Casa Share- proiectul sustinut de Sophia pentru a readuce zambetele pe chipul copiilor

Nimeni nu poate sti care-i va fi drumul, sau cum i se poate schimba traseul de-a lungul timpului. Imprevizibilul este o constanta in viata noastra si se da mereu o lupta cu acceptarea evenimentelor negative, pentru care nu suntem pregatiti. Probabil nimeni nu este pregatit vreodata sa piarda pe cineva drag, sa se confrunte cu boli, cu flagelul saraciei, sau cu pierderea locuintei.

Stim cat de dificil este sa pierzi si sa te trezesti singur si neajutorat, tocmai de aceea am sustinut acest proiect minunat- Casa Share.

Alaturi de Bogdan Tanasa, am sustinut cu peste 20.000 euro construirea caminelor pentru oamenii mai putin norocosi. Am creat decoruri, am utilat si am mobilat cu drag case, totul pentru a aduce zambetele pe chipurile lor.

WhatsApp Image 2019-05-17 at 10.32.26 (2)In acest proiect vrem sa aducem cat mai multi investitori si oameni deschisi, oameni care au posibilitatea de a schimba ceva. Pentru multe persoane, asteptarea unei alte zi poate fi si ultima, si am simtit ca este cazul sa ne mobilizam.

Fondatoarea Sophia, Anamaria Stefan Georgescu mentioneaza: “Am fost alaturi de Bogdan de la prima casa, in decembrie 2014. De atunci pana in prezent s-au construit sau reabilitat 22 de camine, din care am decorat 13 dintre ele. Cred ca orice copil merita o sansa si un mediu in care sa invete si sa evolueze pentru ceea ce vrea sa fie cand va creste mare. Un mediu frumos in care sa invete si sa stea cu cei dragi este punctul de plecare. De aceea, am ales sa decoram personalizat, in functie de varsta fiecarui copil si de pasiunile lui.

WhatsApp Image 2019-05-17 at 10.32.27Bogdan nu se ocupa doar de construirea caselor, el se ocupa de realizarea caminelor pentru copiii care au nevoie de un loc in care sa simta armonia din sanul unei familii. El are grija de sanatatea lor, de educatie si de cum se dezvolta. Alaturi de el, am creat un ambient in care ei sa se inalte si sa se bucure de ce nu au avut in anii precedenti. “

cats3Sophia pentru Casa Share este: “Suntem prezenti acolo unde este nevoie de noi.” Oricine se poate implica si poate face o donatie, care cu siguranta va fi apreciata si utilizata in scopuri nobile.

Cum a inceput Casa Share?

Proiectul a luat viata cu Bogdan Tanasa, initiatorul acestui concept, care a crescut in copilarie langa Casa de Copii, Popricani. Dupa pierderea mamei sale la 14 ani, Bogdan a inteles mai mult nevoia de afectiune si de siguranta a copiilor abandonati sau a celor care traiesc in conditii precare.

Prezent in actele caritabile si in ajutoarele primite de la straini in perioada de dupa Revolutie, el a reusit sa porneasca reabilitarea primei case in 2014. Primul caz a fost cel al unui copil care nu avusese niciodata o jucarie si aflase de baietel in ziar. Situatia a fost atat de discrepanta cu realitatea moderna, incat i-a furat imediat toata atentia si dedicarea. Casa Share 1 este practic punctul de inceput pentru o daruire fara margini.

Care a fost evolutia proiectului Casa Share

Un lucru util in Social Media este puterea de a raspandi informatii. De aceasta data, sustinerea celorlalte persoane de pe Facebook, care au auzit de actiunile lui Bogdan a fost un imbold spre reabilitarea unei noi case.

WhatsApp Image 2019-05-17 at 10.32.29 (1)Prin donatii s-au construit camine pentru familii intregi, oferind un suport moral pentru parinti si pentru copii un loc de unde sa isi poata construi un viitor.

Echipa Sophia s-a implicat in acest proiect din iulie 2015, dupa tragedia de la Miroslava, unde o familie cu o mama singura si 3 copii a ramas fara ajutor, in urma unui incendiu.

cats2

Au continuat apoi alte proiecte pentru case in Moinesti, Popricani, pentru familii nevoiase, pentru batrani parasiti, pentru copii cu probleme speciale, pentru oameni care au incetat sa mai creada.

Echipa Sophia a fost alaturi cu decoratiuni si oameni deschisi la suflet pentru 13 camine, speram noi, mai luminate si mai vesele. “Tin sa multumesc colegilor care se implica si lucreaza voluntar la Casa Share: Mihaela, Madalina, Mihai, Marius, toti parte din echipa Sophia.”- Anamaria Stefan Georgescu

WhatsApp Image 2019-05-29 at 12.02.09Evolutia in timp a familiilor si a copiilor mai ales, este cea mai de pret rasplata.

Cauzele prezentate de Bogdan in Casa Share sunt o mica parte din problemele in masa ale romanilor, situati la sate si nu numai. Facand cunoscut acest proiect, inaintam lumii o petitie de a fi mai bun, de a crede in oameni si in faptul ca mai exista bine si oameni care vor sa ajute.

cats4Pentru persoanele aflate la ananghie, acel ajutor poate fi lumea intreaga. Chiar daca pare ca e un pas mic, fiecare ajutor se cumuleaza si se simte. Impreuna putem schimba putinul din jurul nostru, iar mai apoi putem extrapola, catre noi localitati si alte persoane, care au nevoie de sustinere.

La urma urmei, “Daruind, vei dobandi!”

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON