Amenajarea conacului Polizu din Maxut, Iasi

Afla cum am amenajat conacul Polizu din Maxut, Iasi

Conacul Polizu este un fost conac boieresc contruit intre anii 1880-1887 de catre omul politic Constantin Ghika-Deleni, in satul Maxut din comuna Deleni, judetul Iasi ca resedinta de vara a familiei.  Acesta reprezinta o adevarata bijuterie arhitecturala, un edificiu cu valoare memorialistica in calitatea lui de loc de intalnire al boierimii iesene si bucurestene la sfarsitul secolului al 19-lea si sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Conacul a apartinut proprietarilor sai de drept pana in 1946, cand conacul si domeniul au cazut prada regimului comunist. In acea perioada conacul a fost folosit ca baraca militara, CAP, IAS, ferma pomicola pana in anul 2006 cand a intrat intr-un proces de renovare ce a tinut 5 ani.

Readucerea la viata a conacului a fost posibila cu ajutorul Irinei-Ioana Riscutia, mostenitoarea de drept a conacului si a domeniului, ajutata de antreprenorul si vizionarul Constantin Stefanuca. Domeniul dispune de 19 camere mobilate si decorate in stilul neoclasic, cu elemente din secolele XVIII-XIX, o crama ce ofera toate dotarile necesare organizarii unor petreceri private sau degustari de vinuri, dar si o gradina cu multa verdeata ce se intinde pe o suprafata de 10 ha.

Ne bucuram ca am luat si noi parte la renovarea acestui frumos conac prin decorarea camerelor cu produsele Sophia: draperii somptuoase din brocard, voal, ciucuri decorativi, cuverturi pentru pat sau pernute decorative.

1 (1)

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Amenajarea conacului Polizu a fost intr-adevar o placere pentru noi.

Daca ajungeti in Iasi va recomandam sa il vizitati. Puteti profita de un sejur intr-o locatie de vis. Mai multe detalii despre conac gasiti aici.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON