Decoratiuni textile Sophia la Muzeul Poni Cernătescu

Un alt proiect din portofoliul Sophiei si la care am lucrat cu drag este Muzeul Memorial Poni Cernatescu. Numele acestuia vine de la savantul si chimistul Petru Poni, dar si de la academicianul Radu Cernatescu.Ambii au locuit in aceasta cladire care adaposteste astazi institutia culturala.

Casa a devenit muzeu in anul 1991 sub numele de Muzeul Chimiei Iesene “Petru Poni”. Ulterior, in urma unei mari reorganizari din 1994 s-a numit Muzeul „Poni-Cernatescu”. Cei care ajung in Iasi si sunt interesati sa viziteze muzeul, vor gasi o expozitie permanenta, unde vor afla mai multe informatii despre istoria casei sau marturii referitoare la contributia adusa de anumite personalitati iesene la dezvoltarea chimiei in tara noastra. Cum ar fi: Gheorghe Alexa, Anastasie Obregia, Radu Cernatescu, Petru Poni.

Cu privire la structura institutiei, muzeul  este impartit in sase camere, dintre care cinci sunt amenajate in stil memorial. Holul de primire, sufrageria, biblioteca, camera “Matilda Cugler-Poni” si camera “Radu Cernatescu”, in timp ce a sasea camera este organizata ca un laborator de chimie.

In ceea ce priveste partea de decorare a camerelor, Sophia Romania a colaborat cu reprezentantii muzeului pentru serviciile de furnizare si executie a draperiilor, perdelelor si accesoriilor.  Oamenii din echipa noastra au dovedit profesionalism, flexibilitate si implicare in proiect in asa fel incat materialele si produsele folosite sa fie de calitate foarte buna. Dar si sa reproduca autenticul si esteticul din perioada respectiva.

In procesul de alegere a draperiilor pentru camerele institutiei s-a tinut cont si de compatibilitatea piesele de mobilier si alte decoratiuni aflate in camera, care sa sugereze atmosfera unui interior de epoca.

Astfel, am optat pentru folosirea unor draperii de lux si extrem de elegante, confectionate dintr-un material rezistent de catifea, de o calitate foarte buna si cu o cromatica bogata si diversa pentru a reda stralucirea incaperilor muzeului. Pentru mai multa eleganta si stil, am folosit si cateva accesorii precum un model creativ si elegant de pasmanterii, dar si ciucuri care sa ofere un decor rafinat si aparte care sa poarte vizitatorii in vremurile de altadata.

1

2

3

4

5

6

7

8

Pentru a vedea portfofoliul nostru complet, vizitati Sectiunea Portofoliu de pe site-ul nostru.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON