Amenajarea casei in stil clasic

Afla totul despre amenajarea casei in stil clasic

Cand vine vorba de a face unele schimbari de design interior in propria casa, stilul clasic de amenajare este intotdeauna o alegere inspirata.

Adina Maruntis a prezentat in cadrul Trainingului anual Sophia 2019, stiluri de decorare, ambientare si cromatica. Alaturi de echipa de francizati si consilieri de vanzari sau designeri interiori de textile, s-au punctat aspectele decorative pentru o casa ampla si armonioasa.

Desi exista multe stiluri de amenajare interioare, decorarea casei in stilul clasic este inca in topul preferintelor pentru designeri. 

Trasatura definitorie a acestui stil este data de simplitatea mobilierului care este mult mai usor, compact si elegant. Aceasta contine elemente simple de decor si atentie la detalii care fac diferenta in amenajarea casei.

Daca v-ati hotarat sa redecorati casa intr-un stil clasic, designerii nostri va  recomanda sa tineti cont de cateva sfaturi si idei utile, care sa va ajute sa faceti cele mai inspirate alegeri.

Pentru stilul traditional clasic puteti folosi:
Culori calde de piersica
Paleta neutra de culori vibrante
Bej, verde, albastru, galben pal, pentru a crea un contrast cu mobila.Ca piese de mobilier sunt recomandate cele din lemn natur in stil  classic, british, colonial, toscan si piesele antice
Lemn masiv ( lambriuri )
Seturi de mobilier si accesorii
Pereti vopsiti in culori pale
Podea lemn

Tesaturi :
Draperii ample, lungi, cu falduri pana in pamant:
Simple – accesorizate, broderii, dantela, etc.
Florale dar simplificate prin dimensiunile mari
Motive vegetale
Materiale : Matase, casmir, catifea, bumbac si inculoarea predominanta este albul, insa poti folosi si nuante pastel precum crem, bej, alb-unt, galbel pal, caramiziu sau culoarea fildesului ce vor da locuintei un aspect cald, primitor si relaxant;

  • piesele de mobilier sunt fabricate de cele mai multe ori din lemn masiv de nuc, mesteacan, stejar sau visin si puteti folosi nuante mai inchise sau puternice ce vor domina vizual incaperea. De evitat folosirea a mai mult de doua culori contrastante intr-un stil de amenajare clasica, deoarece poate crea un dezechilibru si crea senzatia unu spatiu sufocant;
  • pentru decorarea ferestrelor, este recomandat sa folosesti materiale si texturi pretioase si fine precum catifeaua, taftaua sau matasea naturala, in culori uni sau alte modele discrete si elegante;decoratiunile sunt foarte importante in stilul clasic, deoarece scot in evidenta eleganta si rafinamentul incaperilor. Puteti folosi ceasuri cu pendul, rame foto, statuete, sau tablouri pentru a imbraca peretii si a da un aer clasic casei voastre, amintind de vremurile de altadata;

 

  • Oglinzile pot imbogati orice incapere si infrumuseta decorul unei case, dand impresia de spatiu mai mare. Pentru un stil clasic, puteti folosi o oglinda cu rama aurie sau de lemn;
  • La capitolul corpuri de iluminat specifice stilului clasic, candelabrul este unul din elemente esentiale in amenajarea case. Elegant si deosebit, acesta va deveni cu siguranta punctul de atractie al oricarei incaperi in care este instalat. Desi nu este accesibil oricarui buget, aveti si alte alternative mai ieftine pentru iluminat: veioze sau lumanari pentru un ambient cald si intim.

 

  • Atentie la proportii : Corpurile de mobilier si accesoriile se aleg in functie de inaltimea spatiului destinat amenajarii.
    Inaltime mica :
    Nuante deschise
    Perdele si draperii din plafon pentru a oferi inaltime
    Evitarea imprimeului strident (micsoreaza si mai mult spatiul)
    Inaltime mare :
    Nuante deschise
    Culori contrastante
    Se permite imprimeul pe tesaturi (perdea, draperii)

 

  • Imprimeurile : daca apartin unor stiluri sau cromatici diferite, nu putem folosi mai mult de 2 tipuri de imprimeuri. Un imprimeu floral si unul in dungi sunt suficiente si formeaza un contrast puternic. Orice alt model va incarca vizual camera.

Iata cateva modele si idei de amenajari interioare in dulcele stil clasic.

Speram ca v-au placut ideile noastre pentru amenajarea casei in stil clasic. Daca aveti nevoie de consiliere la domiciliu, noi va punem la dispozitie gratuit 2 ore un designer specialist in orice magazin in franciza Sophia.

No Comments Yet

Comments are closed

FOLLOW US ON