pe un perete, de opera de artă sau biblioteci immense pline de cărți. Olandezii sunt pasionați de artă. Este un mixt de culture aici. Sunt mulți expați, dar casele olandezilor get beget le observi imediat pentru că sunt clar iubitori de artă. Casele tinerilor au un design minimalist la interior. Un blat gros susținut de picioare metalice și corpuri suspendate. Un perete de un gri închis sau albastru puternic. Culori reci care sunt în armonie cu cerul de afară. Dar chiar și așa aici oamenii chiar sunt fericiți. Normal că îmi plac și casele glamour, cu un perete cu un taper special, sau cu o draperie colorată. Acolo sigur locuiește o familie de turci.”

Lumea Sophia în casa fiecărui client Art Deco Zone. Acum Irina a luat Sophia și în Țara morilor de vânt

Irina colaborează cu Sophia de aproape 15 ani. Mergând la diferite târguri și expoziții din străinătate a descoperit standul Sophia. A fost atrasă de țesăturile speciale, perfecte fiecărui stil de décor. De la cele chaby chic, la draperiile potrivite clienților pretențioși. Și de aici a început povestea. “Aleg fiecare partener nu numai în funcție de produsele sale, dar și pentru seriozitatea cu care tratează fiecare proiect. Iar la Sophia am întâlnit numai oameni serioși, lucrări livrate la timp și materiale speciale. Fiecare colecție este special. Nu pot spune că am una preferată, dar pot spune că îmi plac interioarele amuzante și îndrăznețe, decorurile vesele, extravagante. Sunt sigură că și peste 15 ani tot draperiile, perdelele, canafii sau sistemele de prindere Sophia le voi recomanda cu toată încrederea clienților care apelează la serviciile mele.”

Acum, alături de Irina, vom aduce universul Sophia și în casele olandezilor. Alături de Art Deco Zone, timid, că nu sunt, așa cum am menționat mai sus, mari iubitori de perdele, am reușit să aducem culori naturale de țesături în câteva locuințe. Olandezii preferă bumbacul, inul, draperiile cu doi plii și clămițe ajustabile.

Pentru amenajări interioare all inclusive apelează la sfaturile irinei Constantin, un designer de interior mai neconvențional de la Art Deco Zone. Cere o ofertă pe site http://www.artdecozone.ro/cere-oferta/ sau sună pentru o programare 0731 142 105.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON