De ce sa incepi o afacere in sistem de franciza

Atunci cand plecam la drum in zona antreprenoriala si ne dorim transformarea pasiunii intr-un business personal, apare dilema legata de investitia intr-o franciza versus o afacere pe cont propriu luata de la zero.

Alegerea nu este tocmai una simpla, deoarece exista diferente intre cele doua modalitati de incepere a unei afaceri, insa pentru viitorul antreprenor este important sa se documenteze, sa se consulte cu oameni de specialitate si sa-si seteze foarte bine obiectivele de business.

Daca pentru unii este mai potrivit sa porneasca la drum pe cont propriu, sa aiba libertarea de a lua propriile decizii si sa-si modeleze business-ul asa cum vor, pentru altii este mai avantajos sa se foloseasca de oportunitatile unei afaceri in sistem de franciza cu ajutorul unui concept de succes deja existent pe piata.

Afacerea in franciza presupune un parteneriat care ia forma unui contract intre  o persoana numita francizor care ii ofera unei alte persoane numita beneficiar sau francizat dreptul de a exploata un brand recunoscut pe piata si a beneficia de renume, asistenta tehnica, know-how, elemente de marketing si toate cunostintele si secretele necesare pentru a intra pe o piata concurentiala.

Daca v-ati decis sa luati in calcul varianta achizitionarii unei francize, va prezentam care sunt avantajele sale si de ce e bine sa incepeti o afacere in sistem de franciza:

  • Beneficiezi de numele unui brand cu notorietate pe piata in care vrei sa activezi – este unul dintre principalele avantaje ale francizei, deoarece ofera sansa unui antreprenor aflat la inceput in lumea business-ului sa atraga mai usor clienti si sa isi faca cunoscute produsele si serviciile.
  • Franciza are un grad de risc mai mic decat o afacere proprie – Sansele de a da faliment si a esua intr-un anumit domeniu sunt mai mici, deoarece conceptul de business a fost deja gandit, testat si implementat de altcineva si nu mai e nevoie de a testa o noua idee de business.
  • Nu e nevoie sa fii un expert in domeniul in care vei activa – Un alt avantaj al francizei este acela ca ofera beneficiarului toate informatiile si instruirea necesare pentru a putea desfasura activitatea intr-un mod eficient. De aceea, un francizat nu trebuie sa detina anumite cunostinte despre tipul de franciza la care va adera.
  • Te bucuri de consiliere si sustinere continua din partea francizorului – Orice inceput in zona antreprenoriala este dificil, insa in cazul francizei viitorul antreprenor va beneficia de sustinere si consiliere non stop pentru problemele si situatiile ce pot aparea pe parcurs.

Sa nu uitam ca deschiderea unei afaceri – indiferent de modalitatea aleasa – presupune si unele costuri financiare destul de mari ce trebuie analizate si studiate cu atentie.

Sophia Home Decoration este unicul francizor roman in domeniul decoratiunilor interioare textile, iar daca iti doresti o franciza Sophia in orasul tau, contacteaza-ne AICI.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON