Sfaturi pentru amenajarea casei in stilul modern

Stilul modern a devenit alaturi de cel clasic unul dintre cele mai populare si apreciate stiluri de amenajare interioara de catre majoritatea oamenilor, deoarece este caracterizat prin simplitate, eleganta si functionalitate.

Aparitia si crearea stilului modern isi are originea in filosofia adoptata de catre Bauhaus, scoala germana de arta design si arhitectura, ce a fost infiintata in 1919 de un grup de arhitecti germani si prezentata ca fiind centrata pe simplitate, utilitate, asimetrie, linii drepte si arhitectura cubica.

Este un stil ce se potriveste celor care vor sa aiba un spatiu ordonat si foarte bine impartit, fara a fi incarcat cu prea multe piese de mobilier si accesorii, cat si persoanelor care prefera un design simplu si minimalist, cu accentul pus pe linii si forme si culori calde si neutre.

Daca doriti sa dati un nou aspect locuintei voastre si vreti sa o decorati in stilul modern, va sugeram sa aveti in vedere cateva sfaturi:

  1. Mobilierul in stilul modern este de regula definit prin linii simple, drepte si asimetrice, multifunctional si usor de adaptat oricarui spatiu. De preferat sa alegeti piese de mobilier prevazute cu usi ce pot oferi spatiu de depozitare sau corpuri suspendate unde sa asezati doar cateva obiecte de decor sau corpuri de mobilier joase unde puteti amplasa televizorul.
  2. Paleta cromatica specifica stilului modern este data de culori calde si neutre precum bej, alb, gri sau negru, cu mentiunea ca trebuie sa tineti cont de proportie in alegerea culorilor si sa le imbinati armonios.
  3. Rezumati-va doar la cateva piese de mobilier in amenajarea camerelor care sa nu incarce vizual incaperea, deoarece totul este concentrat in jurul ideii de spatiul deschis. Stilul modern este cel care a influentat arhitectura numeroaselor cladiri de birouri amenajate ca open space-uri.
  4. Unul dintre principiile stilului modern este “cu cat mai putin, cu atat mai bine”, ceea ce inseamna ca respinde ideea de a incarca spatiul cu elemente decorative precum bibelouri, rame foto, vaze cu flori.
  5. Evitati sa decorati peretii cu colectii speciale de farfurii sau fotografii de familie, deoarece suprafetele netede si albe sunt foarte des intalnite in stilul modern. Daca doriti totusi sa accesorizati peretii, o puteti face cu tablouri de dimensiuni foarte mari sau sculpturi moderne si elegante.

131018SR

Daca optati pentru amenajarea casei in stilul modern, veti reusi sa creati un ambient linistit, confortabil si armonios pentru intreaga familie.

Pentru mai mult idei de amenajare in stil clasic vizitati site-ul nostru www.sophia-romania.ro.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON